טיול משפחתי בגבעות מודיעין הוליד ביום שבת ממצא ארכיאולוגי מרתק בן 1,500 שנה. הכל התחיל כאשר משפחת לביא, מהיישוב צור יצחק, טיילו בגבעות הדרומיות של מודיעין בשבת האחרונה, כאשר לפתע הבחינו ב"פרצוף" קטן עשוי חרס שקוע באדמה הבוצית.
לאחר שהבינו כי מדובר בממצא עתיק, יצר דורון לביא, אבי המשפחה, קשר עם רשות העתיקות, שמיהרו לשלוח למקום את הארכיאולוג איסי קורנפלד לאסוף את הפריט. לאחר בחינת החפץ בידי ד"ר איתמר טקסל, ראש ענף התמחויות קרמיות ברשות העתיקות, התברר כי מדובר בקצה עיטורי של ידית נר מהתקופה מתקופה הביזנטית (המאה ה-6-7 לספירה).
לדברי קורנפלד, "אמנם אין מדובר בממצא נדיר, אבל הפריט בהחלט נאה. נרות החרס שימשו לתאורה, והיו ממצא אופייני לתקופות האלה, אבל לא לכל נר הייתה ידית, בוודאי לא מעוצבת. הנר שהידית השתייכה אליו שימש לתפקוד פונקציונלי של מאור, וגם כחפץ נוי".
מנהל רשות העתיקות, אלי אסקוזידו, אמר: "אנחנו מודים למשפחה לביא שהפגינה אזרחות טובה ומסרה את הפריט היפה לאוצרות המדינה. גשמי הסופה 'ברברה' שניתכו באדמה בעוצמה העלו על פני השטח ממצאים עתיקים. אנחנו קוראים לציבור לגלות עירנות, ואם פוגשים ממצא קדום להשאיר את הממצא מונח במקומו ולקרוא לרשות העתיקות. ההקשר המדוייק שבו נמצא החפץ מספק מידע רב ערך למחקר".