עיריית מודיעין הציבה מאז אתמול (יום רביעי) מאבטחים חמושים באקדחים ליד אתרי הבניה בעיר, כדי לפקוח עין על הפועלים הערבים שעובדים באתרי הבניה ואולי מחשש שמי מהפועלים ינסה לבצע פיגוע.
באתר הבניה של בית הספר עירוני ה' שהולך ונבנה ברחוב אבני החושן, ניצב החל מאתמול בבוקר מאבטח שבודק היטב את תנועת הפועלים באתר. המאבטח מיקם עצמו על המדרכה מול אתר הבניה, "אמרו לי לשבת על המדרכה ולבדוק שהפועלים לא מסתובבים בחו< סיפר.
לדבריו הוא מצוייד בנשק חם, "אני שומר כאן מהשעה שש בבוקר עד חמש אחרי הצהריים" הוא הסביר. סמוך לאתר הבניה של עירוני ה' נמצא אשכול גני ילדים ואף מבנים של תנועת אמנה ותנועת הנוער הלאומי, כך שמדובר במיקום רגיש מאד מבחינה ביטחונית. השומר ציין כי הוא הוצב לא ע"י קבלן הבניין שבונה את האתר, אלא עיריית מודיעין, "אני עובד של חברת ברק והעירייה שכרה את החברה".
במקביל פנה חיים ביבס , ראש עיריית מודיעין יו"ר מרכז השלטון המקומי, לראשי רשויות מקומיות וקרא להם שלא לפגוע בפרנסתם של עובדים ערבים "זו לא השעה להחלטות פופוליסטיות המתסיסות ומחריפות את המתחים בישראל. ההנהגה המקומית צריכה לגלות אחריות והפעלת שיקול דעת מתון ומידתי נוכח המצב הביטחוני". ביבס שיגר מכתב לראשי הרשויות המקומיות בתגובה על החלטת ראש עיריית אשקלון איתמר שמעוני, להפסיק העסקת עובדים ערבים. הוא קרא לראשי הרשויות להימנע מהחלטות חפוזות וקלות דעת. עוד כתב כי אזרחי ישראל הינם אזרחים שווי זכויות והפסקת עבודתם הינה פעולת סרק פוגענית ומפלה שאין לה אחיזה בחוק הישראלי".
בתמונה: מאבטח ליד אתר בנייה בעיר. (צילום יהודה גולן)