עיריית מודיעין ערכה בשבועות האחרונים סקר בהשתתפות תושבי רחוב אבני החושן, בשאלה האם ברצונם להפוך את הרחוב לחד סטרי בקטע הדרך מרחוב כפתור ופרח ועד כיכר בצומת אבני חושן ושדרות פז בין השעות 07:30 ל-08:30. לסקר זה, שנשלח לכל דיירי הרחוב לתיבות הדואר ענו עשרות תושבים אשר כמעט 70% מהם הצביעו בעד הרעיון כי בשעות העומס (בעת הורדת הילדים למוסדות החינוך השונים ברחוב) יהפוך קטע הרחוב לחד סטרי. כידוע, ברחוב אבני החושן יש שני בתי הספר, שישה גני ילדים ומעון יום אחד.
ההצבעה נערכה בעקבות פניות התושבים והנהגות ההורים במוסדות החינוך שהתלוננו כי מידי בוקר ישנו עומס תנועה כבד בחלק זה של הרחוב, המשמש ציר מרכזי עבור תושבי השכונה ומוביל ממרכז השכונה לרחוב פז ומשם לכביש 3 העירוני (יהודה המכבי) ולכביש 431 המוביל לתל אביב וערי השפלה.
בעקבות הפניות נערכו ברחוב מספר תצפיות על ידי גורמי המקצוע הרלוונטיים בעירייה ובהם מהנדסת התנועה של העירייה, שאישרה את המתווה, שנערך בהצלחה ברחוב ראובן שבשכונת השבטים והוחלט להביא את ההצעה לפתחם של התושבים שהצביעו, כאמור, בעד הצעה זו.
אושר ברוב קולות להפוך את רחוב אבני החושן לחד סטרי בין השעות 8:30-7:30.
בהמשך להחלטה זו תתכנס בתחילת חודש מאי הקרוב ועדת התנועה ותגובש תכנית לקבלת שינוי הסדרי התנועה. הצפי לתחילת השינוי הוא לקראת סוף חודש מאי, כאשר הנושא ייעשה בתיאום עם מנהלות מוסדות החינוך ברחוב והנהגות ההורים.
בתמונה רחוב אבני החושן. חד סטרי בשעות הבוקר (צילום דובר העיריה)