יצא אל הים

כתבי מודיעין NEWS
לאחר שנתיים וארבעה חודשים סיים סגן יהל כהן ממודיעין את קורס החובלים היוקרתי, וישרת כעת בסגן קצין מחלקה בספינת חץ: "אני חושב שהגעתי למקום הכי משמעותי, שאני יכול לתרום בו הכי הרבה מעצמי לביטחון המדינה"
צילום: דובר צה"ל

רגע לפני ראש השנה התקיים בבסיס חיל הים בחיפה טקס סיום קורס חובלים היוקרתי, בו היה למודיעין נציג גם השנה. על מגרש המסדרים עלה סגן יהל כהן, תושב העיר בן 21, שסיים את הקורס שנמשך שנתיים וארבעה חודשים.

33 בוגרי הקורס, המורכב משלוש מגמות (שיט, מכונה ואלקטרוניקה), עתידים לפקד על כלי השיט המתקדמים של החיל ולעמוד בחזית הלחימה הימית. במהלך הקורס השלימו הבוגרים גם תואר ראשון באוניברסיטת חיפה.

סגן כהן ממודיעין סיים את הקורס במגמת שיט וישרת כסגן קצין מחלקה בספינת חץ מדגם סער. כהן הוא בוגר בית הספר התיכון אמי"ת בנים בעיר, היה פעיל בתנועת הנוער בני עקיבא במודיעין והשתתף במכינת אדרת לפני גיוסו לצה"ל.

על הקורס הממושך סיפר כהן: "אני חושב שהגעתי למקום הכי משמעותי, שאני יכול לתרום בו הכי הרבה מעצמי לביטחון המדינה. השילוב של הפיקוד והלוחמה זה בדיוק מה שחיפשתי לפני הגיוס, ואני שמח שמצאתי בדיוק את מה שחיפשתי".

הקורס מחולק לארבעה שלבים מרכזיים – בסיסי, מתקדם, אקדמיה וייעודי – כאשר לדבריו של כהן השלב האהוב עליו היה השלב הייעודי. "ברגע שהגעתי לספינה הבנתי שזה הזמן לתת את המאה אחוז שלי, להשקיע בפיתוח האישי שלי ובפיתוח של הלוחמים שתחתיי".

כתבות נוספות

פינה שקטה, בהנחה

לרגל תקופת המבחנים מציע מתחם העבודה השיתופי ספיימוד לסטודנטים תושבי העיר שימוש ב-50 שקל עד לתחילת אוגוסט

נתוני הגיוס: מודיעין בצמרת

התיכונים עירוני ג', א' ו-ה' בצמרת טבלת בתי הספר לשנת 2024. תלמידות עירוני ה' ו-ב' הכי קרביות, 55% מבנות האולפנה התגייסו, ואמית בנים מוביל בשיעור הקצינים

רגע לפני שהזבל יישאר ברחוב

חיים ביבס אמר בוועידת השלטון המקומי למשבר הטמנת האשפה: "אנחנו נמצאים רגע לפני המשבר הגדול ביותר, ומנסים לייצר רשות אשפה לאומית"