מדי שנה עם בוא הקיץ חוזרות הטרגדיות הנפתחות בכותרות הרדיו במילים "פעוט שנשכח במכונית נמצא מת ביום לוהט". ביום שני השבוע זה קרה שוב, באשדוד. אחת מתגובות הנגד האוטומטיות היא העלאה מיידית של המודעות בקרב כל הציבור לתופעה, התבוננות לתוך מכוניות חונות וכיו"ב. לאחר הטרגדיה באשדוד "נדלקה הנורה" גם במודיעין ובתוך זמן קצר כבר התבקש קב"ט העיריה לפעול בשני מקרים כאלה. ביום שני התקבל דיווח משכונת הכרמים על ילד קטן שננעל בטעות ברכב. תושבים מיהרו לדווח על כך למוקד העירוני ולמשטרה ולמקום הגיעו ניידת משטרה וניידת ביטחון של העירייה, שפרצו את החלון וחילצו את הילד. ביום שלישי התקבל דיווח נוסף על פעוט שננעל אף הוא ברכב במכבים. הפעם הראשון להגיע למקום היה מנהל מחלקת הביטחון בעירייה, שמוליק כהן, שחילץ את הפעוט באמצעות מכשיר ייעודי שנועד לנפץ את שמשת הרכב.
שמוליק כהן: "לאחרונה היו מספר מקרים נוספים בעיר של ילדים שננעלו בתוך מכוניות בשעות הצהריים בזמן הוצאתם מגני הילדים בעיר, כאשר מזג האוויר היה חם מאוד ולמרבה המזל אף אחד לא נפגע. אני רוצה להדגיש כי בכל המקרים ההורים היה נוכחים במקום והילד לא נשכח והילדים חולצו בשלום ללא צורך בטיפול רפואי. יחד עם זאת אנו נמצאים בראשית הקיץ, כאשר הטמפרטורה גבוהה מאוד ומסכנת מאוד את הילדים או כל אדם שנשאר ברכב למשך דקות ארוכות. אני מבקש מכל ההורים לגלות אחריות בזמן שיוצאים מהמכונית ובזמן שמכניסים את הילדים ומושיבים אותם על כסאות הבטיחות".
מה היתה הסיבה לנעילה?
"בכל המקרים נמצא כי הסיבות לנעילת הרכב היו השארת המפתחות במושב הקדמי בזמן חגירת הילדים בחגורות הבטיחות ועם סגירת הדלתות מערכת האזעקה נעלה אוטומטית את המכונית. במקרים אחרים המפתחות נשארו בידי הילדים עצמם שנעלו את המכונית תוך כדי משחק ולא יודעים איך לפתוח את הדלתות בחזרה. כל הורה מתבקש לבדוק בכל יציאה את המכונית שלא נשכח ילד גם אם מדובר ביציאה למספר דקות בודדות. במידה וילד ננעל במכוניות יש להודיע מיידית לכוחות הביטחון 100 או למוקד העירוני 106".
בתמונה: שמוליק כהן ערוך לקיץ, עם מיכשור הפריצה המתאים (צילום: דובר העיריה)