עיריית מודיעין קיבלה את הציון הגבוה ביותר מבין כלל הרשויות בישראל ב"מדד החוסן", כך עולה ממחקר חדש שנערך במכון לחקר הביטחון האישי והחוסן הקהילתי במכללה האקדמית גליל מערבי.
המחקר החדש בחן את מידת "החוסן היישובי" בישראל של ערב המלחמה, וסקר 255 רשויות מקומיות בארץ. החוקרים הסתמכו על נתוני מפקד האוכלוסין האחרון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, רמת הרווחה של תושבי הרשויות, מאזן ההגירה ליישוב, רמת הפשיעה, הישגי מערכת החינוך ועוד.
מתוך נתונים אלו נבנה "מדד חולשה" שבחן את רמת החוסן של כל יישוב לאורך השנים 2019-2022, בהתמקדות על ההתאוששות ממשבר הקורונה. מהמכון נמסר כי "ברקע המלחמה המתמשכת, ממצאי הדוח מקבלים משמעות אקטואלית במיוחד בכל הקשור לשיקום היישובים כגון היכן נדרש חיזוק מיידי, אילו מרכיבים צריכים להיכלל במסגרת השיקום ביישובים שונים, ומהן נקודות התורפה של היישובים בישראל לקראת המשברים הבאים".
כאמור, בראש הטבלה ניצבת עיריית מודיעין, שעל פי המחקר החדש נחשבת לבעלת יכולת ההתאוששות הגבוהה ביותר ממשברים לאומיים. אחרי מודיעין נמצאות בצמרת הטבלה גם רעננה, ראש העין, נס ציונה, הוד השרון, רמת גן וגבעתיים. בתחתית הטבלה: באר שבע, רמלה, אשקלון, עכו, בית שאן, קריית גת, אילת ואשדוד. עוד עולה מהמחקר כי כ-30% מהיישובים חוו עלייה ב"מדד החולשה" באותן שנים.
יו"ר המכון, הכלכלן פרופסור ניסים בן דוד, סיכם: "המחקר מדגיש כי ישראל חייבת להיערך בצורה טובה יותר לעתיד. המשבר הבא הוא רק עניין של זמן, והשאלה היא לא אם נתמודד איתו אלא אם נהיה מוכנים אליו. יישובים שלא יזכו כעת לתגבור עלולים לא להתאושש במשך זמן ארוך, והמשמעות היא ירידה ברמת החוסן של המדינה כולה".