המילים שלה, הקול שלהם

רותי בוסידן
שיר שכתבה לבנת טולדו הדר ממודיעין הוקלט לאחרונה בהשתתפות כמה מבני משפחות החטופים: "המילים מספרות את הסיפור שלהם"
צילום: פרטי

שיר שכתבה לבנת טולדו הדר ממודיעין לפני מספר שנים קיבל משמעות נוספת עם פרוץ המלחמה וזעקת משפחות החטופים, ולאחרונה הוא אף הוקלט בהשתתפות כמה מבני המשפחות.

את השיר כתבה טולדו הדר לפני כארבע שנים, לאחר שאביה הלך לעולמו. "זה התאים בצורה מוזרה למה שקרה ונשמע כאילו יוצא מגרונן של המשפחות", סיפרה השבוע. "כשהתבשרנו על החטופים השיר קיבל משמעות הזויה בעיניי. השיר כל כך התאים, כאילו המשפחות אומרות את מילות השיר. הרגשתי שאני חייבת לעשות עם זה משהו. רציתי לתת להן את השיר, ובאמת, פשוטו כמשמעו, הלכתי עם ההרגשה הזאת לכיכר החטופים במטרה להעניק להם את השיר. מצאתי את עצמי מדברת עם אחד המתנדבים של המטה, הוא אמר שבמקרה הוא מחפש להם שיר, וככה זה התחיל להתגלגל".

מאז השיר הוקלט ואף צולם עבורו קליפ, כאשר כל העוסקים במלאכה עשו זאת בהתנדבות. "הקלטנו את השיר עם משפחות שרצו להצטרף, בעיקר כאלו שקשורות למוזיקה כמו משפחתו של אלון אהל שהוא פסנתרן, אגם ברגר שהיא כנרית, מישל ניסנבאום, עידן שטיוי ואיתי חן שכבר לא איתנו".

מאז השיר כבר תורגם למספר שפות ואף בוצע בחו"ל, פתח את טקס פרסי מפעל חיים של אמני אמ"י והוקרן באירוע בבית אריאלה בתל אביב ביום העצמאות. "בכל מקום שאפשר לתת לשיר במה אנחנו נותנים. הלוואי וזה יעזור במשהו, משהו שמחבר ויכול לתת עוד הד", מסכמת טולדו הדר. "לא האמנתי ששיר שכתבתי לאבא שלי יהפוך לשיר לחטופים. המילים מספרות את הסיפור שלהם. היה פרויקט מרגש מאוד. אנחנו לא פוליטיקאים, רק יכולים לעשות את חלקנו בכדי לעזור להם. המשפחות אמרו שזה עזר להם להביע את עצמם".

כתבות נוספות

נותנים אמון

מדד הדמוקרטיה המקומית של תנועת "פנימה" חושף מה חושבים תושבי מודיעין על תפקוד העירייה, וגם חולשות כמו אי-שיתוף הציבור ועוד

שומרים על יציבות, רחוקים מהצמרת

מודיעין רק במקום ה-12 בשיעור התלמידים שהיו זכאים ל"בגרות טק" בשנת הלימודים תשפ"ד, אבל בניגוד לנתון הארצי בעיר לא נרשמו ירידות משמעותיות בשיעור הזכאים בשנים האחרונות

עוברים למעשים

משרד הביטחון הודיע כי בימים הקרובים ייחתם צו המאפשר החרמת משאיות, רכבים וציוד המשמשים לשריפת הפסולת הפיראטית בשטחי הרשות. ביבס: "צעד חשוב ראשון שהופך הצהרות למדיניות בשטח"

מעקב הריון פרטי

מעקב הריון פרטי הפך בשנים האחרונות לבחירה נפוצה בקרב נשים רבות המעוניינות בהריון בטוח רגוע ומפוקח יותר. לצד המעקב הציבורי בקופות החולים, המעקב הפרטי מציע

המשך קריאה »

נותנים אמון

מדד הדמוקרטיה המקומית של תנועת "פנימה" חושף מה חושבים תושבי מודיעין על תפקוד העירייה, וגם חולשות כמו אי-שיתוף הציבור ועוד

המשך קריאה »

עוברים למעשים

משרד הביטחון הודיע כי בימים הקרובים ייחתם צו המאפשר החרמת משאיות, רכבים וציוד המשמשים לשריפת הפסולת הפיראטית בשטחי הרשות. ביבס: "צעד חשוב ראשון שהופך הצהרות למדיניות בשטח"

המשך קריאה »