השמיים ישקטו, אולי, החל מהקיץ הבא

יהודה גולן
2015-05-13 01:00:00
2015-05-13 01:00:00

רשות התעופה האזרחית החליטה לשנות את תבנית נחיתות המטוסים בנתב"ג כדי לחלק בצורה שווה יותר את הפגיעה ביישובים שבאזור נתב"ג, כולל מודיעין, בעת נחיתות הלילה בשדה. ביום שני השבוע התכנסה הוועדה המיוחדת שהוקמה לבחון את הנושא, אליה זומנו כל נציגי היישובים שמעליהם נוחתים המטוסים.

גם ראש העיריה חיים ביבס בא לדיון ושמע מיואל פלדשאו, מנכ"ל רת"א, כי החל מקיץ 2016 תורגש הקלה ברעש המטוסים מעל מודיעין. ביבס הדגיש בצאתו מהדיון כי "המשמעות של שינויי הנחיתות כפי שרת"א תבצע היא שהמטוסים המגיעים לנחיתת מכשירים למסלול 30 לא יקיפו את כל העיר מודיעין אלא יבצעו את הסיבוב מעל יער בן שמן, הרחק מבתי המגורים של העיר".

ביבס סיפר כי רת"א תתחיל כבר במרץ 2016 את ההיערכות לשינויים הנדרשים, שיופעלו כאמור מהקיץ בשנה הבאה. אך ביבס לא אהב את לוחות הזמנים, שמשמעותם היא כי עד אז ימשיכו מטוסים לבצע את הפניה הרחבה מעל בתי התושבים. "אנחנו נגן על תושבי מודיעין ואם יהיה צורך נלך שוב לבית המשפט כדי למנוע דחיה בהטמעת השינויים. מבחינתי שיתחילו את ההטמעה עכשיו", אמר.

לגבי מסלול 30, שהוא המסלול שאליו מגיעים לנחיתה המטוסים שמנמיכים טוס מעל מודיעין, נכתב בדו"ח של רת"א שהגיע לידי "מודיעין News": "מעונת הקיץ 2016 לא יתוכננו נחיתות LDA (נחיתת מכשירים אוטומטית) החל מהשעה 23:00 עד השעה 01:00, למעט במצבים בהם בטיחות הטיסה תחייב זאת. כלומר בחלון הזמן של השעות האלה, הנחיתות תתוכננה כך שהמטוסים לא יעברו מעל האזורים המיושבים של מודיעין".

בדו"ח הוועדה הציבורית מתגלה כי "בתהליך הנחיתה במסלול 30 בעזרת  מכשירים (LDA), המטוסים עוברים מעל העיר מודיעין בגובה בינוני של 1,000-1,300 רגל". ובעברית פשוטה – 300-400 מטר מעל הגגות.

הדו"ח גם מגלה כי בעקבות השינוי בתבנית התיפעול של מערך הנחיתות תשתנה  גם עוצמת הרעש, "והוא לא יחרוג במסלול 30 מקו רעש מצטבר של 60 דציבלים". כך שרמת הרעש באזור מודיעין יופחת מאד בעקבות המעבר לנחיתה רק מעל יער בן שמן.

היום (רביעי) אמורה הנהלת העירייה להתכנס לישיבה מיוחדת כדי לשמוע מביבס דיווח על מסקנות הוועדה ועל הדיון שבו נכחו ביבס ומחזיק תיק התחבורה אילן בן סעדון, לצד אנשי המקצוע מהעירייה.

ביבס ציין כי "בימים הקרובים נבחן בעירייה בעזרת אנשי מקצוע את טיוטת הדו"ח שעליה נוכל להגיב עד ליולי השנה, ונראה כיצד בדיוק המסקנות וההמלצות משפיעות על תושבי העיר. רק אחרי בחינת הנושא נודיע לרת"א על התייחסותנו. בכל מקרה העיר מודיעין שומרת לעצמה את הזכות לפנות שוב לבית המשפט ולעתור נגד המלצות הדו"ח הנוגעות למודיעין".

(צילום: אלי גל)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

חצה קו אדום

אירוע חריג במיוחד התרחש לאחרונה בבית הספר היסודי נוף הרים

חצה קו אדום

אירוע חריג במיוחד התרחש לאחרונה בבית הספר היסודי נוף הרים בשכונת נופים, לאחר שעבודתו של אחד המורים הופסקה בעקבות מקרה בו הפעיל כוח פיזי על

המשך קריאה »