שבוע לאחר שעיריית מודיעין הודיעה על הצטרפותה למיזם "נעים בסופ"ש" של עיריית תל אביב, עורר הנושא דיון סוער בישיבת מועצת העירייה.
כזכור, את מיזם התחבורה הציבורית, שהנסיעה בו היא ללא עלות, השיקה עיריית תל אביב לפני קרוב לשנתיים, כאשר ארבע רשויות נוספות כבר הצטרפו לפעילות. במסגרת המיזם יוצא בימי שישי ושבת קו 702 ממודיעין למוקדי הבילוי בעיר הגדולה, בארבעה סבבים בכל יום. עבור השירות תשלם עיריית מודיעין כחצי מיליון שקל בשנה.
את הדיון בנושא בישיבת המועצה האחרונה פתח עמיחי זליג, חבר המועצה מטעם סיעת 'שחר עושים חינוך' של מויש לוי, שתהה מדוע משקיעה העירייה סכום נכבד במיזם המשרת רק מאות תושבים מדי סופ"ש. מי שניצל את ההזדמנות, כפי שעשה גם במקרים דומים בעבר, הוא ראש העירייה חיים ביבס, שמיהר לנגח את זליג בטענה כי מה שמטריד אותו הוא עניין חילול השבת ולא הנושא הכספי. מכאן התפתח דיון סוער, כאשר זליג הכחיש את טענתו של ביבס. מי שכן הודה כי חילול השבת מטריד אותו הוא חבר המועצה גבי אדרי, מסיעתו של אילן בן סעדון, שמחה על העובדה כי העירייה תפעיל תחבורה ציבורית, או בכלל תקיים אירועים עירוניים בשבתות.
לאחר הישיבה אמר זליג: "הניסיון להציג זאת כאילו מדובר על פתרון תחבורה ציבורית בשבת הוא מטעה, משום שזה קו בודד שנוסע ממודיעין לאזורי בילוי בתל אביב ותו לא. כשמדברים על פתרון תחבורה ציבורית בשבת הרי המבקשים טוענים שיש צורך לנוע ממקום למקום, ולא רק לבילוי בתל אביב, ובטח שלא בחינם. אם זה היה תלוי בי הייתי עושה שימוש באותם כספים לעידוד ופיתוח העסקים בתוך העיר, כולל פתרון תחבורה בלילות סוף השובע לאזור מרכז עינב והפארק הטכנולוגי".
עוד הוסיף השבוע זליג כי "נושא זה הוא רק דוגמא אחת ממספר דוגמאות שצריך לשאול את עצמנו האם חובתנו כעירייה לתקן עוולות שבאחריות המדינה מתקציבי העירייה. אם התשובה היא כן, אז יש נושאים לא פחות חשובים כמו חינוך חינם לגיל הפעוטות מלידה עד 3, או תוספת שכר לסייעות כדי לפתור את הבעיה שכל ילדי מודיעין סובלים ממנה, או להוסיף מורים בבתי הספר כדי לפצל כיתות גדולות ויש עוד דוגמאות רבות".
חבר המועצה רן שגב, מסיעת 'הדור הבא', השיב לטענותיו של זליג: "מדובר בקו בודד לתל אביב, ומשם הוא מתחבר לרשת של שבעה קווים נוספים המכסה את כל העיר, לרבות השכונות השונות, גבעתיים, ר״ג, קריית אונו, יהוד, שוהם ורמת השרון. יש גם מיזמים עצמאיים של הרצליה ור״ג שניתן ״לפגוש״ בכיכר רבין או רחוב דיזנגוף. מדובר על מעל ל-40 אלף נוסעים בשנה. העירייה משקיעה בפרויקט פחות מ-400 אלף שקל, בממוצע שקלים בודדים לתושב לנסיעה. לדעתי זה סביר, מידתי ומוצדק. הפתרון איננו מושלם, אבל במציאות התחבורתית של מדינת ישראל הוא עונה על צרכים רבים של תושבי העיר".