ה-7 באוקטובר תפס את המתמודדים בבחירות המקומיות רגע לפני שיאו של הקמפיין שלהם, וכעת הם מוצאים את עצמם בסיטואציה מורכבת ביותר, לאחר ששר הפנים מתעקש כי הבחירות יתקיימו ב-30 בינואר, למרות שהמלחמה נמשכת וחלק מהמתמודדים בכלל שוהים במילואים.
מאז הודעתו של השר ארבל התאגדו מאות מתמודדים מרשויות בכל רחבי הארץ להתנגד להחלטה, וביניהם גם חברי המועצה יוסי אביבי ואיתי אלמוג בר ממודיעין, אליהם הצטרף השבוע גם המשנה לראש העירייה אלעד שמעונוביץ. השבוע שיגר שמעונוביץ מכתב בנושא לשר הפנים, ואמר למודיעין NEWS כי "״לא ברור לי איך אפשר לעשות קמפיין במצב כזה. את השבוע שעבר ביליתי בלוויה ושבעה, רן שגב, מספר 2 ברשימה, נמצא במילואים כבר חודשיים, הבן של טוני חי, מספר 3 אצלנו, גויס לצבא, בן הזוג של מספר 4, קובי דביר, הוא רופא במילואים ויש עוד. אז אנחנו יכולים לדבר עכשיו על דיור בר השגה או תחבורה ציבורית בסופ״ש? הקדנציה היא לחמש שנים, ואם הבחירות יתקיימו רק בעוד חצי שנה או שנה כשהכל יסתיים לא יקרה כלום".
פנינו השבוע אל מתמודדים נוספים בבחירות למועצת העירייה, ושאלנו האם הם תומכים בקיום הבחירות במועד שנקבע, ואיך בכלל מתחילים את הקמפיין מחדש בתקופה בה מדי יום אנו מתבשרים על עוד חיילים שנהרגו בעזה.
איתי אלמוג בר, יו״ר "מודיעין חופשית", ענה: "מאז שהמלחמה החלה עצרנו לחלוטין את העיסוק בבחירות, וכולנו התפנינו לעסוק בפעולות שונות לסיוע במאמץ המלחמתי. ארבעה חברים מהרשימה מגוייסים כעת בצו 8. הופתענו מאד מההחלטה לקיים את הבחירות לרשויות המקומיות ב-30 בינואר. המדינה עסוקה במלחמה, ומלבד המועמדים שמגוייסים ישנו גם ציבור מצביעים גדול מאוד שמגוייס ולא ברור אם יוכל להשתתף בבחירות. בנוסף, במצב המלחמה הנוכחי הפניות של הציבור לעיסוק בענייני הבחירות היא נמוכה. הבחירות לרשויות המקומיות חשובות במיוחד, כי הן מספקות אפשרות משמעותית להשפעה של האזרחים על חייהם היומיומיים. לכן, קשה לקבל מצב שבו חלק נכבד מהאזרחים לא יוכל להשתתף בבחירות. במצב הנוכחי יש קושי לערוך קמפיין, ויש תחושה קשה לגבי קמפיינים פוליטיים במצב שבו העיר ספגה אבידות רבות, משפחות מתאבלות, יש קושי רב שחווים תושבים רבים כתוצאה מהמלחמה והחיים טרם חזרו לשגרה".
עמיעד טאוב, המשנה לראש העירייה ומחזיק תיק השירותים החברתיים, מסתכל על ההחלטה במבט מעט שונה: "כל חברי וחברות הרשימה, וגם בנינו ובנותינו, משרתים או מתנדבים בחזית או בעורף, ובוודאי שלא רצינו לנהל מערכת בחירות תחת אש וכאשר מדינת ישראל נמצאת בעיצומה של מלחמה גורלית, על כל משמעויותיה. התקבלה החלטה בממשלה על קיום בחירות ואנו ניקח בה חלק. יש במודיעין עיר לנהל ואוכלוסיות לסייע להן, בייחוד בתקופה הנוכחית ובדגש על אוכלוסיות החוות רגרסיות במלחמה. בעידן בו השלטון המרכזי לא מתפקד, השלטון המקומי חייב וראוי להיכנס תחת האלונקה. ועל כן אנחנו ננהל מערכת בחירות קצרה, ממוקדת ומכבדת, עם מינימום הוצאות כספיות וללא כנסים וחגיגות. נציג את מה שעשינו בחמש השנים האחרונות, את האיחוד שהובלנו, את החיבורים שאנחנו ממשיכים לייצר והתכניות שבנינו לעתיד העיר, עם התאמות לאתגרים החדשים".
חבר המועצה אילן בן סעדון הגיב אף הוא: "בתקופה מורכבת ומאתגרת זו היינו מעדיפים שמדינת ישראל תרכז את עיקר מאמציה ומשאביה בחיילינו הגיבורים בחזית ובתמיכה באזרחי ישראל בעורף. עם זאת, במידה ויוחלט סופית על התאריך 30.1.23, אנו נעמוד במשימה האזרחית החשובה ונגיע מוכנים לתושבי מודיעין עם נבחרת מעולה ותוכנית עבודה מסודרת, שתקדם את תושבי מודיעין בכלל ואת צעירי העיר בפרט".
שחר מי און, יו"ר רשימת "באים יחד", אמר השבוע: "התנגדות להחלטה היא לא המילה הנכונה, הרי אנחנו אנשי חוק ודמוקרטיה. העיתוי הוא לא נכון. בשעה שמשפחות קוברות את יקיריהן, חטופים רבים נמצאים בשווי החמאס ואלפי פצועים מפוזרים בבתי החולים, זוהי לא השעה לבחירות. עיקר השייח הציבורי צריך להיות מופנה לעזרה למשפחות המפונות, לחיילים, לפצועים והחטופים, ובעיקר לאחדות העם. במידה ונדרש לבצע קמפיין בכל זאת, אנחנו מתחייבים לקמפיין רגוע, מתון ומכובד".
מתנגדת נוספת להחלטה היא עדי מן, חברת המועצה לשעבר וראש רשימת "א.נשים": "לעמדה שלי על מועד הבחירות אין משמעות על מועד הבחירות, אלא רק על דעת הקהל. ולכן לדעתי אין סכנה להגיד את מה שכולם רוצים לשמוע, שזה לא הזמן לפוליטיקה, ואז לעשות פוליטיקה. מאז ה-7 באוקטובר מצאנו את עצמנו מרוכזים כולם במאמץ להחזרת החטופים.ות, בסיוע למשפחות העוטף, א.נשים שברגע אחד איבדו את הכל, לייצר תמיכה נפשית בימים של טראומה ובלחימה בעזה. העשייה הציבורית של חבריי לרשימה ושלי לרגע לא פסקה ורק התעצמה. המנגנון שנבנה לצורכי הבחירות – מטה המתנדבים, קבוצות הווטסאפ והמערך הלוגיסטי – הוסטו לטובת הסיוע לנפגעי המלחמה. בבחירה בין לארגן חוג בית או להקדיש את הזמן הזה לאיסוף תרומות למפונים מהעוטף או סיוע למטה החטופים, הבחירה שלי בסיוע לא.נשים ברורה מאי פעם, ולא אכפת לי מה תהיה ההשלכה של זה על תוצאות הבחירות".
אור גרינפלד, שגם הוא ירוץ הפעם למועצת העירייה בראש רשימה משלו, הביע השבוע אף הוא דעה מורכבת בנושא: "אם אנחנו מתנגדים לקיום הבחירות בסוף ינואר? זה לא אידיאלי בכלל, זה לא נושא משמעותי על סדר היום ואנחנו דואגים לחברינו, כולל חברי הרשימה שנמצאים עדיין במילואים. זו כנראה הולכת להיות תקופה ארוכה וקשה בה יהיה מורכב לערוך בחירות, אבל צריך לזכור שיש לנו אחריות לנהל עיר, להעביר תקציב ולדאוג לצרכים של התושבות והתושבים שלנו. לגבי הקמפיין ואיך מתניעים מחדש, כרגע אנחנו מושקעים כולנו בפעילות "המטה החברתי" אותו הקמנו במוצאי שבת של ה-7.10, עם מאות מתנדבים ומתנדבות כדי לסייע לחיילי צה"ל וכוחות הביטחון, למפונים בעירנו, למשפחות המילואים ולתושבי ותושבות העיר. זה כרגע מה שאנחנו עושים מבוקר עד לילה בכל יום. יש המון דברים שצריך לשפר ולקדם בעיר, אבל לי ברמה האישית מוקדם עדיין לדבר על קמפיינים".