מלחמות הגז של מודיעין

יהודה גולן
2017-03-23 00:00:00
2017-03-23 00:00:00

בשקט בשקט אבל עם הרבה "דם רע" מתנהלת בחודשיים האחרונים מלחמה על הזכות לספק גז ביתי לעשרות בתים בשכונת השבטים. השבוע הגיעו הקרבות לשיא, כאשר לנגד עיני הדיירים התייצבו בחצר אנשי חברת גז אחת, מלווים במאבטחים שניסו למנוע מאנשי חברת הגז השניה גישה לצובר.

מדובר בקבוצת דיירי בניינים ברחובות יצחק רבין ויהודה, שהחליטו לעבור ממחברת "אמישראגז" לחברת "אינטרגז" ולהוזיל עלויות. "אמישראגז" ממש לא רצתה לוותר על עיסקה של שבעים דירות, ובין שתי החברות פרץ מאבק עיקש שכלל שליחת מכתבים לדיירים ודפיקות על הדלת בשעות מאוחרות בנסיון להחתים מחדש דיירים על הסכמים.דיירים סיפרו ל"מודיעין News" כי נציג חברת "אמישראגז" הגיע לבתים דפק בדלתות בשעה תשע בערב וסיפר לדיירים כי "מהלך המעבר לחברה השניה נכשל ולכן הוא חייב להחתים אותם מחדש על העיסקה". במקרה אחר אותו נציג הסביר שהגיע לבדוק את מוני הגז, אבל הדיירים הבינו שהוא איש "שימור לקוחות" ולא טכנאי ונצמדו אליו כדי שלא ידפוק בדלתות שכנים ויספר דברים לא נכונים.

לעיתון הגיעו מספר תמלילי הקלטות של שיחות שניהלו שכנים עם נציג אחת החברות. אחד הדיירים אף התלונן שאותו נציג העליב אותו ופגע בו מילולית.

אל תיכנסו לכאן!

השיא היה השבוע. ביום שני אמורים היו טכנאי חברת "אינטרגז" להגיע לצובר הגז ברחוב יהודה 105 כדי לבצע את העברת הגז מחברה לחברה. אך בשעות הבוקר המוקדמות התייצבו ברחוב מספר מאבטחים בבגדים שחורים, מלווים בכמה עובדים של חברת "אמישראגז", שעל חולצותיהם רקום סמל החברה. המאבטחים הוצבו סביב וגם על הצובר עצמו כדי לשמור עליו ולא לאפשר לאנשי "אינטרגז" לבצע את ההחלפה.

הדיירים שהתעוררו בבוקר גילו את המאבטחים מסיירים בפתחי חדר המדרגות ושומרים ליד הצובר שנמצא בחצר הבית מספר 105 ברחוב יהודה וחלקם די נבהלו. "זאת היתה ביריונות ממש", סיפר מומו פרומוביץ, אחד מדיירי המקום, שמתגורר ברחוב יצחק רבין 31 והיה בדרכו לקחת את בתו לגן. "די נבהלנו מכל הסיפור. בבוקר התקשרה שכנה מבוהלת ואמרה לי שראתה אנשים מסתובבים בחצר הבית ואם אנחנו יודעים מה קורה בחוץ. כשיצאתי החוצה ושאלתי את האנשים מיהן ומה הם עושים, הם לא ענו לי בכלל".

פרומוביץ היה די מרוגז על כך שכצרכן ולקוח של החברה הוא איננו יכול לבחור מאיזו חברה לרכוש את הגז שלו. "אני מרגיש כשבוי של חברת הגז שלנו", סיפר. "הכל התחיל כשאחד השכנים בדק לפני מספר שבועות את החשבונות והבין שאנחנו משלמים הרבה מאד כסף עבור הגז הביתי בערך 26.5 שקלים לקוב גז. הוא התחיל לחפש חברה חלופית ומצא את אינטרגז שהציעה 16.5 שקלים לקוב. התחלנו להחתים את הדיירים, אבל 'אמישראגז' לא ראתה בהחתמה אקט חוקי ושלחו אלינו נציג שימור לקוחות שביצע החתמות חוזרות והסביר לחלק מהדיירים שההחתמה של 'אינטרגז' איננה חוקית ושאין את הרוב הנדרש של למעלה מ- 50% חתימות".

פרומוביץ סיפר כי במהלך השבועות האחרונים הגיעו למתחם אנשי "אמישראגז" מספר פעמים ואף השאירו בתיבות הדואר חומר הסברה מטעמם. בסופו של דבר "אמישראגז" החליטה ליישר קו (כמעט) עם הצעת המחיר החדשה של "אינטרגז" והפחיתה את המחיר לצרכן בצורה משמעותית לכ-19 שקלים לקוב.

הדיירים שכבר נואשו מהמאבק וקיבלו הוזלה של ממש, החליטו לבסוף לקחת פסק זמן מהמלחמה שנעשתה על גבם ולתת לאבק לשקוע: "בסופו של דבר קיבלנו הוזלה משמעותית. אנחנו כבר די מבולבלים מכל העניין ורוצים קצת שקט עכשיו" אמר אחד ממובילי המאבק שביקש שלא לפרסם את שמו.

תגובות

מחברת "אמישראגז" נמסר בתגובה: "אמישראגז תמשיך להעניק שירות בטוח ומקצועי לדיירים שרובם המכריע החליט להמשיך לקבל את שירותיה בעוד מיעוט קולני מנסה בכל דרך לכפות מעבר לחברה אחרת".

ממשרד עורכי הדין עצמון יניב, המייצג את "אינטרגז" נמסר בתגובה: "מרשתי הינה חברה ותיקה ופעילה בתחום אספקת הגז בכלל ולמגורים בפרט מזה 15 שנים. מרשתי חרטה על דגלה התחייבותה להיטיב עם צרכני הגז ולהעניק להם שרות מיטבי ובמחיר אטרקטיבי ולשם כך פועלת היא בהתאם להוראות הדין.

בעניין הבתים המשותפים שברחובות יהודה ושד' יצחק רבין במודיעין יובהר, כי מרשתי מסרה לאמישראגז הודעה בדבר החלפת ספק גז כדין – הודעה אשר חתומה ע"י מרבית צרכני הגז בבתים משותפים אלה. הודעה זו ניתנה כחוק, ואולם מרגע מתן ההודעה, אמישראגז סירבה לאשר את החלפת ספק הגז תוך שהיא מודיעה, ללא הכרעה שיפוטית מתאימה, שההודעה בדבר החלפת ספק הגז אינה תקינה. עמדת מרשתי הועברה אליה, ואולם אמישראגז עמדה בסירובה ללא כל הכרעה שיפוטית התומך בטענותיה.

מרשתי תבהיר כי אם סברה אמישראגז באמת ובתמים שההודעה אינה תקינה ואינה תואמת את הוראות החוק, היה עליה לפעול, ככל גורם שומר חוק במדינת ישראל, ולפנות לבית המשפט בבקשה לצו מניעה. במקום זאת, בחרה אמישראגז לעשות דין לעצמה והציבה מאבטחים מטעמה שסיכלו את החלפת ספק הגז לצרכני הגז ותוך שצרכני הגז נותרו כבולים אליה".

בתמונה מאבטח שומר על הצובר. בסוף – השכנים השיגו את המחיר הנמוך (צילום פרטי)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות