התחנה המרכזית של מודיעין תחל לפעול ב-1 במאי

יהודה גולן
2016-11-30 00:00:00
2016-11-30 00:00:00

איך בונים היום בעולם מערך תחבורה יעיל שיכול לחבר בין רכבת קלה, אוטובוסים ורכבות בינעירוניות? בישראל משום מה כל התחנות האוטובוסים המרכזיות לא נמצאות סמוך לתחנות רכבת, מה שמקשה כמובן על שינוע עשרות אלפי נוסעים ביום ברחבי העיר או מחוצה לה.

למעט חיפה (תחנת בת גלים) – מודיעין תהיה העיר היחידה בארץ שבה תיושם השיטה. מזה כמה שנים נמשכת העבודה על התחנה המרכזית בכיכר התחבורה, ונראה שההמתנה הארוכה תשתלם.  חיבור תת קרקעי רציף יביא את נוסעי התחנה לאולם הנוסעים של תחנת הרכבת "מודיעין מרכז", וכל זה אמור לקרות כבר ב-1 במאי הקרוב. "הנוסעים אפילו לא יעברו תחת כיפת השמים ולא יחטפו אפילו לא טיפת גשם אחת", מסביר מנהל העבודה במקום.

* * *

אחרי הרבה תיאומים ובקשות הסכימו בחברה הכלכלית של מודיעין לתת לנו להציץ לשעה קלה במה שמתרחש מתחת לגשר העליון של כיכר התחבורה, לתוככי אתר הבניה שהולך ומקבל צורה של תחנת אוטובוסים.

התחנה ענקית במונחים של מודיעין של היום. "אך היא מיועדת לשרת עיר של רבע מיליון איש", מזכיר משה אשכנזי, מנכ"ל החברה הכלכלית. מעבר לחפירות ולחומרי הבנייה שעוד פזורים מסביב, למעשה כמעט הכל גמור ומוכן פרט ל"פינישים": המסדרונות, הרציפים, אולמות הנוסעים והמרכז המסחרי שיהיה בתחנה המרכזית החדשה – הכל כבר קיים. ריח של טרמינל עוד אין אבל רעש הקידוחים ואלפי מטרים של כבלי חשמל צינורות מים וחיווט מכל סוג של מזגנים, תאורה ומה לא, נמצאים בכל מקום.

בסיור השתתף גם ראש העיריה חיים ביבס, שנראה כמו ילד שנכנס לחנות ממתקים. חיוך רחב של סיפוק על פניו כשהוא מצביע על הרציפים הכמעט מוכנים. גם ביבס וגם אשכנזי מתרוצצים מפינה לפינה, בודקים כל דבר ונראה שהם מבקרים כאן הרבה.

בעוד מספר ימים יביאו לכאן כמה אוטובוסים לניסוי כלים ראשון. אשכנזי מסביר: "נסיע את האוטובוסים בכל חלקי התחנה ברמפות. נראה אם הם לוקחים טוב את הסיבוב. בתוך הרציפים נבדוק איך הם נכנסים לרציף הורדת הנוסעים וכמה צפיפות הם יוצרים. משם לרציפי העלאת הנוסעים כדי לראות איך הם מסתדרים כשיש הרבה אוטובוסים בתחנה. ובכלל לבדוק את הנסיעה שלהם בכל העליות והירידות כאן".

* * *

משני צידי המפלס התחתון של הכיכר יש שתי רמפות. מצד דרום של הכיכר רמפה לאוטובוסים המגיעים לתחנה מהכביש הראשי העליון בכיכר ומשם יורדים למפלס התחנה בחצי סיבוב ומהצד השני, הצפוני, עוד רמפה לאוטובוסים שעוזבים את התחנה החוצה למפלס העליון ולשדרות החשמונאים.

המרחק בין תחנת הרכבת מודיעין מרכז לבין התחנה המרכזית הוא כמאה מטרים. באמצע יש מעבר רחב לתנועת הנוסעים מאזור האוטובוסים לרציפי הרכבת וההיפך. בצידי המעבר פזורות חנויות. "כל חלל מסחרי הוא של 400 מ"ר וניתן יהיה לשב בו מספר רב של חנויות", מסביר אשכנזי. "זה יהיה משהו יפה מאד, כי התחנה תהיה ליד הפארק ונעשה כאן הרבה גינון".

תוך כדי הסיור אנחנו מגיעים לאולם ענק. אשכנזי וביבס מסבירים: "בשטח הגדול הזה שמשתרע על 1,400 מטרים רבועים יהיו שני פרויקטים.אחד מהם הוא חממה טכנולוגית. סביבת עבודה שחברות הייטק וסטארטאפים יוכלו לעבוד כאן". הפרוייקט השני מתברר כמועדון נוער גדול שבו יהיו מסיבות קיץ ואירועים בסופי שבוע. "רחוק מבנייני המגורים ובלי רעש והפרעות לשכנים".

בואו נרשום תאריך להשקה…

אשכנזי: "היעד שלנו הוא הראשון למאי 2017, אבל אני מאמין שכבר באפריל התחנה תתחיל לפעול".

מה התקציב הכולל של הפרוייקט?

"כעשרים ושבעה מיליוני שקלים. חלק גדול מהכסף מגיע כמובן ממשרד התחבורה אבל לא רק".

מה הכי חשוב וייחודי בתחנה הזאת?

"שכל סוגי התחבורה של העיר מתחברים למעשה למקום מרכזי אחד. האוטובוסים, הרכבת, הכל במקום מרכזי שיקצר מאד את קוי התחבורה הפנימיים בעיר. הניוד יהיה הרבה יותר קל, יהיה פשוט להגיע ממקום למקום בעיר, והכל יתחבר גם למע"ר החדש, וגם למרכז העיר ולקניון, זה יהיה דאון טאון אמיתי ותוסס".

ביבס מסכם: "כמו בכל העולם בסוף אנחנו רוצים שתושבי העיר לא יסעו באוטו הפרטי שלהם בבוקר אלא ישתמשו בתחבורה הציבורית שתהיה נוחה ויעילה וזה מה שיהיה כאן. כל האוטובוסים מהשכונות יגיעו לכיכר התחבורה וזה יקל מאד. תוסיף לזה את החיבור של הרכבת המהירה לירושלים שיפעל בשנת 2018, והנה הפתרון התחבורתי הכי טוב. למעשה אנחנו כבר מכינים היום את התחבורה לעיר שתהיה רבע מיליון איש. אני רוצה שתושבי העיר לא יצטרכו להחזיק רכבי ליסינג יקרים שמעמיסים על המשכורת".


התחנה במספרים:

1.      שטח אולם נוסעים כ-1,100 מ"ר.

2.      שטח משרדי חברה מתפעלת (קווים) כ-140 מ"ר.

3.      9 רציפי עליית נוסעים.

4.      3 רציפי הורדת נוסעים.

5.      שטח מעבר ושירותים בין תחנת האוטובוסים לרכבת כ-1,100 מ"ר (המעבר מקורה).

6.      6 חנויות עתידיות בשטח של כ-720 מ"ר.

7.      שטח לפיתוח עתידי כ-1,600 מ"ר.

בתמונה רציפי התחנה מוכנים לפעולה. השבוע יתחילו גם עבודות הגינון (צילום פרטי)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

חצה קו אדום

אירוע חריג במיוחד התרחש לאחרונה בבית הספר היסודי נוף הרים

חצה קו אדום

אירוע חריג במיוחד התרחש לאחרונה בבית הספר היסודי נוף הרים בשכונת נופים, לאחר שעבודתו של אחד המורים הופסקה בעקבות מקרה בו הפעיל כוח פיזי על

המשך קריאה »