תנועת "פנימה" פרסמה הבוקר (רביעי) את מדד הדמוקרטיה המקומית לשנת 2023, שבחן את מידת הדמוקרטיה בה מתנהלות 15 ערים, ממנו עולה כי מודיעין מדורגת במקום השני, אחרי ראשון לציון שבפסגת הטבלה.
המדד כולל עשרות פרמטרים הבוחנים את מידת הדמוקרטיה שבה מתנהלת הרשות המקומית, ובהם מידת שקיפות, נוכחות חברי מועצה בישיבות, מידת הייצוג ואיוש משרות בכירים, בנוסף לסקר תושבים שנערך לקראת הבחירות לרשויות המקומיות לפני כשלושה חודשים.
על פי המדד, מודיעין זכתה לציון של 65, לעומת ממוצע של 55.1, כאשר ראשון לציון מקדימה אותה בשתי נקודות. עוד בצמרת הדירוג: תל אביב (61), פתח תקווה ובאר שבע (60), נתניה (59) וחולון (58). בתחתית הדירוג: בני ברק, נצרת ובית שמש.
מעיון בנתונים המלאים של המדד עולה כי בתחום האיזונים ובלמים זכתה העירייה לציון ממוצע של 88, באמון הציבור 80 ובשקיפות 96. בשיתופיות בתוכניות עבודה קיבלה העירייה ציון של 32, במעורבות ציבורית 36 ובייצוגיות 59. עם זאת, בנוגע לייצוגיות נשים בדרג הנבחר זכתה העירייה לציון של 42, ולציון נמוך במיוחד – 15 בלבד – בנוגע למספר הנשים המכהנות בהנהלה הבכירה ברשות. בתחום זה חולקת מודיעין את המקומות האחרונים בטבלה עם בני ברק ואשדוד.
מתנועת "פנימה" נמסר כי "לשלטון המקומי בישראל פוטנציאל בלתי ממומש לקידום שינויים חברתיים וכלכליים עמוקים, להובלת שיתופי פעולה, לתרומה להעמקת התרבות הדמוקרטית בקרב הפרטים והמוסדות הממשלתיים, לבניית יחסי אמון בין המדינה לבין הציבור ובין ובתוך קבוצות שונות, וליצירת מרחב למפגש, היכרות, הידברות ובניית מרקם חיים מלוכד ומשגשג. מדד הדמוקרטיה המקומית נועד לחזק את הדמוקרטיה ברשויות ובקהילות המקומיות באמצעות הצגת תמונת מצב מקיפה של התחום, ובכך הוא תורם למימוש הפוטנציאל של השלטון המקומי".