מחשמלים את העיר

כתבי מודיעין NEWS
וועדת המשנה לתכנון ובניה בעיריית מודיעין צפויה לאשר היום מדיניות חדשה, לפיה בכל בניה חדשה למגורים בעיר יחוייבו הקבלנים להקים עמדות טעינה לרכב חשמלי לכלל הדיירים
צילום: freepik

ועדת המשנה לתכנון ובניה של עיריית מודיעין תדון היום (שני) באישור מדיניות שתחייב הקמת עמדות טעינה לרכבים חשמליים בכל בניה חדשה בעיר.

דיון זה מגיע לאחר שבספטמבר האחרון אושרו תקנות חדשה בעניין, הקובעות כי בבנייני מגורים חדשים, שבהם 6 יחידות דיור ומעלה, תחוייב הכנת תשתית לעמדות טעינה לרכב חשמל לכלל החניות בבניין. עוד נקבע כי במבני תעסוקה יחוייבו הקבלנים להקים תשתית ל-50% מהחניות, ובמבני מסחר מדובר על 30%.

עוד קובעת המדיניות החדשה כי את החשמל לטעינה בעמדות יספק לוח חשמל משותף לכלל הדיירים, עם מונה נפרד לכל דייר, כאשר הקמת התשתית תבוצע בשלב השלד והפיתוח, כך שמיד עם אכלוס הבניין יוכלו הדיירים להשתמש בעמדות.

באגף ההנדסה בעירייה המליצו לאשר את המדיניות, שתעלה כאמור להצבעה היום בישיבת הוועדה.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות