שר הביטחון ישראל כ"ץ הגיב הבוקר לטענות החריפות שהעלה אמש יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, שטען כי הרמטכ"ל מבצע למעשה מרד נגד הממשלה, וכי מינויו לתפקיד היה ביוזמתו של כ"ץ.
הבוקר כתב כ"ץ ברשת החברתית X כי "בדיוק כפי שפורסם, אני המלצתי על זמיר לתפקיד, ורה"מ והממשלה אישרו את המלצתי. סברתי שבצומת הדרכים שצה"ל היה בו הוא המועמד המתאים ביותר לבניית והפעלת הכוח מול האתגרים הביטחוניים הרבים שעומדים לפתחנו, וזאת עקב השקפתו הביטחונית, יכולותיו וניסיונו הרב".
עוד כתב כ"ץ כי "תחת הנהגתו, ויחד עם מפקדי וחיילי צה"ל הגיבורים, ובהנחיית הדרג המדיני, פועל צה"ל במדיניות התקפית ובעוצמה בלבנון, בסוריה, ביו"ש, בעזה ובגזרות נוספות, והוביל מתקפה מדהימה, חסרת תקדים ומנצחת נגד איראן".
בנוגע למשבר בין הדרג המדיני לרמטכ"ל, כתב כ"ץ כי "זכותו וחובתו של הרמטכ"ל להביע את עמדתו בפורומים המתאימים, ולאחר קבלת ההחלטות על ידי הדרג המדיני יבצע צה"ל בנחישות ובאופן מקצועי את מה שיוחלט, כפי שהיה עד כה בכל הגזרות, עד להשגת יעדי המלחמה".