תושב מודיעין העובד כמטפל פארא-רפואי נושל מחלקו בירושה של קשישה ערירית שבה טיפל, לאחר שבית משפט קבע כי הקשישה שוכנעה על-ידו באמצעים פסולים לכתוב צוואה ולהכניסו כאחד היורשים בה.
מדובר בקשישה ערירית ניצולת שואה שהתגוררה בגבעתיים ולה גם אחיינית שמתגוררת בגרמניה. הקשישה נזקקה לטיפול רפואי אותו העניק לה המטפל תושב מודיעין. קודם באמצעות קופת החולים ששלחה אותו לטפל בקשישה ולאחר סיום הטיפולים המשיך האיש להעניק לקשישה את הטיפולים באופן פרטי תמורת תשלום.
בשלב מסויים ערכה הקשישה צוואה חדשה. בזו נכללה אחייניתה, אך גם המטפל ממודיעין. שניהם היו אמורים להתחלק בדירתה שבגבעתיים וכן בסכום כסף גדול שנותר בחשבונותיה. בסך הכל מדובר בכמה מיליוני שקלים. יש לציין כי גם בצוואה זו האחיינית אמורה היתה לקבל את מרבית הירושה בעוד שהמטפל ממודיעין היה אמור "לזכות" בכרבע מהסכום הכולל.
לאחר שהקשישה הלכה לעולמה המטפל החל בהליך ביצוע הצוואה באמצעות בית המשפט (בקשה ל"צו קיום צוואה"). בבית המשפט הוא טען כי הצוואה מבטאת את הכרת התודה של הקשישה כלפיו על הטיפול הטוב שהעניק לה. האחיינית, שגילתה כי יש לה "שותף חדש", החליטה להילחם.
במשפט נפרש סיפור המעשה כפי שהתגלגל בשנים האחרונות לחייה של הקשישה. התברר כי בשנת 2008 הידרדר מצבה וכי המטפל הגיש בקשה להיות אפוטרופוס שלה, בקשה שאושרה על-ידי בית המשפט. בשנת 2012 היא הלכה לעולמה וסאגת קיום הצוואה המחודשת נפתחה.
התיק הגיע לפתחה של ורד שביט פינקלשטיין, שופטת בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב שנדרשה מהר מאד להכריע בשאלה האם הצוואה שנכתבה ונערכה הינה צוואה כשרה או שהושגה בדרכים לא ממש כשרות. לאחר שמיעת עדויות רבות, כולל של המטפלת של הקשישה, פקידת סעד ועוד עדים, קבעה השופטת בפסק דינה כי "הצוואה נערכה תוך מעורבות פסולה של התובע" כשהיא מסתמכת גם על דברי הקשישה שסיפרה טרם פטירתה לפקידת סעד כי המטפל פנה אליה וביקש ממנה שתערוך צוואה לטובתו.
המטפל פנה לבית המשפט וביקש בתביעתו את קיום הצוואה, אולם השופטת כתבה בפסק דינה כי בעדותו של האיש קיימות סתירות רבות לגבי מצבה הקוגניטיבי והפיזי של הקשישה. השופטת העלתה גם תהיות לגבי כתיבת טיוטת הצוואה, שגם בה קבעה כי המטפל היה מעורב. בקשתו של המטפל ממודיעין נדחתה ובית המשפט גם השית עליו את הוצאות המשפט, בגובה 20 אלף שקל.
בתמונה השופטת ורד שביט פינקלשטיין. "מעורבות פסולה" (צילום: הנהלת בתי המשפט)