מאבק תושבי השכונות השבטים ומוריה לפתיחת מעבר בין שתי השכונות הדרומיות של העיר לרעות הגיע כעת לבית המשפט, בו התקיים דיון מקדים לעתירה המינהלית שהגישו נגד עיריית מודיעין.
כזכור, תושבי השכונות התאגדו ומנהלים בשנים האחרונות מאבק מול העירייה לפתיחת המעברים עם רעות, בטענה כי המצב הקיים מהווה פגיעה בחופש התנועה שלהם, ופוגע בילדי השכונה הלומדים ברעות ומשתתפים בפעילות תנועות הנוער ביישוב. מנגד, ברעות כבר התאגדו לפעולה נגד פתיחת המעברים, וטענו כי כבישי היישוב אינם בנויים לעומסי התנועה שייגרמו עם פתיחת המעברים, ואליהם הצטרפה גם קבוצת תושבים מהשבטים ומוריה המתנגדים למהלך. בעירייה, מנגד, הסבירו למודיעין News בעבר כי פתיחת המעברים תביא לגל של תביעות כלפי העירייה מצד תושבי רעות, בטענה כי ערך נכסיהם נפגע.
עם פתיחת הדיון בבית המשפט הבהירה השופטת שלא תפסוק כנגד העירייה במידה והמצב התכנוני לא מאפשר את פתיחת המעברים, ודחקה בעירייה לקיים דיון בנושא בוועדת המשנה לתכנון ובנייה. בעירייה השיבו אינם יכולים להבטיח שהדיון יתקיים בוועדה כבר בישיבתה הקרובה באפריל, אולם התחייבו לעשות זאת בחצי השנה הקרובה. עם זאת, לא ברור מדוע דיון כזה לא נערך בוועדה העירונית עד היום.
לנוכח תשובת העירייה המליצה השופטת לעותרים למחוק את העתירה, אך אלה קיבלו את המלצתה מאחר ומבחינתם מדובר בפרק זמן לא סביר. לטענת העותרים, הלכה למעשה, העירייה הודתה שישנו מצב מורכב שלא ניתן לגביו מענה לאורך השנים, ושיש בעיה של תחבורה ציבורית לא מספקת בין השכונות לרעות.
עו"ד מורין סימון, תושבת השכונה ונציגת התושבים, אמרה לאחר הדיון: "עיריית מודיעין בחרה להעדיף את תושבי רעות מאשר להשקיע במוריה והשבטים, וזאת בניגוד לתוכניות בנייה מאושרות, אם בקשר למעבר שקיים בין רחוב שבטי ישראל לרעות ואם בקשר להקמת מבני ציבור ובית ספר תיכון בשכונות, והכל כדי להותיר את חוזקו של בית ספר מור אשר 80% מתלמידיו הם תושבי השכונות. תושבי השכונות ימשיכו להיאבק על זכותם הלגיטימית לקבל שירותים בשכונה, ועל זכותם לקבל נגישות לשכונה הסמוכה שממנה הם אמורים לקבל שירותים אלה. המאבק לא נעצר בעתירה אלא ימשיך גם בדרך של הקמת ועד שכונה, וגם בהגשת תלונה בפני מבקר המדינה על התנהלות העירייה".
עוד הוסיפה עו"ד סימון כי "לא ייתכן שנדרש לעירייה כל כך הרבה זמן כדי לקדם מענה כל כך פשוט לתושבים. מדובר באטימות. העירייה בחרה שלא לעשות שום דבר ממועד הגשת העתירה ועד לקיום הדיון, והדבר מעיד די והותר שהעירייה עושה איפה ואיפה בין תושביה ונותנת העדפה ברורה לתושבי שכונת רעות".
עוד נכח בדיון חבר ועד רובע מכבים-רעות איתן מנור, המתנגד למהלך, שאמר השבוע כי "הפתרון צריך להיות שיפור מערך התחבורה הציבורית בין מוריה והשבטים לבין רעות. העירייה צריכה לקבוע עובדות מול חברת קווים. לדעתנו, זה יפתור את הבעיה".
מדוברות העירייה נמסר: "הטענות בכתבה אינן נכונות. לא ברור מהיכן העובדות בכתבה נשאבות, שכן המעבר נשוא העתירה (הכביש) כלל אינו מופיע בתוכניות. כמו כן, ביום חמישי התקיים הדיון והצדדים העלו טענותיהם בפני בית המשפט, אולם עדיין לא ניתנה החלטה בנושא. בית המשפט צפוי לתת החלטה בתקופה הקרובה. לאחר מכן העירייה תלמד ותפעל בהתאם להחלטה. נדגיש כי התושבים נמצאים בראש סדר העדיפויות של העירייה שפעלה, פועלת ותפעל למען קידום ושיפור איכות החיים של תושביה, לרבות בנושאי התחבורה הציבורית, זאת תוך שיתוף הציבור וקיום דיונים מקצועיים. רצון העותרים לעקוף זאת בטענה מופרכת כי הם מופלים לרעה לא ישנה את המציאות".