לראשונה במודיעין התגלו לאחרונה שני סוגי סרטני מים מתוקים בסביבות העיר, שנצפו עד כה רק באזור הגליל והגולן.
הסרטנים התגלו בגב סלע בסביבות העיר במסגרת סקר טבע שקיימה החברה להגנת הטבע עבור העירייה, במימון המשרד להגנת הסביבה. מדובר על בוצן וזימרגל ארץ-ישראלי, כאשר בנוסף אליהם התגלו בבריכות חורף וגבי סלע באזור העיר מגוון נרחב של חסרי חוליות, כולל מינים נפוצים יותר. יצחק כהן, סוקר בכיר ביחידה לטבע עירוני של החברה להגנת הטבע, אמר כי לפי סקר בריכות חורף של רשות הטבע והגנים, הבוצן נוכח ב-18 אחוז בלבד מבריכות החורף בארץ ואילו הזימרגל ארץ-ישראלי נוכח ב-10 אחוז בלבד מבריכות החורף שנדגמו. "לכן ישנה חשיבות גדולה לשימור של בתי הגידול בהם נמצאו", הוא אומר.
על הסביבה בה התגלו שני סוגי הסרטנים הנדירים סיפרו בחברה להגנת הטבע כי "במקווים אלו מתרבים דו-חיים רבים אשר חייבים בשלב הרבייה וההתפתחות הראשונית מקווי מים, ולאחר הגעתם לבגרות אינם חייבים להיות בסביבה מימית. התאמה נוספת היא של סרטנים ירודים אשר חיים ומתרבים בגוף המים, ולקראת ההתייבשות מטילים ביצים בנות קיימא אשר שוקעות בקרקעית הבריכה. כאשר הבריכה מתייבשת כלל הבוגרים מתים, והביצים נשארים בקרקעית עד המילוי מחדש ואז בוקעות מחדש".
תמר רביב, ראש אגף מגוון ביולוגי ושטחים פתוחים במשרד להגנת הסביבה, סיכמה: "מגוון המינים הנדירים שהתגלו לאחרונה בסקר במודיעין מחזק את חשיבות תרומתן של הרשויות המקומיות למאמצי שמירת הטבע בארץ ובעולם, בוודאי כאשר מדובר על בתי גידול נדירים ומאויימים. הסקר יאפשר לעירייה לרכז את המידע על השטחים הפתוחים וערכי הטבע בתחומה, ולתכנן ולנהל את השטחים הטבעיים שבה בצורה נכונה יותר כדי לשמור על תפקודן של המערכות האקולוגיות והמשך הרציפות האקולוגית. בעידן של משבר אקלים ומשבר אקולוגי, החשיבות של שמירה על המערכות האקולוגיות מתעצמת, ונדרשת היערכות גם ברמת השלטון המקומי, שיפעל לשמירה על המגוון הביולוגי בתחומו. המגמה כיום בעולם היא מציאת פתרונות מבוססי טבע במטרה לשמור על ערכי הטבע, ולהגביר את החוסן העירוני".