חברת "קווים", בעלת זיכיון ההפעלה של התחבורה הציבורית במודיעין וסביבתה, תכניס לשירות בתוך מספר חודשים שישה אוטובוסים חדשים המונעים בחשמל, במטרה להפחית את זיהום האוויר. האוטובוסים, שהם חלק מהסיוע הממשלתי לענף התחבורה בנושא איכות הסביבה, נרכשו ע"י "קווים" בעזרת סיבסוד ממשלתי של כ-300 אלף שקל לאוטובוס.
"קווים" תכניס את האוטובוסים החשמליים לשירות בקווי הנסיעה העירוניים בלבד, בגלל טווח הנסיעה המוגבל שלהם בין הטענות. המטרה היא שעד סוף השנה יפעלו כל האוטובוסים החשמליים בקווי השירות שאליהם הם יועדו. לפי שעה טרם החליטו בחברה באילו קווים ישובצו האוטובוסים החשמליים.
בסוף כל נסיעה יתחבר האוטובוס בתחנה הסופית שלו לנקודת טעינה חשמלית ובתוך זמן קצר מאוד יהיה מוכן לנסיעה הבאה. בכך למעשה יוכלו האוטובוסים החשמליים לגמוא מאות קילומטרים של נסיעה ביום עבודה, כשרמת הזיהום הישיר שהם פולטים תהיה אפס, לעומת רמת הזיהום הגבוהה של האוטובוסים הרגילים מבוססי מנועה בעירה פנימית.
מבחינה תכונות האוטובוס החשמלי יוכל להסיע כחמישים נוסעים, די דומה לאוטובוסים הרגילים, אבל יתרונו הגדול פרט לרמת זיהום אויר אפסית היא בתחזוקתו הקלה והזולה. מומחי משרד התחבורה אומרים כי תחזוקת אוטובוס חשמלי מגיע לכ-20% בלבד מעלות התחזוקה של אוטובוס דיזל רגיל. גם הפעלתו של האוטובוס החשמלי תהיה פשוטה יותר, אם כי בחברת "קווים" לא דיווחו גם האם נהגי החברה יצטרכו לעבור הכשרה מקצועית לנהיגה באוטובוס החשמלי.
מחיר אוטובוס חשמלי אחד הוא כשלושה מיליון שקל. במסגרת "קול קורא" הודיעה הממשלה על הקצאת 22 מיליון שקלים לסיבסוד רכישת האוטובוסים והיא התנתה את הגשת הבקשה בכך "שעל האוטובוסים נשואי הבקשה להיות אוטובוסים שישמשו בקווי שירות המוגדרים ברישיון הקו כקווים עירוניים, ולפיכך על כל אחד מהאוטובוסים להיות בעל 36 מקומות ישיבה לפחות ובאורך של 11.1 מטר לפחות".
בנוסף דרשה הממשלה שהחברות ירכשו אך ורק אוטובוסים חדשים שעלו על הכביש לא לפני שנת 2016, וכי האוטובוסים יעמדו בדרישות התקן האירופי. ושהם יפעלו בקווי השירות תקופה של חמש שנים לפחות. הפרוייקט נכלל בתוכנית לאומית לתחבורה שאישרה הממשלה לפני כחודש (ב- 17 לינואר), שאותה תקדם ותנהל מינהלת תחליפי דלקים ותחבורה חכמה במשרד ראש הממשלה. התוכנית אמורה לסייע בקידום וחיזוק תעשיית התחבורה החכמה בישראל, ובמטרה להטמיע פתרונות חדשניים במערך התחבורה הישראלי.
בתמונה הטענה מהירה בסוף כל נסיעה, שווה מאות קילומטרים ביום (צילום: אמיר זלצברג, המשרד להגנת הסביבה)