המחזור השני של התכנית העירונית "שווה להוביל" יצא לאחרונה לדרך, בהשתתפות 25 תושבות העיר. התכנית היא ביוזמת האגף להשכלה, למידה ויזמות ויועצת ראש העיר לשוויון מגדרי ד"ר אורנה מגר, יחד עם הקתדרה להורות ומשפחה, מחזיק תיק השוויון המגדרי אור גרינפלד, הרשות למעמד האישה במשרד לשוויון חברתי ונעמ"ת מחוז השפלה.
מטרת העל של התכנית היא הכשרת תושבים ותושבות כ"סוכני שינוי" לקידום שוויון מגדרי בעיר, זאת על ידי הקמת רשת פעולה משותפת, היכרות והטמעת חשיבה מגדרית והכשרה להובלת התהליכים בקהילה. התכנית מורכבת מעשרה מפגשים, בהנחיית ד"ר אריאל ויינר ועורכת הדין מורן הכהן, שניהם תושבי העיר, שבמהלכם ירכשו המשתתפים כלים מעשיים לפעולה בזירות השונים, מספורט ועסקים ועד לחינוך.
אור גרינפלד, מחזיק תיק השוויון המגדרי במועצת העירייה (השני בסך הכל בכל הרשויות בארץ), הסביר השבוע: "תכנית 'שווה להוביל' היא תכנית להכשרת פעילות ופעילים כסוכני וסוכנות שינוי לקידום שוויון מגדרי בעיר, ומיצובו כנושא ליבה וערך מרכזי בעיר שלנו. המשתתפים יוכשרו להובלת תהליכים משני מדיניות והטמעת החשיבה המגדרית באמצעות פרויקטים וקידום תכנית עירונית כוללת. משתתפות והמשתתפים עברו ראיונות אישיים קפדניים כדי לבחון התאמה ומחויבות לתהליך".
כאמור, זהו המחזור השני של התכנית בעיר. "הפעם עשינו ביחד התאמות לתכנית רחבה", מסביר גרינפלד, "אליה יגיעו מיטב המרצות והמרצים בתחומי המגדר, שיעבירו תכנים על נושאים כמו העיוורון המגדרי, פרקטיקות מכילות אל מול פרקטיקות מדירות, נורות אזהרה באלימות כנגד נשים, שוויון מגדרי הלכה למעשה, מדיניות בתקציב, תחום הגבריות השוויון מגדרי ועוד תחומים רבים. חשוב לציין שרבים מהמרצות והמרצים מתגוררים בעיר".
על פעילותו כמחזיק התיק לשוויון מגדרי סיפר גרינפלד: "נכון, אני גבר שמחזיק בתיק השוויון המגדרי והחברתי ולא פעם מסתכלים עליי קצת מוזר. הגעתי למועצת העיר לפני שנה וקצת עם אג'נדה מאוד ברורה שמלווה אותי מילדות ודוגלת בשוויון – שוויון הזדמנויות, שוויון חברתי, וכמובן שוויון מגדרי ואפשרות של כל אחד ואחת לחיות כרצונו בעיר פלורליסטית וליברלית. יש עיוורון מגדרי גדול בעיר בכל תחומי החיים, ויש גם עיוורון סביב נושאים חברתיים אחרים כמו ילדות, ילדים ובוגרים עם אלרגיות במרחב הציבורי למשל, או שוויון תעסוקתי לאנשים עם מוגבלויות. לכן הגעתי נחוש לקדם תכנית עירונית כוללת בחזון של 'עיר שווה' – שווה מגדרית ושווה חברתית, ונדרש לתכנן את העיר כעיר כזאת בעתיד, אבל בעיקר לבצע התאמות בהווה. אני מקפיד ללמוד את התחום באופן תמידי ולהיפגש עם אנשים ונשים בתחום המקצועי והמקומי, לקרוא עוד מחקר, ללכת לעוד כנס".
עוד הוסיף: "זה נושא כל כך גדול אבל עם זאת כל כך רגיש. לכן השינוי צריך לבוא גם מלמעלה, מהדרג המנהל, הדרג הנבחר, גם בהכשרת מנהלים/ות וגם בשוויון בתפקידים ובייצוג מגדרי הולם בדרג הפוליטי, אבל כמובן שגם מלמטה מהתושבות והתושבים שלנו שחווים את הנושא הזה ביום יום".
בעידן של היום עדיין נדרשת פעילות מיוחדת בנושא?
"שוויון מגדרי הוא אינטרס של כולנו, כלל המגדרים כאחד, והוא נחוץ כדי שמודיעין תהיה עיר בטוחה, מכילה וטובה יותר. זו עיר בהתפתחות תמידית שצריכה להסתכל קדימה, על העתיד וגם על ההווה, למען כלל התושבות והתושבים שלה. אני מסתכל גם על הדורות הממשיכים שלי ושל חבריי במודיעין. בסופו של דבר, תכנית עירונית כוללת וסדר יום יסייעו לנו לספק חיים יותר טובים לתושבות ותושבי העיר – יפחיתו אלימות, ישפרו הישגים חינוכיים וחברתיים, יביאו לצמיחה עסקית ויזמית ועוד. אין לי ספק שתכנית 'שווה להוביל' היא רק יריית הפתיחה. אנחנו ממשיכות וממשיכים לצעוד לכיוון עיר שווה".