בן 19 ממודיעין נעצר בחשד להפצת תמונות עירום של ילדים

א.ר
2018-02-19 00:00:00

פרשה חמורה של הטרדה מינית, ניצול וסחיטה נחשפה השבוע בידי משטרת ישראל כשבמרכזה צעיר בן 19, תושב מודיעין העומד בפני גיוס. מחלק ההונאה במחוז תל אביב חקר את הפרשה ועצר את הצעיר, שעובד בתחנת דלק, בעת שיחה עם שוטרים שהתחזו לקטין.

החשדות העיקריים נגד הצעיר הם בתחום ההטרדה המינית והסחיטה, בכך שהוא הצליח באמצעות חשבונות פיקטיביים בפייסבוק  לפתות קטינים להצטלם בעירום ואחר כך הפיץ את הצילומים בקרב חבריהם. במקרים מסויימים ניסה הצעיר גם לשכנע את הקטינים שנחשפו להתאבד. על פי עדותו הוא יצא למסע נקמה בילדים לאחר שעבר בילדותו התעללות מצד ילדים ובכך ביקש לנקום בילדים באופן ספוראדי לחלוטין מבלי שהכירם.

את החקירה, שהחלה באופן סמוי עוד לפני מספר חודשים, מנהל מחלק ההונאה ומחלקת הסייבר בפיקוד רב פקד ירון בן צבי. על פי חשדות המשטרה שיטת העבודה של הצעיר ממודיעין כללה פריצה לחשבונות פייסבוק ואינסטגרם וכן לרשתות חברתיות אחרות של הקטינים, תוך שהוא מצליח להשיג משם צילומי עירום באמצעות סחיטת הקטינים. את התמונות היה הצעיר מפיץ לחבריהם של הקטינים שנפלו קורבן.

השבוע התלונן ילד בן עשר במשטרה ובעקבות התלונה החליט מפקד מפלג ההונאה במחוז – סנ"צ דוד מישקין – לתפוס את החשוד "על חם". השוטרים התחזו לילד בן עשר והחלו לנהל עם הצעיר שיחות. תוך כדי השיחות, באמצעות טכנולוגיה מתקדמת, הם איתרו אותו בתחנת הדלק שבה הוא עובד, הגיעו אליו ועצרו אותו.

מישקין אמר כי "מדובר בתיק חמור מאד שבו החשוד הגיע למאות ילדים, כשכל מטרתו להתעלל בהם מבלי שאיכפת לו מי עומד בצד השני של המחשב או הטלפון". הצעיר הובא היום (יום רביעי) להארכת מעצרו בבית משפט השלום בתל אביב. המשטרה חושדת כי הוא מעורב בעשרות פרשיות דומות משנת 2012.

בצילום אימה ופחד דרך המסך (אילוסטרציה אימג 'בנק)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

המשך קריאה »