בשנים האחרונות צצו בעיר תלונות רבות מצד תושבים, שהופתעו לגלות כי נקנסו על הוצאת קרטונים למרות שלטענתם זרקו אותם לפח כנדרש. כעת, כך מעדכן חבר המועצה עמיחי זליג, השותף בוועדת הביקורת של העירייה, תופעה זו אמורה להגיע לקיצה.
"לאחרונה ביקשתי לבחון לעומק דרך דיוני הוועדה תחום רגיש וחשוב מאד לכל תושבי העיר, וזה פינוי הגזם והפסולת", מספר זליג. "במיוחד בתקופת הקורונה יש עליה משמעותית בכמות המשלוחים בעיר, והצורך בשירות זה עלה בצורה ניכרת. אין ספק שכל התושבים מעוניינים שהעיר תהיה נקיה, ואכן אגף שפ"ע בראשות חיים בלאיש עושה עבודה מצוינת. עם זאת, לצערי קיבלתי לא מעט פניות מתושבים שקיבלו דוחות על פינוי פסולת בניגוד לנהלים, על אף שהם פעלו על פי גרסתם לפי הכללים. גם לי ברור שיש גם כאלה הפועלים בניגוד לחוק, ולכן נכנסתי לעומק הקורה ובדקתי כל מקרה לגופו. הגעתי למסקנה שזו סוגיה שחייבת בירור מעמיק ומציאת פתרון הגיוני ונכון, כי בסוף המטרה היא משותפת לכולם לשמור על עיר נקייה".
עוד מספר זליג כי לאחר מספר דיונים שהתקיימו לאחרונה, סוכמו בשבוע שעבר מספר צעדים לשיפור המצב: בכל משאיות האשפה ופינוי הגזם והקרטונים הפועלות בעיר הותקנו מצלמות, שיצלמו ב-360 מעלות את הנעשה בשטח; בקרוב יפוזרו ברחבי העיר כ-40 מתקני איסוף לקרטונים; יתווסף שילוט בחדרי האשפה עם ימי הפינוי ויסומנו מקומות בהם ניתן להניח גזם, בעיקר באזורים בהם יש הרבה גזם פרטי; יבוצע מהלך הסברתי בנושא; ובקרוב גם ניתן יהיה לפנות למוקד העירוני ולבקש אישור להוצאת פסולת גדולה וחריגה גם שלא בימי האיסוף הרגילים, כאשר בעירייה ידאגו לאסוף אותה.
"בגדול, אני כבר חצי שנה על זה", מספר זליג. "אני מקבל עוד ועוד פניות בנושא הזה. יש החלטה שמי שלא מפנה ביום הפינוי המוגדר מקבל קנס, אבל יש מצב של חוסר הסברה ותושבים לא יודעים מהו יום הפינוי. יש כאלה שמוציאים בשוגג ומקבלים קנס. סתם לתת קנסות שווא זה לא שווה. יש אנשים שמורידים את השמות שלהם מהקרטון לפני שמוציאים לרחוב, ואז מה עשינו בזה? המטרה היא שהעיר תהיה נקייה. עכשיו תהיה אפשרות להתקשר למוקד 106 ויבואו לאסוף פסולת חריגה. אני מקווה שזה יתממש. צריך להחליט אם נכון להמשיך עם הדוחות. זה גורם לעוגמת נפש לתושבים ובסוף מוותרים לכולם, לכן צריך לבדוק את כל הנושא".