שנתיים בדיוק לאחר הפרסום במודיעין NEWS על מצוקת הקליטה הסלולרית הקשה בחלקים נרחבים מהעיר, מעדכן חבר המועצה יוסי אביבי כי המצב צפוי להשתנות בחודשים הקרובים.
באותה כתבה הבאנו את דבריו של חבר המועצה לשעבר ברוך בוחניק, שפעל בנושא, והסביר כי הסיבה למצוקה היא מספר האנטנות הסלולריות המועט שהוצבו בעיר. מבדיקה שנערכו באפריל 2020, עלה כי מספר האנטנות במודיעין עמד באותה תקופה על 62 בלבד, זאת לעומת 86 ברחובות, 71 ברעננה ו-78 בכפר סבא, ערים בסדר גודל דומה למודיעין. כתוצאה ממיעוט האנטנות בעיר, מכסה כל אחת מהן שטח נרחב בהרבה מזה שבערים אחרות: רדיוס של 498 מ"ר במודיעין, לעומת 147 מ"ר בלבד בתל אביב, בה מוצבות 791 אנטנות.
עוד אמר בוחניק: 'אנחנו נמצאים כעשור מאז קיבלה מועצת העיר החלטה להרחקה של אנטנות מאזורי מגורים, מתוך מטרה מוצהרת להגן על התושבים. בד בבד, לא התקדמנו מאז עם מודלים חכמים שהועלו במשך השנים, ויכולים היו למנוע את בעיות הקליטה איתן אנחנו מתמודדים במספר רב של נקודות ברחבי העיר. לצערי המצב הנתון כיום רחוק מלהיות משביע רצון. יש אזורים שלמים בעיר שאין בהם בכלל קליטה, בעוד שבאזורים אחרים הקליטה חלשה מאוד".
עם פרישתו של בוחניק ממועצת העירייה החליף אותו חברו לסיעה, יוסי אביבי, שפעל רבות בנושא במשך השנה האחרונה. השבוע הסביר אביבי כי המצוקה של תושבי מודיעין אף החריפה, לאור העובדה כי למרות שהעיר גדלה מ-70 אלף תושבים ל-100 אלף, לא הוצבו בה בעשור האחרון אתרים סלולריים חדשים. כעת, כאמור, מגיעה התכנית לשיפור המצב לפסים מעשיים, כאשר אביבי מעדכן כי בעיר יותקנו שמונה אנטנות סלולריות חדשות.
"אני רואה בפריסת אנטנות רבות ככל האפשר", אומר אביבי, "הכרח מציאות בעידן בו הסלולר מהווה תחליף לתקשורת הקווית של פעם, וכלי עבודה במודל ההיברידי שאומץ על ידי חברות רבות, וגם ככלי שישרת בשעת חרום את התושבים ואת כוחות ההצלה. זו הסיבה שאני מקדם יד ביד עם ראש העירייה פריסה רחבה של אנטנות בעיר, עד כדי הכפלה מהמצב הקיים".
לדברי אביבי, האתרים החדשים שיוקמו יהיו משותפים לשלוש מפעילות הרשתות הסלולריות בארץ, מה שצפוי להקל ולקצר את תהליכי הרישוי המורכבים, יחסוך במשאבי קרקע ויאפשר לתושבי העיר מגוון רחב יותר של אפשרויות בבחירת רשת הסלולר.
אביבי: "למרות הדחיפה הגדולה שאני עושה בגיבוי ראש העירייה לסגירת פער של השנים בו לא הותקנו אתרים, יש דברים שלוקחים זמן, או בלשון העם 'בירוקרטיה', כי נדרשים אישורים ממשרד התקשורת, ממשרד הפנים, מהמשרד לאיכות הסביבה, מצה"ל, מרשות מקרקעי ישראל ומרשות הטבע ורשות העתיקות. וכשכל זה מסתיים יש צורך באדריכל נוף ובבדיקת יציבות קרקע ובהיתר חפירה ובביטון, ורק אז מגיע השלב בו ניתן לייצר את הציוד היקר והייחודי לכל אתר. לאחר כל זה יש צורך בפריסת תשתית חשמל וסיבים ועוד ועוד, כאשר בכל שלב יש מעורבות של חברות שונות והליכי רישוי'".
בשורה התחתונה, האם נראה שיפור בבעיית הקליטה בעיר בקרוב?
"כן, אנחנו עובדים קשה מאוד ברמה יומית לקדם זאת. אנטנה ראשונה מתוך שמונה המתוכננות הותקנה והופעלה במרכז העיר, ובהשוואת תוצאות הסקר האחרון מול קודמו מלפני תשעה חודשים, רואים ירידה חדה בכמות התלונות באזור שכונת הפרחים. הלחץ והדגש שלנו כרגע הוא מתן מענה לשכונות הכרמים, המגינים, נופים ומורשת, שם הגענו כבר להיתרים והצפי הוא שתוך 4-6 חודשים האתרים יפעלו. יתר האתרים המקודמים נמצאים כרגע בשלבים מוקדמים, שנובעים מהכרזה על שמורת טבע ואתר ארכיאולוגי בשטחים בהן תוכננה הצבת אנטנות, ובאזורים אלו נבחנות חלופות".