ברוך שפטרנו? נראה שכן

יהודה גולן
2014-08-05 01:00:00
2014-08-05 01:00:00

הבחנתם נכון: אין עוד רעש מטוסים מעל למודיעין. ומי שחשב שמדובר בהסטת נתיבי הטיסה עקב איומי הרקטות והטילים מעזה – טועה. הסיבה לכך שמטוסים הפסיקו לטוס מעל העיר היא שרשות שדות התעופה קבעה את מסלול 21 הצפוני כמסלול הנחיתה העיקרי של מטוסים המגיעים לנתב"ג, לצד המסלול המערבי העובר מעל תל אביב.

לפני כחודשיים דחה בית המשפט המחוזי בלוד את עתירתן של רשויות מקומיות רבות בגוש דן ומצפון לתל אביב נגד רשות שדות התעופה, ובכך למעשה רמז לרשות שדות התעופה כי מטוסים צריכים להגיע לנחיתה בנתב"ג בעיקר מכיוון צפון ומערב. מדובר בנפח נחיתות של כ-95% מהסך הכל הכללי – מטוסים שנוחתים במסלול 21 שעובר מעל כפר סבא, ראש העין עד נתב"ג ובמסלול שמגיע מהים מעל תל אביב.

רק 5% מנפח הנחיתות אמור לעבור בהסדר החדש מעל איזור מודיעין. גם מטוסים אלה יגיעו לנחיתה במערב העיר, מעל יער בן שמן ולא מעל בתי העיר כפי שהיה עד לפני כחודש.

בימי מבצע "צוק איתן" הסיטה רשות שדות התעופה את כל הטיסות למסלול הצפוני בגלל ירי הרקטות לגו דן. אולם לדברי אלעד שמעונוביץ, חבר המועצה שהיה מעורה בהליכים המשפטיים, "גם לאחר סיום המלחמה, כשיחזירו את המצב לשגרה – מספר המטוסים שינחת מעל יער בן שמן יהיה קטן מאד".

גורם בכיר בעירייה הדגיש כי מה השינוי נובע מהחלטת השופט יעקב שינמן לדחות את הבקשה לעצור את השימוש במסלול הנחיתה החדש מסלול 21. משנדחתה הבקשה למתן צו מניעה וצמצום השימוש במסלול, גדל קצב הנחיתות במסלול 21 וזה הביא להפחתה במספר הנחיתות באמצעות מסלול מספר 30 – המסלול אליו מגיעים המטוסים מכיוון מודיעין.

לפי שמעונוביץ, התנהלות עיריית מודיעין התבררה לבסוף כטובה ונכונה: "העובדה שלא נגררנו לעתור לבית המשפט או להצטרף לעתירות של רשויות מקומיות אחרות רק עזרה לנו, כי אף רשות מקומית לא הצליחה עד היום להביא לשינוי או הגבלות בהסדרי הטיסות. אם היינו מצטרפים לעתירות ומונעים את פתיחת מסלול 21 – הרי שמודיעין היתה סופגת את מרבית הנחיתות".

שמעונוביץ הוסיף עוד כי המצב שנוצר והפחתת הטיסות מעל לעיר מהווה גם מסר לכל מי שדרש בתוקף שננהל מאבק משפטי נגד רשות שדות התעופה, "בהם גם חברי מועצה שניסו לגרור אותנו למאבקים משפטיים בלא צורך".

(צילום ארכיון אלי גל)

כתבות נוספות