פרויקט מסילת 431, הצפוי לחבר את מודיעין אל ראשון לציון וערי השפלה, עומד בפני סכנת עיכוב משמעותי, כך עולה ממכתב שהעבירה לאחרונה הנהלת רכבת ישראל למשרד האוצר ומשרד התחבורה.
על פי הפרסום ב-ynet, פרויקט מסילת 431, הצפוי להסיע מדי יום כ-15 אלף נוסעים, ובמסגרתו אמורות להיבנות תחנות חדשות ומנהרות, עומד בפני שני חסמים משמעותיים: פערים בחיבורי החשמל ועיכובים מצב קבלן החשמול. במכתבה כתבה הנהלת הרכבת כי "מועד הפעלה ייתכן שיהיה במהלך 2027, כתלות בקבלת אישור ממשרד התחבורה", והוסיפה כי השלמת הפרויקט במלואו נדחית כעת לרבעון הראשון של שנת 2028.
במשרד האוצר זעמו על העיכוב הצפוי וטענו כי נדרש שינוי מהותי באופן ניהול רכבת ישראל, ואמרו כי הם מצפים משרת התחבורה מירי רגב להציג פתרון בהקדם. פרויקטים נוספים שנכללו במכתב ועומדים בפני עיכובים משמעותיים הם פרויקט המסילה המזרחית ופרויקט האיתות הארצי.
כזכור, בחודש יולי האחרון הודיע משרד התחבורה כי אושר תקציב בסך 175 מיליון שקל לטובת סיום הקמת מסילת 431, ומסרו כי תאריך היעד לסיום העבודות ותחילת הפעלת הקו החדש הוא 2027.
מרכבת ישראל נמסר בתגובה ל-ynet: "רכבת ישראל מקדמת את הפרויקטים המדוברים, תוך עמידה בלוחות הזמנים ובשיתוף פעולה עם כלל גורמי הממשלה והתשתית. התכתובת המדוברת שנשלחה מטעם רכבת ישראל איננה מצביעה על עיכובים בפרויקטים, אלא על אתגרים הקיימים בסיום שלבי הביצוע. צר לנו כי שיח מקצועי המנוהל בפורומים אחראיים, יוצא ללא הקשר לדברים שנאמרו, ותוך הטעייה וסילוף הדברים. כבכל פרויקט תשתיתי גדול, קיימים אתגרים משמעותיים, ואנו פועלים בשיתוף פעולה פורה עם כלל הגופים ובהם נתיבי ישראל ומשרד האוצר, על מנת להתגבר על כלל האתגרים".







