לא רבים יודעים זאת, אבל עד לפני מעט יותר ממאה שנים היה האזור שמירושלים ועד למודיעין רצוף ביערות אלונים. מאותם יערות לא נותר כמעט דבר, למרבה הצער, זאת לאחר שבמהלך מלחמת העולם הראשונה כרתו העות'מאנים את העצים לטובת מסילות רכבת והמאמץ המלחמתי.
כעת, בזעיר אנפין, יש מי שמבקש להחזיר לעיר את העצים המרשימים. מדובר על אליאב קידר, בן 19 העושה בימים אלו שנת שירות בחווה האקולוגית במודיעין, ששותל בימים אלו 3,000 בלוטי אלון בסוללה מלאכותית בצמוד לכביש 443, בשטח בגודל של 44 דונם.
"מדובר בשטח של עיריית מודיעין שהחווה מתחזקת, ולאורך ה-14 השנים האחרונות נעשו שם כל מיני נטיעות מטעם החווה", סיפר השבוע קידר. "כשהגעתי לחווה קיבלתי את האחריות על השטח הזה, ראיתי את הפוטנציאל שלו, והחלטתי שהוא יכול להוות ריאה ירוקה בתוך העיר. לכן החלטתי להנביט שם כמה אלפי בלוטי אלון, שיהפכו לעצי אלון כשיגדלו. מדובר בשטח מאוד גדול והשאיפה שלי היא לייצר שם מין ריאה ירוקה. מדובר בסוללת קירטון מלאכותית שנועדה לחסום רעשים מהכביש, בצמוד לכביש 443 וליד צומת שילת. קירטון זה סלע מקומי והסוללה עשויה בעיקר מפסולת בניין שכיסו אותה בקירטון, ועם השנים נוצרה שם שכבת אדמה וצמחים".
שתילת 3,000 בלוטי האלון היא רק ההתחלה מבחינתו של קידר, שמספר כי "יש לי חזון גדול ליצור שם ממש ריאה ירוקה, שתוכל עם הזמן להפוך למערכת אקולוגית משל עצמה ולייצר מקום לאנשים שיכולים להתכנס שם ולקרב אנשים לטבע. כל הפרויקט הזה הוא חלק מהעשייה של החווה האקולוגית. אחרי התייעצות עם הצוות מהחווה הגעתי למסקנה שהשיטה המועדפת לנטוע אלונים היא בתור בלוט עם נבט, אז הנבטתי בסביבות 3,000 בלוטים וכבר שתלתי כמה מאות. החזון הוא שהסוללה תהיה ירוקה ושתהיה שם מערכת אקולוגית שלמה עם חיות, עצים וחיים".
על שנת השירות בחווה האקולוגית הוא מספר: "יש כאן סלוגן שנקרא 'מרחב מאפשר צמיחה', ואני באמת מרגיש את זה . אני מרגיש צומח בכל מיני מובנים, ומרגיש שהמקום מצמיח לא רק אלונים אלא גם אנשים. זה מקום מדהים ואני מאוד מודה לצוות שמנהלים את המקום, לאיציק גזיאל ולשאר האנשים שהקימו אותו. זה מקום שאני מרגיש בו שאנחנו עושים שינוי. אני רואה משמעות גדולה בכל העשייה שלי ובכל העשייה של המקום, ומאוד משמח לראות שעיריית מודיעין עוזרים לנו ומשתפים איתנו פעולה. זה לא מובן מאליו".