ילדיה של קשישה שנפטרה בפאלאס מודיעין תובעים בגין רשלנות

ערן קמינסקי
לפני כשנתיים נפלה ונחבלה חאלו (רחל) עדרי בת ה-87, לאחר שלטענת ילדיה אחד האחים במקום השאיר אותה לא קשורה בכיסא גלגלים ועזב את החדר. פאלאס מודיעין:"בריאות הדיירים בראש מעיינינו"
צילום: יח"צ ופרטי

נגד דיור מוגן מודיעין, מרשת בתי הדיור פאלאס מקבוצת עזריאלי, הוגשה לאחרונה תביעה בידי ילדיה של קשישה שנפטרה בבית הדיור המוגן בעיר לפני כשנתיים. לטענת המשפחה, הקשישה נפטרה לאחר שנפלה ונחבלה בראשה בשל רשלנות הצוות.

הקשישה, חאלו (רחל) עדרי, עברה להתגורר בבית הדיור המוגן בפברואר 2022, לאחר ששהתה במקום בעבר, לצרכי השגחה וטיפול סיעודי. חודש וחצי לאחר כניסתה לפאלאס מודיעין התקשרו אנשי הצוות לילדיה של המנוחה, שהייתה בת 87 במותה, ובישרו להם כי היא נפלה ונחבלה בראשה, וכי למקום הוזעק צוות מד"א.

רות שריקי, בתה של המנוחה המתגוררת בסמוך לפאלאס מודיעין, מיהרה למקום ומצאה את אימה שרועה על הרצפה שותתת דם מפצע בראשה, בסמוך לכיסא הגלגלים בו נעזרה, כאשר אנשי מד"א מבצעים בה ניסיונות החייאה שלא צלחו. על פי כתב התביעה שהגישו תשעת ילדיה של המנוחה, הסבירה להם באותו מעמד אחת האחיות במקום כי עדרי ביקשה ללכת לשירותים, ואח שהגיע לחדרה העביר אותה לכיסא הגלגלים. לטענתם, הוסבר להם כי האח נאלץ לעזוב את החדר, וכאשר חזר גילה כי המנוחה נפלה ונפצעה. עוד טוענים ילדיה של עדרי כי האח שנאלץ לעזוב את החדר לא קשר את המנוחה בכיסא, כאשר לא ידוע להם למשך כמה זמן הושארה הקשישה ללא השגחה ומתי בדיוק נפצעה.

עוד נכתב בכתב התביעה כי "לא יכולה להיות מחלוקת כי על מדיקל פאלאס חלה חובת זהירות, מושגית וקונקרטית, כלפי כלל הדיירים השוהים בין כתליו, ובפרט, ואף ביתר שאת, כלפי המנוחה. בהקשר זה נבהיר: המנוחה הוגדרה על ידי מדיקל פאלאס… כמי שנתונה בסיכון מוגבר לנפילות ונזקקה להשגחה בכל שעות היממה ובכל הפעולות. ברי כי הצוות במדיקל פאלאס צריך היה ויכול היה לצפות, ולמעשה אף צפה בפועל, שהשארת המנוחה ללא השגחה וללא נקיטת האמצעים למניעת נפילתה עלולות לגרום למימוש הסיכון המוגבר לפגיעתה".

רות שריקי, בתה של עדרי, סיפרה השבוע למודיעין NEWS: "לא ציפינו שדבר כזה יכול לקרות במקום יוקרתי כמו פאלאס מודיעין. רק רצינו שישמרו עליה. לא הגיע לאימא שלי למות כמו שהיא מתה. היא הייתה ניצולת שואה שעברה הרבה בחייה, עשתה הרבה מאוד למען אחרים וזה מוות כל כך מיותר".

על התנהלות בית הדיור המוגן לאחר המקרה סיפרה שריקי: "לא קיבלנו מהם שום תשובות מספקות. חיכינו וחיכינו לתשובות, עד שהבנתי שהם מושכים אותנו באף והחלטנו להגיש את התביעה. הם לא עונים לנו לכמה זמן האח נעדר מהחדר והשאיר את אימא בלי השגחה, איך זה קרה ואחרי כמה זמן גילו שהיא נפלה. אנחנו מאוד פגועים. אני לא מתאוששת מזה עד עכשיו. אני מרגישה אשמה גם, שהכנסתי אותה לשם. אני עם טראומה מאוד רצינית ומאז אני מטופלת. אנחנו תשעה ילדים ממוטטים".

מפאלאס מודיעין נמסר: "רווחתם ובריאותם של הדיירים והלקוחות של פאלאס מדיקל הינן בראש מעיינינו. אנו נלמד את הדברים ונגיב בבית המשפט".

כתבות נוספות

כולם מרוויחים

מגה אור חתמה על הסכם עם חברת סלקום לאספקת תשתית תקשורת לשלוש חוות שרתים שהיא מקימה, אחת מהן במודיעין

שורדים ומתחדשים

במסעדה האיטלקית פורטופינו במרכז עינב חוגגים שמונה שנות פעילות, ומכוונים כעת לקהלים נוספים מלבד משפחות

ממשיך לסבול

הלום קרב שמול ביתו בשכונת הכרמים ממוקם צופר מנהל מזה למעלה משנה מאבק להעתקתו מהמקום, ובזמן שמצבו הולך ומידרדר בעירייה ובפיקוד העורף מתקשים למצוא פתרון

לא נשבר

תא"ל (במיל') דרור פלטין מרעות נהג לבצע עם חייליו את כל המשימות, ובאחת מהן הוא נפצע באורח אנוש במהלך צניחה חופשית. למרות הפציעה הקשה, בתוך פחות משנה הוא כבר השלים תחרות "איש ברזל" וכיום הוא מרצה על סיפורו

כולם מרוויחים

מגה אור חתמה על הסכם עם חברת סלקום לאספקת תשתית תקשורת לשלוש חוות שרתים שהיא מקימה, אחת מהן במודיעין

המשך קריאה »

ממשיך לסבול

הלום קרב שמול ביתו בשכונת הכרמים ממוקם צופר מנהל מזה למעלה משנה מאבק להעתקתו מהמקום, ובזמן שמצבו הולך ומידרדר בעירייה ובפיקוד העורף מתקשים למצוא פתרון

המשך קריאה »

לא נשבר

תא"ל (במיל') דרור פלטין מרעות נהג לבצע עם חייליו את כל המשימות, ובאחת מהן הוא נפצע באורח אנוש במהלך צניחה חופשית. למרות הפציעה הקשה, בתוך פחות משנה הוא כבר השלים תחרות "איש ברזל" וכיום הוא מרצה על סיפורו

המשך קריאה »