בינתיים, השד אינו נורא כל כך…

ערן קמינסקי

לאחר תקופה ארוכה של נבואות זעם על הפקק האינסופי אליו יהפוך אזור מרכז תל אביב, החלו השבוע סופסוף העבודות להקמת תחנות הרכבת הקלה. כפי שפרסמנו בשבוע שעבר, במסגרת ההערכות לקראת שיבושי התנועה הצפויים החלה השבוע חברת "קווים" להפעיל שאטלים לעיר הגדולה מחניון "חנה וסע" במצפה מודיעין.

ביום הראשון להפעלת השאטלים החדשים יצאנו לבדוק כיצד זה עובד והופתענו לטובה. כבר בכניסה לחניון דרך יער בן שמן ניתן לראות כי החלו העבודות להרחבת החניון המונה כיום 550 מקומות חניה. טרקטורים ודחפורים כבר עובדים במרץ ועד לחודש ספטמבר צפוי החניון להכיל למעלה מאלף מקומות.

בחניון הוצב השבוע דוכן מידע בו קיבלו הנוסעים חוברת המפרטת את מסלול הנסיעה וכל המידע הדרוש. דיילים חביבים גם חילקו בקבוקי מים לנוסעים. לפחות למעטים שהשתמשו בשירות. נכון להשבוע לא נראה כי תושבי מודיעין נוהרים בהמוניהם ומספר הרכבים החונים בחניון היה זעום ביותר.

"קווים" מפעילה שני קווי נסיעה חדשים מהחניון לתל אביב, לאורך כל שעות היום. כאשר הראשון מביניהם – קו 130 – החל לפעול כבר ביום ראשון השבוע. במחיר של 10.3 שקלים תוכלו להגיע ללא רכבכם ללב תל אביב, במסלול הנוסע בנתיב המהיר בנתיבי איילון, עולה במחלף לה גארדיה וממשיך דרך הרחובות אלנבי, דיזינגוף, שדרות רוטשילד וחזרה למצפה מודיעין דרך רכבת ההגנה.

לפי הודעת חברת "קווים" בשבוע שעבר, תדירות הנסיעות תהיה כל עשר דקות בשעות העומס וכל עשרים דקות בשעות העמוסות פחות. לפחות על פי היום הראשון נראה כי קווים אכן עומדת בהבטחתה. מיד עם צאת האוטובוס נכנס לתחנה הבא אחריו וממתין לנוסעים.

בעוד פחות משבועיים (16/8) יחל לפעול גם הקו השני – קו 131, שיעלה מנתיבי איילון במחלף השלום, יעצור ברחובות תובל, הסוללים, יגאל אלון ויסיים במחלף לה גארדיה.

היום הראשון – ללא פקקים

הגענו השבוע לחניון בשעה 08:10 וכבר לאחר כמה דקות כבר היינו בדרך לתל אביב. באופן אירוני למדי, את הפקק האימתני המקבל את פני הבאים לעיר כבר ממחלף שפירים ביום טוב ומאזור שדה התעופה ביום רע, מצאנו הפעם רק עמוק בתוך נתיבי איילון בואכה מחלף קיבוץ גלויות. מהנתיב המהיר השקפנו על טור המכוניות העומדות בפקק ולאחר חמש עשרה דקות של נסיעה כבר עלינו במחלף לה גארדיה. אולי היה זה החשש בציבור מהכאוס הצפוי בתוך העיר או סתם אלו תחילת ימי אוגוסט והיציאה ההמונית לחופש, אבל גם בתוך תל אביב המצב התחבורתי היה שפוי למדי. בדרך לרחוב אלנבי נוצרו עומסים קלים בשל חסימת רחובות מסויימים והשינויים שכבר החלו, אולם די מהר האוטובוס שייט לאורך המסלול ללא הפרעות ובתוך 45 דקות דקות מרגע היציאה ממצפה מודיעין כבר הגענו ליעדנו. גם הדרך חזרה עברה ללא תקלות.

"שיתרגלו לתחבורה ציבורית"

ביום השני להפעלת השאטלים, והיום הראשון לתחילת העבודות, ביקרנו שוב בחניון מצפה מודיעין שהיה כמעט ריק מנוסעים ושוחחנו עם נהגי קווים ששבו מתל אביב.

סעיד צ'רנדה הספיק לשוב מתל אביב לאחר נסיעה בשעת בוקר מוקדמת וטרם חווה עומס רציני. "תשמע, אני מירושלים וכשבנו אצלנו את הרכבת הקלה היה מאוד קשה. הרבה כבישים נחסמו לתנועה והנהגים התבלבלו מכל השינויים. היו פקקים מאוד רציניים במשך תקופה ארוכה. מה שהולך לקרות בתל אביב יהיה הרבה יותר גרוע ממה שהיה אצלנו בירושלים".

אריק רף לעומת זאת, צופה גם הוא כאוס בלב העיר הגדולה, אבל יש לו גם תובנה מפתיעה: "עכשיו חזרתי מתל אביב שהכניסה אליה בסך הכל די פתוחה. הבלגאן מתחיל מהצומת של רחוב הרכבת ובגין, שם שמו רמזור חדש ויש הרבה שוטרים שמכוונים את התנועה אבל בכל זאת יש שם ברדק אחד גדול. משם ועד לאלנבי יש עומס רציני. נראה לי שהם חייבים להפריד בין התחבורה הציבורית לפרטית, אחרת תהיה שם קטסטרופה. ועוד מעט הם מתחילים לעבוד על התחנה בקרליבך, אז בכלל…"

אז מה שאתה אומר זה לא להתקרב לתל אביב בשש השנים הקרובות?

"בחצי שנה הקרובה יהיה שם אסון, אבל אחר כך אני חושב שאנשים יתחילו להתרגל למצב. אם תהיה לציבור את האפשרות לתחבורה ציבורית מהירה ויעילה, אז אנשים יתרגלו להשאיר את הרכב בבית ולנסוע באוטובוס ואז המצב יהיה סביר". 


שימו לב לשינויים בתל אביב

בחודשים אוגוסט וספטמבר תחל בנייתן של חמש תחנות תת קרקעיות ברחבי תל אביב: קרליבך, שאול המלך, אלנבי, ארלוזורוב ויהודית. העבודות צפויות להימשך עד שנת 2021 ובמהלכן יחולו שינויים בהסדרי התנועה ברחבי העיר.

מוקד שיבושי התנועה הגדול ביותר צפוי בפרויקט תחנת קרליבך, שבמהלכו תוסט התנועה ברחובות דרך בגין, קרליבך, המסגר, לינקולן, התעשייה, המלאכה, יצחק שדה וריב"ל. דרך בגין תיחסם לתנועה באזור צומת קרליבך, גשר מעריב ייהרס ובמקומו יוקם מעבר משוקע בצומת. התחבורה הציבורית תותאם להסדרי התנועה החדשים המתוכננים כתוצאה מהעבודות ותופנה לרחובות המסגר והחשמונאים. ברחובות אלו יוקצו לה נתיבים יחודיים.

ברחובות התעשייה והמלאכה ישונו כיווני הנסיעה. במסגרת ביצוע תחנת אלנבי יחולו שינויים בהסדרי תנועה ברחובות יהודה הלוי, מקווה ישראל, בצלאל יפה, יבנה, שד"ל ורמח"ל. רחוב יהודה הלוי יחסם לתנועה. התנועה תופנה לרחוב מקווה ישראל שכיוון נסיעתו ישונה (ממזרח למערב). רחוב בצלאל יפה יחובר לרחוב הרכבת והכניסה והיציאה של רחובות שד"ל ויבנה תתבצע רק משד' רוטשילד.

הסדרי תנועה לביצוע תחנות יהודית ושאול המלך כוללים צמצום נתיבים בדרך בגין בקטע חשמונאים-שאול המלך, חסימה לסירוגין של שדרות יהודית וביטול פנייה שמאלה אל גשר מוזס. הקו האדום, שאורכו כ-24 קילומטר, חוצה את הערים פתח תקוה, בני ברק, רמת גן, תל אביב יפו ובת ים. 13 ק"מ מהקו הם במפלס הקרקע ו-11 ק"מ תת קרקעיים. מתוך 34 תחנות לאורך התוואי, 10 תחנות הן תת קרקעיות, שמתוכן שתיים ברמת גן ושתיים בבני ברק לאורך ציר ז'בוטינסקי. התחנה העשירית תהיה באזור כיכר אם המושבות.

בתמונה: יום שני בבוקר, החניון במצפה מודיעין. עשרה שקלים ושלושים אגורות ואתה בתל אביב (צילום: אינגריד מולר)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

חצה קו אדום

אירוע חריג במיוחד התרחש לאחרונה בבית הספר היסודי נוף הרים

חצה קו אדום

אירוע חריג במיוחד התרחש לאחרונה בבית הספר היסודי נוף הרים בשכונת נופים, לאחר שעבודתו של אחד המורים הופסקה בעקבות מקרה בו הפעיל כוח פיזי על

המשך קריאה »