מתקפת בקבוקי תבערה בכביש 443

יהודה גולן
2015-11-12 00:00:00
2018-08-01 01:00:00

נמשכת ההסלמה במצב הביטחוני בכביש 443. אמש(ד'), בסביבות אחת עשרה בלילה, הושלכו 3 בקבוקי תבערה על רכב בסמוך למחסום מכבים. אין נפגעים ולא נגרם נזק. באותו שבוע, ביום שלישי בשעות הצהריים נזרקו שלושה בקבוקי תבערה לעבר אוטובוס שנסע על כביש 443 מכיוון ירושלים לתל אביב.

בקבוק אחד נזרק מצד צפון של הכביש והאחרים מצידו הדרומי של הכביש, סמוך לכפר חירבת אל מצבאח שליד תחנת הדלק "דור אלון". אחד הבקבוקים התלקח על הכביש בעוד שהשניים האחרים רק התנפצו ולא התלקחו.

הדיווח הראשוני נמסר ע"י נהגים שנסעו בכביש באמצעות קבוצת הווטסאפ "מוקד 443", שמעבירה דיווחי נהגים מהנעשה בכביש. מאוחר יותר אישר דובר צה"ל כי אכן נזרקו שלושה בקבוקי תבערה על הכביש מבלי שגרמו לנפגעים או לנזק.

אין זו הפעם הראשונה שבקבוקי תבערה נזרקים על כביש 443 באחרונה. גם בשבוע שעבר נזרק בקבוק תבערה על הכביש סמוך לישוב בית חורון, הבקבוק התלקח אולם גם במקרה ההוא לא נגרם נזק ולא היו נפגעים.

ההסלמה השבוע היא בשעה הלא שיגרתית – סמוך לשעה 14:00 בצהריים. בדרך כלל יידויי האבנים וזריקת בקבוקי תבערה מתרחשים בשעות החושך.

גם תופעת הסינוור של נהגים בלייזר התגברה השבוע לאורך כביש 443. ב"מוקד 443" התבקשו הנהגים לגשת ולהגיש תלונה במשטרה בגין הסינוור.

בתמונה כביש 443.  שישה  בקבוקי תבערה בשבוע אחד (צילום ארכיון)

כתבות נוספות

הזינוק של מגה אור

מניית חברת הנדל"ן המניב משילת, לאחר כניסתה לתחום חוות השרתים, נסקה ב-131% מתחילת השנה והחברה נכנסה למדד ת"א 35

בשורה התחתונה: השיג את התוצאה

למרות שכל התנאים היו נגדו, ואחרי סיבוב שני חלש במיוחד, ארז בנודיס חתום על ההישרדות בעונת הבכורה של עירוני מודיעין בליגה הלאומית, וחושף האם יישאר לעונה נוספת

לא מחכה למדינה

לבניה רייכננברג ממודיעין נמאס מהתחבורה הציבורית הלא יעילה, והוא יזם פיילוט שיתחיל בשבוע הבא ויספק הסעות לתחנת הרכבת בעלות סמלית

לא מחכה למדינה

לבניה רייכננברג ממודיעין נמאס מהתחבורה הציבורית הלא יעילה, והוא יזם פיילוט שיתחיל בשבוע הבא ויספק הסעות לתחנת הרכבת בעלות סמלית

המשך קריאה »