לאחר חקירה סמויה פשטו לאחרונה בלשי משטרת ישראל על מגרש למכירת רכב ביישוב גני מודיעין, בצמוד לחשמונאים, בעקבות חשד כי במקום נמכרו ללקוחות כלי רכב פגומים ומסוכנים לנסיעה.
על פי החשד, בעלי המגרש מכרו את הרכבים תוך שהם מסתירים את עברם התחבורתי והביטוחי ושינוי נתוני הקילומטראז'. בפשיטה נעצרו בעל המגרש, תושב מודיעין בן 25, ושלושה חשודים נוספים, אף הם ממודיעין.
מהמשטרה נמסר כי החקירה התנהלה במשך מספר חודשים בתחנת מודיעין עילית, בהמשך לתלונות שהגיעו מאזרחים ברחבי הארץ. עוד נמסר כי אותם אזרחים שרכשו רכבים במגרש בגני מודיעין, גילו לאחר הרכישה כי הרכבים שרכשו היו פגומים. עוד במהלך החקירה התחזק החשד כי במקום מכרו רכבים תקולים, בהם גם כאלו שהיו מעורבים בתאונות קשות והוכרזו כמסוכנים לשימוש, לצד רכבים שהוגדרו על ידי חברות הביטוח כ"אובדן להלכה".
במשטרה חושדים כי הרכבים נמסרו ללקוחות תוך כדי הסתרת המידע המלאה על עברם ומצבם, כאשר על פי החשד בחלק מהמקרים חוזי המכירה זוייפו. עוד נמסר כי עלה חשד שהעסק פעל ללא רישיון כחוק.
במהלך החיפוש שנערך בביתו של החשוד המרכזי, לאחר הפשיטה על המגרש, נתפסו מסמכים, כסף מזומן רב ומחשבים. במקביל, הוחרמו עשרות כלי רכב ונציגי המינהל האזרחי מימשו צו הריסה למבנה שבו פעל העסק, שעל פי החשד הוקם ללא היתר על אדמות מדינה.
מדוברות המשטרה נמסר כי "משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות נגד מי שפועל בניגוד לחוק, מסכן את הציבור ופוגע בדרך זו או אחרת באזרחים תמימים, תחקור מקרים אלו תוך מיצוי יכולות, אמצעים ושיתוף פעולה עם כלל גופי האכיפה, במטרה למצות את הדין עם מעורבים בכך וכן חילוט רכוש המוחזק על ידם שהושג בעבירה, כל אלו בהתאם לחוק".






