הסילבסטר בפתח, סוחרי האלכוהול במתח

יהודה גולן
2015-12-22 00:00:00
2015-12-22 00:00:00

בפריצה שאירעה בערב שישי האחרון בחנות "יין בעיר" בשילת נגנבה סחורה בשווי של מאה אלף שקל. בעיקר מדובר באלכוהול וסיגריות –  מוצרי מדף "חמים" שמקבלים עבורם מזומן ביד, בעיקר לפני ערב הסילבסטר המתקרב.

בעל החנות, גל שירי מכפר סבא, התקשה להסתיר את תסכולו: "ברבע לשמונה בערב של יום שישי ישבתי בבית כשלפתע ראיתי בסמארטפון שלי שמחובר באמצעות האינטרנט למצלמות שבחנות, שפורצים לי לחנות".

גל זינק ממקומו כשהוא ממשיך לעקוב אחר המתרחש, טילפן מיד למשטרת מודיעין ודיווח שפורצים לו לעסק. במקביל נכנס למכוניתו והחל בנסיעה מהירה לכיוון צומת שילת. "דרך כביש 6 זה עשרים וחמש דקות" הוא מספר. במהלך הנסיעה הבחין גל כי הפורצים שברו את שמשת החנות, פרצו את המנעול, שברו את דלת הכניסה וחדרו לחנות. הם אספו את הסחורה (בעיקר סיגריות ובקבוקי אלכוהול), העמיסו הכל על מכונית מסוג "סקודה" שעמדה בפתח החנות ונמלטו. "הכל מצולם", הוא מספר. "הם היו בחנות תשע דקות ועבדו ללא הפרעה".

 כשהגיע גל לחנות הוא פגש את שוטרי הסיור שהוזעקו למקום. גל הראה להם את צילומי השודדים בסמארטפון שלו ואז אמרה לו השוטרת כי זיהתה את רכב הסקודה, שכן בדרכם לזירת הפריצה ממודיעין היא ראתה את הרכב הזה בצומת שילת.

"זה היה פיספוס"" הוא מסכם. "הם לא ידעו שזה אכן רכב השודדים וחבל. השודדים היו בחנות תשע דקות  וזה המון זמן. אני חושב שהשוטרים יכלו לתפוס אותם על חם".

"ליל השכרות" מתקרב

ובהקשר זה, עמותת "אור ירוק" מדווחת לקראת הסילבסטר כי בחמש השנים האחרונות ספגו נהגי מודיעין 220 דו"חות בגיל נהיגה בשיכרות. העמותה מפרטת כי 13 דו"חות ניתנו לתושבי רעות ומכבים ושאר 207 הדו"חות ניתנו לנהגים משאר שכונות העיר.

לדברי שמואל אבואב, מנכ"ל העמותה, "אגף התנועה במשטרה סובל מהזנחה קשה בתקציבים, דבר שבא לידי ביטוי בירידה חדה במספר הדוחות שנרשמו לנהגים שיכורים. יש מחסור בערכות ינשוף לבדיקת רמת האלכוהול, וזאת למרות שאחד מכל חמישה נהגים הודה כי הוא נהג תחת השפעת אלכוהול בשנה האחרונה, נתון שנשמר לאורך שנים. לאגף התנועה במשטרה חסרים עשרות מכשירי בדיקה, דבר שמקשה על פעילות אכיפה שגרתית במהלך כל השנה".    

בתמונה: צומת שילת. השוטרים ראו את מכונית המילוט, אבל לא ידעו שזו היא (צילום ארכיון) 

כתבות נוספות

היינו כחולמים

לאחר קיץ מורכב, עם סגל צעיר ולא מנוסה, עם תקציב נמוך ובלי אצטדיון ביתי, עירוני מודיעין בועטת בכל התחזיות וסוגרת שני מחזורי פתיחה עם שש נקודות והמקום ה-1 בטבלה

עם הפנים לצה"ל

המכינה הפתוחה למנהיגות והכנה לצבא במודיעין פותחת שנה חמישית עם סדנאות ניווט והסוואה, מסעות מפרכים והרבה מאוד ערכים. המייסד יונתן רבר מספר על ייחודיות המכינה, והמסיימים הטריים מסבירים כיצד רכשו בה כלים לשירות ולחיים

בורח מבשורה

כבר שנתיים שאני אדם הבורח מבשורה. במישור הלאומי אין חדשות טובות מאף אחת מחזיתות חיינו

היינו כחולמים

לאחר קיץ מורכב, עם סגל צעיר ולא מנוסה, עם תקציב נמוך ובלי אצטדיון ביתי, עירוני מודיעין בועטת בכל התחזיות וסוגרת שני מחזורי פתיחה עם שש נקודות והמקום ה-1 בטבלה

המשך קריאה »

עם הפנים לצה"ל

המכינה הפתוחה למנהיגות והכנה לצבא במודיעין פותחת שנה חמישית עם סדנאות ניווט והסוואה, מסעות מפרכים והרבה מאוד ערכים. המייסד יונתן רבר מספר על ייחודיות המכינה, והמסיימים הטריים מסבירים כיצד רכשו בה כלים לשירות ולחיים

המשך קריאה »