נעים בסופ"ש: המספרים מראים הצלחה

ערן קמינסקי
בעיריית מודיעין מציינים שנה להצטרפות למיזם התחבורה הציבורית בשבת לגוש דן עם נתונים מרשימים: 35 אלף נסיעות, ממוצע של 800 נוסעים מדי סופ"ש בחצי השנה האחרונה, ואוטובוסים כמעט מלאים לכל כיוון. מנהלת אגף חברה, נוער וצעירים: "לא רק צעירים ונוער מגיעים, אלא גם משפחות שלמות". המשנה לראש העירייה, אלעד שמעונוביץ: "המהלך הכי חשוב עבור הציבור החילוני בשנים האחרונות"
צילום: דוברות העירייה

שנה חלפה מאז הצטרפה עיריית מודיעין אל מיזם התחבורה הציבורית בסופי השבוע של עיריית תל אביב, ומנתוני הנסיעות שהגיעו לידי מודיעין NEWS עולה כי הקהל המודיעיני הצביע ברגליים.

אם המחצית הראשונה של שנת 2022 הסתכמה ב-12 אלף נסיעות וממוצע של כ-500 נסיעות מדי סופ"ש, הרי שבמחצית השנייה כבר זינקו המספרים ל-23,574 נסיעות וממוצע שבועי שעמד על 800 נסיעות (ממוצע של 42 נוסעים לנסיעה). בסיכום השנה כולה (למעט שלושת השבועות האחרונים בחודש דצמבר), עומד מספר הנוסעים הממוצע מדי שבוע על 672.

כזכור, מיזם "נעים בסופ"ש" של עיריית תל אביב החל את דרכו לפני כשנתיים, במהלך משבר הקורונה, כאשר עיריית מודיעין הייתה הרשות השישית שהצטרפה למיזם החינמי, המשותף גם לגבעתיים, רמת השרון, שוהם, קריית אונו ותל אביב-יפו. בחודש יולי השנה הצטרפה הרשות השביעית – הוד השרון. לפי נתוני עיריית תל אביב, המיזם משרת כ-20 אלף איש מדי סופ"ש. כידוע, השירות הוא חינמי, מאחר וגביית תשלום תהפוך אותו להפעלת קו אוטובוס אסורה בשבת.

להצטרפות העירייה למיזם דחפו חברי המועצה אלעד שמעונוביץ ורן שגב, שבהסכם הקואליציוני שלהם שנחתם לאחר בחירות 2018, הוכנס סעיף בו נכתב כי העירייה תפעל להפעלת תחבורה ציבורית בשבת. קו 712 ממודיעין אל אזורי הבילוי בתל אביב מופעל בעלות של כחצי מיליון שקל בשנה לעיריית מודיעין, כאשר לאור הצלחת הפרויקט תקצבה העירייה את הפעלתו גם לשנה נוספת.

לטם גל, ראש אגף חברה, נוער וצעירים בעיריית מודיעין, סיפרה השבוע: "חודשי הקיץ יותר מזמינים ולכן אנחנו רואים עלייה משמעותית במספר המשתמשים במיזם. אנחנו כרגע נמצאים על ממוצע די קבוע שנע סביב 800 נסיעות בכל סוף שבוע. תקופת החגים הייתה הכי חלשה, עם ממוצע של 500 נסיעות. ממעבר על כלל נתוני השנה רואים שבסוף השבוע הכי חזק נרשמו 1,100 נסיעות, כאשר בכל סופ"ש מספר הנסיעות עומד על בין 780-830 נסיעות".

המספרים אומרים הצלחה.

"כן, בהחלט. 800 נסיעות בסוף שבוע אלו מספרים שלא הצלחנו להתקרב אליהם בעבר עם אוטובוסים שונים שאנחנו הוצאנו. למה זה מצליח? קודם כל כי זה משוייך לקו שכבר פועל, חלק מפרויקט שפועל בכל גוש דן. אתה יכול להגיע לתל אביב ומשם להמשיך בקו אחר לגבעתיים או רמת גן. אנשים מרוצים מהשירות. רוצים לצאת בסופ"ש ורבים פחות מעוניינים להשתמש ברכב ולחפש חניה. וכמובן, גם נוסעים צעירים נטולי רכב".

אתם יודעים לומר מי הנוסעים כיום?

"פילוחים כאלו עושה עיריית תל אביב, שמציבה בקרים בכל נסיעה באופן קבוע, שגם בודקים שהאוטובוס יוצא בזמן. הם משקפים לנו את קהל הנוסעים, גם אם באופן לא לגמרי מדוייק. מה שמדהים זה שציבור המשתמשים הוא בעצם כל הקהל המודיעיני. אם חשבנו בהתחלה שרק נוער וצעירים ישתמשו בקו הזה, אז אם תעלה על נסיעה אחת תראה שזה לא המצב. יש הרבה צעירים שמגיעים בשישי בערב לארוחה אצל ההורים במודיעין, יש נוער שיוצא לבילויים בתל אביב, ויש גם משפחות שלמות שנוסעות לבלות בעיר הגדולה, וגם לא מעט גמלאים. יש הכל, מגוון בצורה מדהימה ונותן מענה לכולם".

איך את רואה את ההמשך? כמות הנוסעים תגדל?

"אני לא חושבת שכרגע המספרים צפויים לגדול, לדעתי אנחנו מנצלים את המערך במלואו. עם זאת, הוספנו שתי נסיעות בשבת בחודשים האחרונים, אחרי שיח עם הנוסעים ועם עיריית תל אביב. יכול להיות שבהמשך נראה גידול במספר הנוסעים, אם הקווים יתרחבו גם מעבר לגוש דן. יש הרבה אנשים שרגילים לנסוע ברכב הפרטי, ואני מאמינה שאם ינסו את הקו אם יראו שזה עובד וישתמשו בו יותר".

המשנה לראש העירייה, אלעד שמעונוביץ, אמר השבוע: "הצטרפות מודיעין למיזם "נעים בסופ״ש" היא המהלך המשמעותי ביותר שנעשה בעיר עבור הציבור החילוני בשנים האחרונות. יצירת אלטרנטיבה תחבורתית בסופי שבוע וחגים, שהיא קבועה וזוכה לאמון משתמשים גבוה, שאפשר ׳לבנות עליו׳, משפרת דרמטית את איכות החיים עבור מי שאין לו רכב צמוד, ובעיקר חיילים, סטודנטים וצעירים שחוזרים לעיר מידי שבוע. אנחנו סוגרים שנה ראשונה מוצלחת מאוד מבחינה תפעולית, וכמויות משתתפים שפשוט הצביעו ברגליים והשתמשו בשירות. זה עזר לנו מאוד לדרוש את המשך מימון המיזם גם בשנת התקציב הבאה 2023, ואני מאמין שמספר המשתמשים ימשיך ויטפס לכיוון 1,000 נסיעות בממוצע בכל סוף שבוע".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות