הצעה חדשה מונחת על שולחן הנהלת רכבת ישראל ובמרכזה הרעיון לקיים שאטלים (מערכת הסעות) משתי תחנות הרכבת שבמודיעין – פאתי מודיעין ומודיעין מרכז, לשלושה ריכוזי עבודה גדולים בעיר: אזור התעסוקה ("ליגד"), איזור המלאכה ("ישפרו") ושילת.
את פרטי ההצעה שיגר חבר מועצת העיר דן ליכטמן, המחזיק בתיק התחבורה בעירייה, להנהלת הרכבת. זו מצידה מאד מעוניינת להגביר בקרב תושבי מודיעין את השימוש ברכבת ישראל.
"התוכנית מופעלת כבר בכמה ערים בישראל ואין שום מניעה שהיא לא תופעל גם אצלנו", אמר ליכטמן. הוא הסביר כי "הרבה מאד עובדים מגיעים לעבוד באזור התעסוקה בליגד מחוץ לעיר, כך גם במרכז עינב (ישפרו) וצומת שילת. רבים מהמוכרים בחנויות וברשתות וגם בעלי עסקים הם מחוץ למודיעין ואם הם ייסעו ברכבת, נדאג להם לשאטל נוח לאזור מקום עבודתם".
התוכנית היא כי משתי תחנות הרכבת בעיר יצאו השאטלים, מפאתי מודיעין יצא שאטל (כנראה מיניבוס) לכיוון מרכז עינב ויפזר את העובדים, משם ייסע המיניבוס לכיוון הפארק הטכנולוגי בליגד ומשם על כביש 443 לכיוון צומת שילת. מסלול דומה יעשה השאטל מתחנת הרכבת מודיעין מרכז לכיוון צומת שילת ומשם לפארק הטכנולוגי בליגד ולמרכז עינב.
דובר הרכבת ישראל, טל סרנגה, אמר כי "במודיעין יש תשתית מסילתית מעולה והרכבת יעילה, מדויקת מאד בלוח הזמנים שלה, במחירים זולים יחסית ונוחה מאד. לכן אין סיבה שלא להעלות את המודעות לשימוש ברכבת ישראל במקום כמו מודיעין. אנחנו נפעל בכל דרך כדי להפוך את השימוש ברכבת לתושבי מודיעין לכדאית, כי אין סיבה שתושבי מודיעין לא יסעו ברכבת אלא יגיעו לעבודה ברכבם הפרטי".
וכמעט באותו עניין: טקס הפתיחה של כביש מספר 4 הפנימי, שמחבר בחלקו הדרומי את תחנת הרכבת פאתי מודיעין שעל כביש 431 לכיוון אזור התעסוקה ליגד, כבר פתוח לתנועה. לאחר כמה חודשים שבהם התבשרנו כי הכביש ייפתח ומספר דחיות שעיכבו את הפתיחה, נפתח סוף סוף הכביש ורכבים נוסעים עליו, למרות שהמסירה הרשמית של הכביש מידי מע"צ לידי הרשות המקומית לא בוצעה בגלל תקלת חשמל שמנעה את חיבור החשמל לתאורת הכביש שטרם פועלת. ליכטמן: "הכביש בטיחותי. האישור לשימוש בו הוא עיכוב מנהלי בלבד".
(צילום ארכיון)