עיריית מודיעין הודיעה השבוע כי בצה"ל יוקם גדוד מילואים ייעודי שישרת באזור העיר, זאת כחלק מלקחי אירועי ה-7 באוקטובר והצורך בחיזוק הביטחון ביישובי הארץ.
מהלך זה הינו חלק מהקמת "אוגדת דוד" בצה"ל, שמיועדת לתת מענה לאירועי חירום ביטחוניים ביישובים השונים. האוגדה תורכב מחטיבות וגדודים של חיילי מילואים – לוחמים, מפקדים וקצינים מהמערך הלוחם – שקיבלו פטור (שאינו רפואי) משירות מילואים או שעברו את גיל השירות ומעוניינים לחזור ולשרת.
על פי הודעת העירייה, מודיעין תהיה אזור הפעילות המרכזי של אחד מגדודי האוגדה, כך שישנה עדיפות לגיוס משרתים תושבי העיר. עוד נמסר כי בתחילת שנת 2025 יתבצע אימון הקמה ולוחמי הגדוד יצויידו בנשקים על מנת שיהיו ערוכים לכל תרחיש של הקפצה בעיר וביישובי הסביבה.
עוד נמסר כי גדוד המילואים החדש יפעל בתיאום עם אגף הביטחון והחירום בעירייה, ויהווה תוספת לאמצעים הטכנולוגיים שנפרסו השנה על גדר המערכת באזור ומשמשים את המוקד הרואה של העירייה, כוחות צה"ל באזור, כיתות הכוננות וסיירי העירייה. ליצירת קשר: gdud1875idf@gmail.com.
כזכור, בערב ראש השנה תיאר ראש העירייה חיים ביבס את הפעולות השונות שבוצעו מאז ה-7 באוקטובר על מנת לתגבר את ההיערכות הביטחונית בעיר. "הקדשנו תשומת לב מיוחדת לחיזוק מערך האבטחה בעיר. הגדלנו את סד"כ סיירי הביטחון, בדגש על תוספת שמירה בסביבת מוסדות החינוך, הרחבנו את פריסת כוחות הביטחון באזור גדר המערכת, הוספנו אמצעים טכנולוגיים מתקדמים, רכשנו נשק והקמנו, יחד עם משטרת מודיעין, שש כיתות כוננות", אמר ראש העירייה.
עוד הוסיף ביבס באותה הזדמנות כי "הפעולות האלה, שעשינו החל בבוקר השבעה באוקטובר, היוו תוספת כוח ביטחוני משמעותי לכוחות האבטחה שפועלים בעיר. השנה שחלפה הדגישה את הצורך בהיערכות ביטחונית מוגברת, ולכן הוספנו מאות מצלמות ביטחון ברחבי העיר, כמו גם באזור גדר המערכת. בקרוב נשלב מערכת אנליטית חכמה שתספק לנו עדכונים בזמן אמת ותאפשר מידע זמין ומהיר על אירועים חריגים".