קנס הגז

ערן קמינסקי
עם הקמת מודיעין הוחלט כי אספקת הגז לבתי התושבים תתבצע באמצעות צוברי גז אזוריים, וחל איסור על הצבת בלונים בבניינים. כעת גילו 94 משפחות בשכונת הפרחים כי עקב תקלה בצנרת הם ייאלצו לשלם קרוב ל-120 אלף שקל עבור התיקון

עם תכנונה של העיר מודיעין הוחלט כי בניגוד לנעשה בשאר הארץ, אספקת הגז לדירות התושבים לא תתבצע באמצעות בלונים המוצבים בעורף הבניינים, אלא באמצעות צוברי גז תת-קרקעיים אזוריים המשמשים מספר בניינים.

מי שכעת גילו את ההשלכות השליליות של החלטה זאת הם 94 דיירי מספר בניינים בשכונת הפרחים, שייאלצו ככל הנראה לשלם מכיסם קרוב ל-120 אלף שקל לתיקון הצנרת המובילה מהצובר אל בתיהם. מדובר על הוצאה של 1,250 שקל לכל אחת מהמשפחות, הוצאה בה עלול כל תושב העיר להיתקל בעתיד.

מדובר על הדיירים המחוברים למערכת של חברת פזגז ברחוב תלתן 3 ו-5, דפנה 2-18 וחרצית 23, שהתכנסו בתחילת אוגוסט יחד עם נציגי החברה לדיון על התקלות שהתגלו והאפשרויות העומדות בפניהם. בחוות הדעת שהוצגה בפניהם ונכתבה בידי טכנאי גז, נכתב כי "לאחר בדיקה מדוקדקת במספר נקודות שונות לאורך תוואי הצנרת, אבחנתי קורוזיה רבת שנים ו'עייפות החומר'. לאור ניסיוני ממקומות דומים במודיעין ומאחר וצנרת הגז המדוברת בת יותר מ-20 שנה, החלטתי כי המשך אספקת הגז במתכונת הנוכחית עלולה להיות מסוכנת".

לאור חוות הדעת הוחלט בשלב הראשון להפסיק את אספקת הגז מהצובר, ולהציב בבניינים בלוני גז. עם זאת, מדובר בסידור זמני בלבד, מאחר ובמודיעין אין אפשרות חוקית להשתמש בבלוני גז, ובחברה הגישו לדיירים הצעת מחיר בסך קרוב ל-120 אלף שקל.

יש לציין כי שאלת האחריות למימון עלויות התיקון סבוכה ומורכבת, כאשר בעקבות תלונות דומות בשנים האחרונות הגיע הנושא עד לוועדת הכלכלה בכנסת, אולם בשלב זה ללא התקדמות מעשית.

בעקבות פניות הדיירים למודיעין NEWS פנינו אל המועצה הישראלית לצרכנות, בניסיון להבין האם במקרה המדובר הדיירים הם אלו שצריכים לשאת בעלויות. עו"ד אמיתי כדר מהמחלקה המשפטית במועצה לצרכנות, הסביר: "על פי חוק המקרקעין, מתקנים או צנרת של מערכת גז מרכזית שנועדו לשמש את כל בעלי הדירות או חלקם, למעט מכל מיטלטל או נייח, מונה או וסת, יהוו חלק מהרכוש המשותף. בנוסף, על פי צו פיקוח על מחירי מצרכים ובשירותים (מחירים מרביים למוצרי נפט), התשנ"ו 1996, זכאי צרכן הגז ליהנות משורה של שירותים נלווים ללא תשלום נוסף, אשר כלולים במחיר שגובה ספק גז מצרכן גז עבור הגז: שירות הניתן בקשר לקריאה עקב דליפת גז, גם אם התברר לבסוף שלא אותרה דליפה במתקן הגז; הובלת מיכל הגז לבית הצרכן וחיבורו למתקן הגז; החלפת צינור הגז הגמיש שבין המכשיר למתקן הגז (כולל עלות הצינור);  החלפת הצינור המחבר את מיכל הגז עם הווסת של מתקן הגז (כולל עלות הצינור); פירוק וסילוק של ציוד מושאל במקרה של מעבר ספק; בדיקת מתקן הגז (על פי הוראות התקן); בדיקה תקופתית של מכלי גז על פי הוראות התקן, כולל תיקונים ותחזוקה נאותה של המכלים וברז המיכל; תיקון ציוד גז שנמסר לצרכן כפיקדון; ביטוח הצרכן כנגד נזקים העלולים להיגרם לו".

עוד הוסיפו במועצה הישראלית לצרכנות כי "בהתאם, פרט לרשימה הנ"ל, כל שירותי תיקונים של הצנרת מהצובר לבתים הפרטיים הם על חשבון הבית המשותף".

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »