אחרי שנים ארוכות בהן סבלו תושבי מודיעין מבעיות קליטה סלולרית קשות נרשמת השנה מגמת שיפור, שכעת צפויה להגיע גם אל שכונת מורשת החדשה.
כזכור, בכתבה שפורסמה במודיעין NEWS לפני קרוב לשלוש שנים, סיפר חבר המועצה לשעבר ברוך בוחניק, שפעל בנושא כי מבדיקה שנערכה באפריל 2020 עלה כי מספר האנטנות במודיעין עמד באותה תקופה על 62 בלבד, זאת לעומת 86 ברחובות, 71 ברעננה ו-78 בכפר סבא, ערים בסדר גודל דומה למודיעין. כתוצאה ממיעוט האנטנות בעיר מכסה כל אחת מהן שטח נרחב בהרבה מזה שבערים אחרות: רדיוס של 498 מ"ר במודיעין, לעומת 147 מ"ר בלבד בתל אביב, בה מוצבות 791 אנטנות.
לאחר פרישתו של בוחניק ממועצת העירייה תפס את מקומו יוסי אביבי, שבנובמבר 2022 סיפר למודיעין NEWS כי בשיתוף פעולה עם ראש העירייה הוא מקדם פרישת אנטנות נוספות בעיר, משותפות לכמה מפעילי סלולר, שאמורות לתת מענה הולם יותר לתושבי העיר. לאחר הצבת מספר אנטנות ששיפרו את המצב בכמה משכונות העיר, מעדכן השבוע אביבי כי בשכונת מורשת החדשה, בה ישנן בעיות קליטה חמורות, תבצע העירייה פריסת מיקרו-תאים סלולריים בעמודי התאורה כדי לאפשר קליטה טובה יותר.
השבוע סיפר אביבי: "לקחתי על עצמי לפני כשנה וחצי אתגר לא פשוט – שיפור הקליטה הסלולרית בעיר אחרי 15 שנים בהן לא הותקנו אנטנות חדשות. ראש העיר נתן גיבוי ולמסע יצאתי. אנטנות ברחוב עמק האלה הותקנו לכל החברות והקליטה השתפרה מאד בכרמים ונביאים, אנטנות הותקנו על בניין העירייה ועל גג בניין המשטרה לכל החברות וניכר שיפור ניכר בקליטה, וכך גם במרכז עינב. בנוסף, אנו נמצאים בהליכי רישוי להצבת אנטנות גם ברחובות עמק זבולון ומנחם בגין, כמו גם בשכונת נופים".
ומה קורה במורשת?
"עבור מורשת ונופים היו צריכים לקום שני תרנים, האחד בפארק הארכיאולוגי חוברת א-שון והשני בגשר שדרות חמאם. רשות העתיקות יצרה מעצור לתורן בחורבת א-שון, ואילוצי שטח יצרו בעיה להזזת האנטנה השניה שתוכננה ואושרה, ולמעשה התחלת הליך הרישוי מההתחלה. כדי שלא יישארו תושבים במורשת ללא קליטה, התחלתי במהלך של שינוי תפיסה בשיתוף פעולה עם ראש העירייה, בו נפרוס מיקרו-תאים סלולריים בעמודי תאורה כדי לתת קליטה טובה במינימום קרינה".
איפה זה עומד כרגע?
"עד עכשיו נמצאה חברה בהולנד שעושה זאת בהצלחה, נמצא הזכיין שיפעיל זאת, נחתמו ההסכמים, התשתיות מוכנות ואם לא יהיה פקק בים או שביתה בנמל הם יגיעו בקרוב. אני מקווה להגיע לקו הסיום כבר בחודשים הקרובים. האנטנות יהיו חלק מעמודים חכמים שינטרו גם את איכות האוויר, טמפרטורת סביבה, מהירות הרוח ועוד, נתונים שנדע לנתח ועל פי הם לייצר משימות ולתת המלצות. אני מודה לראש העירייה חיים ביבס, שמסייע במכל מעצור בהליך הבירוקרטי המורכב והארוך".