הפתעה לא נעימה

רותי בוסידן
חלוקת הדואר במודיעין לוקה בחסר מזה שנים רבות, ותושבים בעיר מופתעים לקבל מכתבי התראה ממשרד עורכי דין לאחר שלא קיבלו לידיהם דוחות עירייה שספגו, ונאלצים לשלם ריביות וכפל קנס
צילום: דוברות עיריית נהריה

לפני ארבע שנים פורסמה במודיעין News ידיעה על תופעה מקוממת במודיעין, כאשר תושבים רבים שספגו מהעירייה דוחות חניה גילו על כך רק לאחר שזה הועבר לטיפול במשרד עורכי דין חיצוני וספגו כפל קנס, וכעת מתברר כי התופעה נמשכת.

בשבועות האחרונים התלוננו על מקרים זהים תושבים רבים בעיר, שלדבריהם מעולם לא קיבלו לידיהם את הדוח המקורי, וזמן רב לאחר מכן קיבלו מכתב מאיים ממשרד עורכי דין. איריס, תושבת העיר, סיפרה השבוע: "זאת הפעם השנייה שאני מקבלת דרישת תשלום קנס חנייה דרך משרד עו"ד מבלי שאקבל קודם דוח חנייה בדואר רגיל. וכמובן, איומים על עיקולים תוך הכפלת הקנס המקורי, מבלי שניתנה לי האפשרות לברר את מהות הדוח או מתן הזדמנות לשלם את הדוח המקורי כפי שצריך לקרות. הטענה שלי היא שזו הפכה לשיטת מצליח: לא שולחים דו"ח מקורי בדואר, או ששולחים בדואר רשום, ואם לא מגיעים לקחת את הדואר הדבר נחשב כאילו קיבלת את הדוח ולא שילמת. מעניין שאת המכתב ממשרד עו"ד קיבלתי בדואר רגיל, אך את הדוח המקורי לתשלום עדיין לא".

יחיאל, אף הוא תושב העיר, הוסיף: "הגיע אלי לדואר מכתב מעורך דין בירושלים, וכתוב שם שיש לי דוח שלא שילמתי ואם לא אשלם הם ינקטו באמצעים כמו עיקולים. מאוד הופתעתי. אני מאוד מסודר, מה שמגיע אני משלם במקום. התקשרתי לברר במה מדובר והם אמרו לי שיש דוח שלא שילמתי. ביקשתי כמובן לראות אסמכתאות, והם שלחו לי את הדוח המקורי עם תמונות של הרכב. ראיתי שזה אירוע שקרה בסוף שנת 23', וזאת הפעם הראשונה שאני בכלל שומע עליו. לא היה לי שום דוח על הרכב ורק עכשיו, אחרי שנה וחצי, אני בכלל שומע על זה".

עוד הוא מוסיף כי גם טענותיו כי כלל לא קיבל את הדוח המקורי לא הועילו. "אמרתי להם שלא קיבלתי את הדוח המקורי, ולא הייתה לי האפשרות לערער עליו. ביקשתי מהם אסמכתא על זה ששלחו לי את הדוח, והם ענו שיש להם אסמכתא מדואר ישראל שקיבלתי דואר רשום. אמרתי שאני לא קיבלתי שום דבר, והם שלחו לי  אסמכתא מהדואר שנשלחה אליי הודעה והיא חזרה. זה עדיין לא אומר שקיבלתי אותה, אבל אין לי שום יכולת להוכיח שלא קיבלתי. בינתיים הדוח מתחיל לצבור ריביות, והחוק הוא לצידם. הדוח שקיבלתי כבר תפח לסכום של 440 שקל, והבנתי שאין לי שום אפשרות אלא לשלם. כמו שקיבלתי את מכתב האזהרה מעורך הדין בדואר הרגיל, למה לא יכולתי לקבל כך את הדוח המקורי? אני חושב שזה לא לעניין ולא תקין לפעול בצורה כזאת, לא לעשות את המינימום לשלוח את הדוח הביתה וישר לדרוש את הקנס. הרשויות במקרה הזה דוחקות אותנו לפינה. ככה לא פועלים. אני יודע שזה קרה לעוד תושבים. זאת ממש שיטה לעשיית כסף על הגב של התושבים".

מדואר ישראל נמסר: "בחודשים האחרונים בוצעו בדואר שינויים והתאמות שנועדו לייעל את מערך החלוקה בהתאם לרגולציה. לצערנו, בשבועות האחרונים, ובעיקר על רקע מבצע 'עם כלביא' וגיוס של עובדים בצו 8, נוצרו עיכובים נקודתיים אשר מטופלים בעזרת תגבורים והתאמות. אנו פועלים על מנת להתגבר על העיכובים ומתנצלים על אי הנוחות. חשוב לציין כי לא כל המכתבים מחולקים על ידי הדואר, וחלק מהחברות והגופים שולחים מכתבים באמצעות חברות אחרות עם מערך חלוקה עצמאי".

מדוברות העירייה נמסר: "העירייה שולחת את הדוחות בדואר רשום, בהתאם לחוק, להנחיות היועצת המשפטית לממשלה ולנהלים המחייבים כל רשות מקומית. במקרה שתואר, הדו"ח נשלח לכתובת התושבת והמתין במשך שבועות לאיסוף – מבלי שנאסף. נדגיש כי אי-איסוף דואר רשום שנשלח לכתובת המעודכנת במרשם האוכלוסין, נחשב כמסירה כדין, ולפיכך אינו פוטר מאחריות. יחד עם זאת, העירייה מודעת לקשיים ולעיכובים הקיימים לעיתים בשירות דואר ישראל, ופועלת בשיקול דעת תוך שהיא בוחנת כל מקרה לגופו. כן פועלת העירייה מול הנהלת הדואר בדרישה לייעול השירות בעיר, כדי לוודא שהמידע והדוחות מגיעים לתושבים במועד ובצורה מסודרת".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

תופסים פיקוד

בשבוע הבא יקיים המטה המודיעיני של תנועת "המילואימניקים" כנס בעיר, בהשתתפות המייסד יועז הנדל, ומוביל הפעילות מספר על המחיר האישי הכבד והכעס על מקבלי ההחלטות: "לא יכול להיות שאת העם הנפלא הזה יובילו לא ראויים"

התפקיד: מכבה שריפות

אחרי קדנציה בת שש שנים כיו"ר הנהגת ההורים העירונית, כולל מלחמות ושביתות ומגפה אחת, אייל כהן מסכם ומסביר מדוע העירייה צריכה לתפוס את מקום משרד החינוך

המספר הנוסף

מועדון הטניס שולחן העירוני עשה היסטוריה והעפיל לליגה הארצית, עירוני מודיעין השלימה את הרכבת הצוות המקצועי אבל בגזרת הרכש המצב מדאיג, הג'ודוקא הצעיר נועם אוחיון ישתתף באחת התחרויות היוקרתיות באירופה, ובנות מועדון הגלגיליות חזרו מאליפות ישראל הפתוחה עם 23 מדליות

אלוהים שלי

מה קרה ל"אהבת לרעך כמוך", לכל ישראל ערבים ואחים זה לזה?

תופסים פיקוד

בשבוע הבא יקיים המטה המודיעיני של תנועת "המילואימניקים" כנס בעיר, בהשתתפות המייסד יועז הנדל, ומוביל הפעילות מספר על המחיר האישי הכבד והכעס על מקבלי ההחלטות: "לא יכול להיות שאת העם הנפלא הזה יובילו לא ראויים"

המשך קריאה »

התפקיד: מכבה שריפות

אחרי קדנציה בת שש שנים כיו"ר הנהגת ההורים העירונית, כולל מלחמות ושביתות ומגפה אחת, אייל כהן מסכם ומסביר מדוע העירייה צריכה לתפוס את מקום משרד החינוך

המשך קריאה »

המספר הנוסף

מועדון הטניס שולחן העירוני עשה היסטוריה והעפיל לליגה הארצית, עירוני מודיעין השלימה את הרכבת הצוות המקצועי אבל בגזרת הרכש המצב מדאיג, הג'ודוקא הצעיר נועם אוחיון ישתתף באחת התחרויות היוקרתיות באירופה, ובנות מועדון הגלגיליות חזרו מאליפות ישראל הפתוחה עם 23 מדליות

המשך קריאה »