המרוץ אחרי הקול של הרובע

רותי בוסידן
אחרי קדנציה בה לא היה ייצוג במועצת העירייה לתושבי מכבים ורעות, הקים עו"ד כפיר כהן את הרשימה שתנסה לתפוס מקום בקואליציה הבאה של ביבס. כעת הוא מסביר איך פותרים את הבעיות מהן סובלים שני היישובים המתבגרים, ומתרעם על תדמית האליטיסטים שהודבקה להם
צילום: דוברות העירייה

"ככל שמודיעין הלכה וגדלה, כך הלך ופחת כוחם של מכבים ורעות, אלו שהיו הבסיס להקמת העיר", כך מסביר השבוע עו"ד כפיר כהן, יו"ר רשימת "קהילת מכבים רעות", מדוע החליט להתמודד בבחירות הקרובות למועצת העירייה ולנסות לייצג את תושבי הרובע.

כהן, שכבר כיהן כיו"ר ועד הרובע, צירף לרשימתו את עו"ד טל סופרין במקום השני, וליהיא שטרן פיליסון, אף היא עורכת דין, תתפוס את המקום השלישי. עוד ברשימה חבר המועצה לשעבר אייל הנדלר, פעילת איכות הסביבה פרופסור מיכל ציון, ואיריס ארז מרעות.

כזכור, בקדנציה הנוכחית של מועצת עיריית מודיעין לא הייתה סיעה שייצגה את תושבי הרובע, מה שהיווה את הטריגר להקמת הרשימה של כהן. "החלטנו לעשות מעשה", הוא אומר, "ולהקים סיעה שתייצג את האינטרסים ואת הצרכים של תושבי מכבים ורעות. ככל שהעיר גדלה, כוחם של היישובים האלה הולך ופוחת. כתוצאה מכך, באות כל מיני סיעות שבמצע שלהן כותבות שהן מתכוונות לשנות את התב"ע העירונית, ומבקשות להקים 700 יח"ד על השטחים הירוקים של מכבים-רעות. אלו שני יישובים קהילתיים בעלי צביון כפרי של בתים צמודי קרקע, אנשים שמשכנו את חייהם כדי לחיות בסגנון כפרי. יש כל מיני תוכניות לבנות יח"ד  בנות חדר אחד במרכזים המסחריים במכבים ורעות, שיש בהם משום פגיעה הרסנית בצביון ובאופי של היישובים. אנחנו לא ניתן לזה לקרות. לא ניתן לכל מיני רעיונות כאלה לפגוע לנו בחיים. כאן יש אופי מסוים, אל תקלקלו לנו".

מלבד תוכניות הפיתוח שהציג לאחרונה חבר המועצה אילן בן סעדון, שעוררו התנגדות רבה בשני היישובים, יש עוד מספר לא מבוטל של נושאים להם ינסו כהן וחבריו לרשימה להציג פתרונות. כך למשל, מודיע כהן כי רשימתו תומכת בהתנגדות לפתיחת המעבר המחבר את רעות לשכונות מוריה והשבטים. "הם רוצים לפתוח את הכביש כביכול בגלל צרכים של ילדים ובכדי להקל את הגישה לבית הספר", אומר כהן, "הפתיחה של המעברים תהפוך לאוטוסטרדה של אלפי כלי רכב שרעות לא ערוכה לכך. גם על זה נילחם ולא ניתן לזה לקרות".

נושא נוסף שהם מתכוונים לטפל בו הוא נושא הביטחון האישי. כזכור, ברעות אירעו לאחרונה מספר גלים של פריצות לבתים וגניבות רכבים, ותושבי היישוב תולים זאת בביטול המחסומים והשמירה בכניסה ליישובים לפני מספר שנים. "אנחנו מתכוונים לטפל בכל הנושא של שיפור הביטחון האישי", אומר כהן, "עברות רכוש, פריצות לבתים וגניבת כלי רכב. לי אישית גנבו את הרכב מתחת לבית. יש תושבים שסובלים מתחושה של חוסר ביטחון אישי, ואנחנו מתכוונים לשפר את התחושה הזאת. צריך למקסם את היכולות שלנו במסגרת אגרת השמירה הקיימת, ולהגביר את השמירה במסגרת משמר הרובע שקיים. אני חסיד גדול של עבודה בשיתוף פעולה ואני מוקיר את ראש העיר שעושה עבודה נפלאה. מהניסיון שלי הוא מנהל את העירייה ביד רמה ואפשר לשתף איתו פעולה. אותם נושאים שעשינו בעבר בתור ועד הרובע, אנחנו מתכוונים להמשיך לעשות בתור חברי מועצה".

האם לא מספיק ועד הרובע כדי לטפל בכל הנושאים האלה?

"הוועד לא מספיק. ועד הרובע בחמש השנים האחרונות פעל כמו שצריך, אבל לא הייתה לו עזרה במועצת העירייה. לכן הרמנו את הכפפה. כשיש נוכחות של חברי מועצה כוחו של ועד הרובע גדול יותר באופן משמעותי".

אחת הטענות העולות כלפי תושבי מכבים ורעות, במיוחד לאור העובדה כי רבים מהם עדיין מפנטזים על ביטול האיחוד עם מודיעין שנכפה עליהם לפני עשרים שנה, היא כי הם "אליטיסטים". "זאת דמגוגיה בגרוש", מתרעם כהן, "אנחנו רוצים להמשיך לחיות בצביון מסוים ומבקשים שלא ישנו אותו. זה שמנסים לעשות קמפיין על הגב של תושבי רעות מכבים כי הם לא מוכנים שיפתחו את הכבישים, זאת דמגוגיה. יש קבוצה לא מבוטלת של תושבים מבוכמן שלא רוצה שיפתחו את הכבישים, אז גם הם לא פריווילגים?".

איפה אתה עומד בסוגיית האיחוד עם מודיעין?

"אני חסיד של האיחוד עם מודיעין, זה אחד הדברים הטובים שקרו לעיר. זאת עיר נפלאה שמנוהלת ביד רמה על ידי ראש העיר מצויין. העבודה המשותפת והחיים המשותפים הם דבר נכון, טוב ומבורך. אין בשום מקום שום קריאה להיפרדות,  זה לא על הפרק. לא מדברים על זה, ואני בטח לא בתוך השיח הזה. אנחנו רואים את עצמנו בקואליציה ונעבוד עם ראש העיר בשיתוף פעולה מלא".

מאפיין נוסף ובולט במיוחד בשני היישובים האלו הוא התבגרות האוכלוסייה, מה שמייצר לא מעט בעיות. "בשני היישובים יש אוכלוסייה מתבגרת, ואנחנו מחוייבים לדאוג לדור המייסדים. כחלק מהעבודה המשותפת כחברי מועצה, יחד עם ועד הרובע, נפעל להגדלת תקציבי התרבות ולהגברת פעילויות הפנאי בשעות היום לטובת דור המייסדים וציבור הוותיקים. הנושא הזה קרוב לנו מאוד ברמה האישית, מכיוון שההורים שלנו הם בני אותו גיל. כמו גם נושא ההנגשה של מוסדות הציבור, המרכזים המסחריים והעסקים הגדולים והקטנים לטובת אוכלוסיית הוותיקים ולטובת אוכלוסיות מתקשות. אלה בהחלט נושאים שנפעל לקדם אותם".

גם בתי הספר היסודיים ברובע בבעיה.

"שמענו כבר קריאות מכל מיני סיעות שצריך לסגור את בתי הספר האלה. טוענים שאין להם הצדקה, אבל זה לא נכון. הרבה מאוד מבקשים ללמוד בבתי הספר האלה, ואני מקווה שבשבועות הקרובים, לפחות לגבי בית הספר מעוז המכבים, נקבל  אישור של ייחודיות וזה יאפשר לו להמשיך לפעול בלי החשש שיסגרו אותו. נמשיך לפעול ולחזק את בתי הספר".

איך מגיבים ביישובים להקמת הרשימה עד כה?

"התחושות שלנו טובות מאוד, השטח מתעורר. התושבים מבינים שהם חייבים ייצוג אותנטי של היישובים במועצת העירייה, כדי שיהיה מי שישמור לנו על הבית. אנשים מבינים שאם לא נשמור על עצמנו, אף אחד לא ישמור עלינו. אנחנו עושים  חוגי בית, קיימנו השקה של הקמפיין, בראש השנה פגשנו את האנשים במרכזים המסחריים, ונהיה בכל סוף שבוע במרכזים המסחריים ונצא לכיכרות".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

המשך קריאה »