ישחקו הנשים לפנינו

רותי בוסידן
מיזם "50:50", הפועל ליצירת שוויון מגדרי במועצות הרשויות, קיים פאנל בחירות במודיעין והפעילות מצהירות: "ניתן את הקול שלנו למי שיציגו רשימות שוויוניות"
צילום: קרן מק

הבחירות לרשויות המקומיות יתקיימו רק בעוד כחמישה חודשים, אבל יש מי שפועלים לאורך כל השנה ומבקשים להשפיע על הרכבי המועצות המקומיות.

ביום חמישי שעבר נערך במודיעין פאנל בחירות מקומיות ביוזמת מיזם "50:50 מודיעין", הפועל לשותפות ושוויון מגדרי בהרכבי המועצות ברשויות המקומיות. בפאנל השתתפו חברי המועצה המכהנים אור גרינפלד, אלעד שמעונוביץ, יוסי אביבי והילה בן אליעזר, כמו גם חברת המועצה לשעבר לבנה שיפמן.

קהילת "50:50 מודיעין" היא חלק מקהילה ותנועה ארצית, כאשר המטרה הנוכחית של המיזם היא לשכנע את המתמודדים בבחירות הקרובות שיעמדו בראש רשימות להציג רשימת "ריץ'-רץ'", המורכבת מגברים ונשים לסירוגין, עם שוויון מגדרי והצבת נשים במקומות ריאליים. קרן מק, ממובילות המיזם במודיעין, הסבירה השבוע: "הבנו שייצוג הוא תוצאה של תהליך, הרי לא נבחר אישה רק כי היא אישה. ובכל זאת, אנחנו צריכים לעודד תהליך שבסופו נגיע למצב הטבעי שבו יש 50% נשים חברות מועצה".

"אנחנו רוצות לקדם מעשים ולא רק מילים", מוסיפה מק. "שאלנו בפאנל את חברי המועצה שאלות פרקטיות איך באמת נגרום לעיר שווה יותר, בה נשים וגברים יפעלו יחד במועצה ובעיר בכלל".

אז מה למדתם מחברי המועצה?

"נתחיל מהצד האופטימי – להיות חלק ממועצת העיר זה תפקיד עם המון אימפקט. נכון, אין משרד, אין מסביבך פסיליטיז יוקרתיים, אבל אתה צינור ישיר לקידום החלטות משנות חיים לאלפי תושבים בעיר. אתה יכול להעביר מסרים, לדחוף, לשנות, לתקן ולהציע דברים חדשים ולהביא את האני מאמין שלך לתפקיד. למדנו על היתרונות של יציאה מאזור הנוחות. למדנו מלבנה שיפמן איך השתתפותה במועצה דחפה אותה לצעדים גדולים, לשותפות עם בעלי עניין, והיום היא מכהנת במספר דירקטוריונים של חברות עימן שיתפה פעולה בתפקיד. למדנו שכשנשים מעורבות במועצה אז יש מקום גם לאימהות צעירה וגמישות מחשבתית, ושמענו איך חברת המועצה נגה כץ רפפורט בחרה לאפשר לה ולכל מי שלוקח ולוקחת חלק בפרויקטים שלה להשתתף בדיוני הוועדות, ולכן הזיזה את שעת הדיונים לשעה מאוחרת בערב, אחרי שמשכיבים את הילדים, יוזמה שבאה מעצם היותה אישה במועצה".

כידוע, מצב השוויון המגדרי במועצת עיריית מודיעין עגום למדי כיום, כאשר רק שתי נשים יושבות סביב שולחן המועצה, מתוך 19 חברים. "אישה שתבחר לרוץ תהיה פורצת דרך על כל המשתמע מכך, אבל תמיד יש את האישה הזו שסוללת את הדרך לבאות אחריה", אומרת מק. "למרות שבערים רבות חברי וחברות מועצה רבים כבר הכריזו על רשימות ריץ'-רץ', טרם נשמע קולם של חברי מועצת העיר מודיעין. אנחנו כן יודעות שאת הקול שלנו בבחירות הבאות ניתן רק לחברי וחברות מועצה שדוגלים בשוויון מגדרי ושותפות למען גברים ונשים, שיציגו רשימות 50:50".

ספיר יוסף, מנהלת מיזם "50:50 מודיעין", הוסיפה: "המטרה שלנו ברורה – אנחנו רוצות לראות יותר נשים סביב שולחן מקבלי ההחלטות כאן במודיעין. העצה שלי לתושבות העיר? זיהית רשימה ללא נשים? קבעי פגישה עם ראש הרשימה והציעי את עצמך להשתבץ במקום ריאלי".

כתבות נוספות