לאחר שנים רבות שפעילי סביבה במודיעין ויישובי האזור מתריעים על הסכנה הבריאותית לתושבי העיר בשל שריפת הפסולת הפיראטית בכפרים הפלסטינים הסמוכים, נראה כי בעיריית מודיעין מעלים כעת הילוך במאבק בתופעה. אמנם בשלב זה הסתפקה העירייה בשליחת מכתבים בנושא, אולם גורמים בעירייה טענו כי נבחנת אפשרות שהעירייה תעתור לבית המשפט. גורמים אחרים אמרו למודיעין News כי במידה ואכן תוגש עתירה כזאת, יהיה זה בשיתוף פעולה עם רשויות נוספות הסובלות מהתופעה.
אתמול (ראשון) הוציאה דוברות העירייה הודעה לתקשורת, בה נאמר כי ראש העירייה שלח מכתב חריף בנושא לכל הגורמים הרלוונטיים – מאלוף פיקוד המרכז ושר הביטחון, דרך השר הממונה על המינהל האזרחי ועד לשרה להגנת הסביבה ולמבקר המדינה. ביבס הוסיף כי "אנחנו לא נרפה מלדרוש אחריות וטיפול מקיף מהמדינה והמינהל האזרחי בתופעה זו, שהיא אירוע טרור לכל דבר ועניין. יש לטפל בכך ביד קשה ובלתי מתפשרת, ואנו מצפים לראות תוצאות אמיתיות בתקופה הקרובה".
כאמור, התופעה המדוברת מתרחשת מזה שנים רבות וסובלים ממנה תושבי רשויות רבות, ממודיעין בדרום ועד לראש העין ואורנית בצפון, כאשר למרות שתוכנית ממשלתית להסדרת הטמנת הפסולת בשטחי הרשות הפלסטינית הוצגה כבר לפני מספר שנים, בפועל דבר לא נעשה. מאז ה-7 באוקטובר התעצמה התופעה, מסיבות שונות, אולם נושא זה הגיע לכותרות כלי התקשורת רק לאחר שלפני מספר חודשים זיהום האוויר הורגש גם ביישובי גוש דן. בעקבות זאת בוצע כיבוי של שריפות באתרים השונים, שבאזור מודיעין ידוע על 6-7 כאלו, אולם גם לאחר מכן לא חל שיפור במצב ובשבוע שעבר נרשמו תלונות רבות מצד תושבי העיר.
אותם פעילים המוחים נגד התופעה מזה שנים רבות במודיעין טענו לאורך השנים כי בעירייה לא פעלו בנושא. יש לציין כי הסמכות לפעול בשטחי הרשות הפלסטינית מונחת על כתפי המינהל האזרחי, אולם הפעילים טענו כי בעיריית מודיעין לא התגייסו למאבק. כעת, בהודעה שפורסמה אתמול טענו בעירייה כי הם "מנהלים מאבק עיקש" בנושא. בחודש שעבר שלח מנכ"ל העירייה מכתב לאלוף הפיקוד בדרישה שצה"ל יפעל בנושא, ובמקביל ראש העירייה נפגש עם השרה להגנת הסביבה עידית סילמן, ודרש טיפול יסודי בבעיה. כזכור, לפני מספר שבועות פרסם מבקר המדינה דוח מקיף בעניין, בו נקבע כי חלה עלייה של 75% במספר אתרי השריפות בשנים האחרונות, וכי המינהל האזרחי והמשרד להגנת הסביבה כשלו בטיפול בבעיה.