בנו של חבר מועצת העיר נעצר בחשד לתקיפת ופציעת חברו

יהודה גולן
2015-08-26 01:00:00
2036-10-15 02:20:00

חבר מועצת העיר הוותיק לא האמין שזה קורה לו: בזמן ששהה בטיול משפחתי בחו"ל הגיעה אליו ההודעה כי בנו נעצר על-ידי משטרת מודיעין ולמעשה בילה את כל השבת במעצר. הסיבה – הבן אירגן בבית המשפחה מסיבה, שמהר מאוד הפכה לפרועה במיוחד ובחסות האלכוהול גם לתיגרה, עם פצועים. לא נקף זמן רב עד שגם המשטרה הגיעה למקום, ומיהרה לעצור את מי שנראו לה כאחראים על האלימות, בהם גם "בעל הבית" – בנו של חבר המועצה.

ככל הידוע, התיגרה התפתחה מוויכוח בין כמה משתתפים במסיבה. תוצאה ברורה של התיגרה היא נער אחד פצוע, שפונה לטיפול בבית חולים. בנו של חבר המועצה הוא גם אחד החשודים בתקיפת הנער שנפצע.

כשנודע למפקד תחנת מודיעין, סנ"צ אמיר קליין במי מדובר, הוא הורה להעביר את תיק החקירה לאחת מתחנות המשטרה השכנות במרחב השפלה כדי שיטפלו בתיק. לכך יש שתי סיבות: האחת היא ההיכרות האישית של קליין עם חבר המועצה (הכרות שכוללת גם עבודה משותפת). השניה היא שחלק גדול מהמוזמנים למסיבה הם תושבי אותה עיר שכנה.

"אני לא מעורה בתיק שנמצא בטיפולה של תחנת משטרה אחרת", הגיב קליין. "מה שאני יכול לומר הוא רק שביקשתי שהתיק יעבור לטיפול תחנה שכנה עקב היכרות שלי עם הבכיר והוא דמות ציבורית ידועה בעיר ועקב קשרי עבודתו מול משטרת מודיעין. לכן מרחב השפלה הנחה על פי בקשתי להעביר את הטיפול בתיק לתחנה האחרת. מרגע שהתיק הועבר, אין לי מידע נוסף על התקדמות החקירה".

בעיריית מודיעין רואים את המקרה בחומרה רבה. ראש העיריה חיים ביבס עודכן בנעשה, כך גם גורמי רווחה אחרים.

מודיעין מתהדרת בפרוייקטים רבים העוסקים במאבק נגד האלימות ונגד שתיית אלכוהול בעיר. הבולטים הם "סיירת ההורים", מיזם ה"זולה הניידת" ו"העצמה כחולה", שבו עוברים נערים בעלי תיקים פליליים סדנאות שבסופן נמחקים האישומים הפליליים ותיקם במשטרה נסגר. ב"סיירת ההורים" יש כיום עשרות מתנדבים, המקיימים סיורים קבועים בלילות שישי ושבת במוקדי בילוי כדי לפקח על הצעירים ולמנוע שתיית אלכוהול ושימוש בסמים.

מתנדב מרכזי ב"סיירת ההורים" אמר השבוע: "מדובר באירוע שהתרחש בבית פרטי. אנחנו כסיירת יכולים לתפוס דברים כאלה בזמן כשהם קורים בפארקים במקומות ציבוריים. לצערי, תרבות השתיה לשכרה שקיימת אצל בני הנוער אינה מוגבלת למרחב הציבורי. מה שקורה בבתים פרטיים אינו בשליטתנו".

חבר מועצת העיר המדובר, מהי תגובתך?

"אני סומך על המשטרה שתעשה את עבודתה נאמנה".

בתמונה: סיירת ההורים של מודיעין. "אין לנו שליטה על מה שקורה בבית פרטי" (צילום ארכיון)

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »