שמים את מודיעין על המפה

רותי בוסידן
בעירייה מנסים לקדם את תחום התיירות בעיר, וכחלק מהתכנית משיקים פורטל מקומי שיכיל את כל המידע לתייר הפוטנציאלי, ממסעדות ומקומות בילוי ועד למסלולי טיול ותרבות
צילום: חורחה נובומינסקי

עיריית מודיעין יצאה לאחרונה בקול קורא לבעלי עסקים מקומיים בתחומי התיירות, תרבות ובילוי, במטרה לייצר אתר עירוני שיכלול את כל האופציות המעניינות עבור מבקרים בעיר. מהלך זה מגיע כחלק מתכנית לקידום תחום התיירות בעיר.

האתר שייבנה יקודם כמובן במגוון הפלטפורמות, ויכלול תכנים שינועו ממסלולי טיול, דרך לוחות אירועים ועד למסעדות בעיר. את האתר מפתחת העירייה בשיתוף מנהלת אופק, ומנסה כעת למנף את האתרים שכבר קיימים ויכולים למשוך לעיר תיירות – בגבעת התיתורה המונגשת, האתר הארכיאולוגי חורבת א-שון בשכונת מורשת, מוזיאון מורשת החשמונאים ועוד. יזמי תיירות מהעיר הוזמנו להצטרף למאגר תחת קטגוריות שונות של תחום עיסוקם, ובהם מקומות בילוי וסיורים, אמנים ואירוח ביתי, מורי דרך מקומיים ועוד. בשלב זה אין קריטריונים לרישום במאגר והוא פתוח לכל יזם תיירות מהעיר, כאשר ההצטרפות אינה כרוכה בתשלום.

שמעון גואטה, מחזיק תיק התיירות במועצת העירייה, הסביר השבוע: "המטרה היא לקדם את תחום התיירות הנכנסת ולשים את מודיעין על מפת התיירות הארצית. לצורך כך הקמנו פורום, בו חברה גם יועצת תיירות שקידמה את התיירות בירושלים, בעלת ניסיון רב בשיווק ערים ובתיירות. חלק מהמטרות ששמנו לפנינו הן להעלות פורטל תיירות, ולשם כך למפות את כל מוקדי התיירות בעיר. כמו כן, למפות את ה'תיירנים' – אנשים ממקצועות חופשיים כמו אמנים, בעלי עסקים ומדריכי תיירים שנוגעים בתחום ובסופו של דבר משווקים את העיר בצורה כזאת או אחרת".

כדי להגיע לכל ה"תיירנים" הוחלט בפורום התיירות בשלב ראשון למפות את כל העסקים בעיר הקשורים לתחום התיירות. "גילינו למשל שיש הרבה אנשים פרטיים בעיר שמארחים תיירים", מסביר גואטה, "ואנחנו רוצים לאגד את כל המידע הזה. מכאן נולד הרעיון לצאת ב'קול קורא' ולהקים פורטל תיירות שייצא לאוויר בחודשים הקרובים ויאגד את כל המידע הזה.  מדובר בפורטל שיש בהרבה ערים באירופה, וגם בתל אביב ובירושלים, ושם נמצא כל המידע שתייר בעיר זקוק לו. באמצעות הפורטל נוכל גם לעזור לעסקים המקומיים וגם לעזור לנו לבנות פלטפורמה נגישה לכל מי שרוצה להגיע, למשל, לטייל בתיתורה ואחר כך רוצה לאכול במסעדה בעיר. מדובר בתיירות שמורכבת מארכיאולוגיה, קולינריה, אדריכלות, תיירות פנאי, מסעדות, פארק מים וכולי".

ומי קהל היעד?

"אנחנו עוסקים בשלושה קהלי יעד על הציר של ירושלים-תל אביב. הראשון הוא תיירות יהודית חינוכית, כמו תגלית ודומיה; השני הוא תיירות ציונית שכוללת מסלולי בר מצווה בדרך החשמונאים ובבית הכנסת העתיק; והשלישי זה תיירות חולפת בדרך בין ירושלים לתל אביב. בעתיד תהיה בעיר גם אופציית לינה במלון של עזריאלי, ונשלב בפורטל גם את מופעי התרבות בהיכל התרבות ובמועדון הגריי והאירועים העירוניים".

כתבות נוספות

הזינוק של מגה אור

מניית חברת הנדל"ן המניב משילת, לאחר כניסתה לתחום חוות השרתים, נסקה ב-131% מתחילת השנה והחברה נכנסה למדד ת"א 35

בשורה התחתונה: השיג את התוצאה

למרות שכל התנאים היו נגדו, ואחרי סיבוב שני חלש במיוחד, ארז בנודיס חתום על ההישרדות בעונת הבכורה של עירוני מודיעין בליגה הלאומית, וחושף האם יישאר לעונה נוספת

לא מחכה למדינה

לבניה רייכננברג ממודיעין נמאס מהתחבורה הציבורית הלא יעילה, והוא יזם פיילוט שיתחיל בשבוע הבא ויספק הסעות לתחנת הרכבת בעלות סמלית

לא מחכה למדינה

לבניה רייכננברג ממודיעין נמאס מהתחבורה הציבורית הלא יעילה, והוא יזם פיילוט שיתחיל בשבוע הבא ויספק הסעות לתחנת הרכבת בעלות סמלית

המשך קריאה »