קמפיין הבחירות למועצת עיריית מודיעין, שייערך בסוף אוקטובר, העלה השבוע הילוך. לאחר הבשורות על חילופי ההנהגה במודיעין חופשית וב"שחר עושים חינוך", התברר בימים האחרונים כי מועמדים חדשים מתכוונים לנסות את כוחם בבחירות הקרובות.
הראשון שבהם הוא משה סדיה, המוכר בעיר כמתנדב בעמותה הצרפתית וחבר במשלחות הומניטריות רבות לאזורי אסון בעולם, שהודיע כי יתמודד כמספר 2 ברשימתו של חבר המועצה יוסי אביבי. כזכור, אביבי נכנס למועצת העירייה לאחר פרישתו של ברוך בוחניק, ורשם במהלך הקדנציה הישגים משמעותיים.
סדיה אמר השבוע: "חשוב לי לתת לזולת ולעזור. זה נותן סיפוק וזה נותן ברכה, וחשוב לי להראות גם בארץ וגם בעולם מה זה בעצם יהודי, ומה זה יהודי-ישראלי. חשוב לי גם להראות שכל אחד יכול לתרום ולעזור לזולת. זה החינוך שקיבלנו מההורים שלנו, שחשוב לי שיעבור הלאה גם לילדים שלי וגם לכמה שיותר אנשים. בגלל זה אני מתכוון לרוץ למועצה בבחירות הבאות במסגרת הרשימה של יוסי אביבי. יש לי מה לתרום בכמה תחומים, כמו למשל בתחומי הבריאות והרווחה".
שם חדש נוסף הוא לימור דביר, בת 48, שאמרה למודיעין NEWS כי בכוונתה להצטרף לאחת הרשימות בקמפיין הקרוב. ""אני בקשר עם כמה רשימות מקבילות בעיר", מסרה דביר השבוע, "ואקבל החלטה בקרוב. אני לא שוללת הקמה של רשימה עצמאית, אך כרגע זה לא על הפרק".
דביר, המגיעה מרקע ניהולי וניהלה בעבר את החממה הטכנולוגית במודיעין, היא אם לשני ילדים בוגרים, שאחד מהם הוא אוטיסט המתגורר בדירה של עמותת יזמ"ה בעיר.
איך נולדה ההחלטה להתמודד בבחירות למועצת העיר?
"התחלתי לקדם נשים שאני מאוד אוהבת בעיר לקראת הבחירות. אני פעילה פוליטית כבר שנים רבות. הייתי בצעירי הליכוד ובשנים האחרונות, מאז שגדעון סער הקים את המפלגה שלו, הצטרפתי אליו. אני פעילה במחנה הממלכתי ובשני סבבי הבחירות האחרונים עשיתי את האדמיניסטרציה של המטה. לקראת הבחירות למועצה התחלתי לבדוק עם נשים בעיר, במטרה שיהיו כמה שיותר נשים במועצה. משיחה לשיחה הפכתי למשוכנעת והבנתי שזה משהו שאצטרך לקחת על עצמי, כי אין הרבה נשים שרוצות לעשות את זה. לפני קבלת ההחלטה יצרתי לעצמי תוכנית עבודה. חלק ממנה היה ללכת ולקרוא פרוטוקולים של ישיבות מועצה, והחלק השני היה לפגוש חברי מועצה מהעיר ומחוץ לעיר, כדי להבין מה זה אומר להיות חבר מועצה. אני רוצה לבוא לזה מהמקום הנכון ביותר".
אילו אג'נדות תרצי לקדם בתור חברת מועצה?
"מודיעין נכון להיום היא עיר שיש בה הגירה חיובית של משפחות עם צרכים מיוחדים. אני יושבת בוועדות של החינוך המיוחד בתור נציגת הורים, ונחשפת מדי שנה לכמויות של משפחות מיוחדות שמגיעות לעיר. זה יעמיד את העיר שלנו בעוד פחות מעשור בצורך לדאוג לאנשים האלה כבוגרים. נכון להיום, אין באמת פתרונות לבוגרים. עמיעד טאוב, המשנה לראש העירייה, עושה עבודה מדהימה ואני אחתור לשיתופי פעולה איתו, אבל יש עוד הרבה מה לעשות. יש את הנושא של מפעלים מוגנים, חיי קהילה עשירים יותר, מקומות עבודה מגוונים, יש לי פנטזיה להקים בעיר בתי קפה חברתיים שיעבדו בהם גם אנשים עם צרכים מיוחדים, ויש לי כמובן עוד תוכניות".