כלב עוקץ שנפצע אנוש בלחימה שב ללכת

כתבי מודיעין News
בחודש שעבר נפצע הכלב פומבה בתקרית ברצועת עזה וניצל הודות למאמצי צוות הרפואה, והשבוע הוא שוחרר מבית החולים
צילום: בית החולים לחיות בית דג

מאז תחילת המלחמה מתפרסמים סיפורי השיקום של לוחמי צה"ל שנפצעו קשה בלחימה ברצועת עזה, אבל מתברר שסיפורים כאלו משתייכים לא רק להולכים על שתיים.

לאחרונה שוחרר מבית החולים לחיות בבית דגן הכלב פומבה מיחידת עוקץ, שבחודש שעבר נפצע באורח אנוש בתקרית ברצועת עזה וניצל הודות לפעולות שביצע צוותו של ד"ר שניר אזלן מגדוד הרפואה שבפלמ"ר סופה.

ד"ר אזלן סיפר השבוע לאתר וואלה!: "במקביל לטיפול בלוחם שנפצע, הבנתי כי נדרש מענה מהיר לפציעתו של פומבה, כדי שלא נאבד אותו חלילה. היו לו פציעות קשות בגולגולת, באוזן ובצוואר, כולו היה מכוסה בדם והוא בקושי הגיב לסביבתו. נשימתו הייתה כבדה ומהירה, אך למרות שמעולם לא טיפלתי בכלב היה ברור כי אם לא נעניק לו טיפול הוא ימות תוך דקות ספורות".

לאחר מאמצים גדולים הוצא פומבה מרצועת עזה והובהל לבית החולים לחיות בבית דגן, שם עבר מספר ניתוחים שייצבו את מצבו. פומבה עתיד לעבור שיקום ממושך, אבל כבר שוחרר כאמור מבית החולים ושב ליחידתו.

ד"ר אזלן סיכם: "כלבי עוקץ הם חלק בלתי נפרד מהמערך הלוחם של צה"ל, שכן יש להם ערך מבצעי אדיר. במלחמה האחרונה הם היו בחזית לא מעט פעמים והצילו לוחמים רבים הודות ליכולותיהם הגבוהות. צה"ל משקיע בהם משאבים אדירים, ואנו ככוחות רפואה נחשפנו לא פעם גם לטיפול המקצועי והמהיר שהם מקבלים בשטח. לוחמי עוקץ דואגים להם ומתייחסים אליהם כמו אל כל לוחם אחר במלחמה, וזה מעורר השראה מהצד לראות זאת".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

נפרדים מאשת הנדל"ן הוותיקה

שרית גל, מנהלת ההדרכה שעבדה במשרדי התיווך הגדולים בעיר, היא הולכת הרגל שנהרגה אתמול מפגיעת משאית בכביש 431: "הותירה חלל עצום"

שבעה לזכר ה-7

הסופרת שירז אפיק ממודיעין משיקה ספר סיפורים קצרים חדש, שבכל אחד מהם מסתתר רסיס קטן מאירועי היום הנורא בתולדותינו

ממודיעין ועד לבאר שבע

חברת הנדל"ן דונה, הפועלת מהמטה במע"ר, זכתה במכרז פינוי-בינוי בעיר הדרומית ותבנה 1,200 דירות חדשות בסמוך לאוניברסיטה ולסורוקה

שיהיה בתיאבון

שלושה עסקי מזון חדשים נפתחו לאחרונה בעיר: הרשת האיטלקית שנעה בין מסעדה לבית קפה לפיצרייה, מסעדת ההמבורגר שרוצה להביא בשורה חדשה, וסניף נוסף במע"ר לרשת הקינוחים המושחתים

שבעה לזכר ה-7

הסופרת שירז אפיק ממודיעין משיקה ספר סיפורים קצרים חדש, שבכל אחד מהם מסתתר רסיס קטן מאירועי היום הנורא בתולדותינו

המשך קריאה »

שיהיה בתיאבון

שלושה עסקי מזון חדשים נפתחו לאחרונה בעיר: הרשת האיטלקית שנעה בין מסעדה לבית קפה לפיצרייה, מסעדת ההמבורגר שרוצה להביא בשורה חדשה, וסניף נוסף במע"ר לרשת הקינוחים המושחתים

המשך קריאה »