המחבל שדקר בת 72 בירושלים עבד במסעדה במודיעין

ערן קמינסקי
2015-10-22 01:00:00
2037-08-05 02:01:00

אחמד אבו שעאבן, המחבל שדקר אשה בת 72 ביום רביעי שעבר בירושלים, הועסק בחודשים האחרונים כשוטף כלים במסעדה במודיעין. אבו שעאבן, בן 23, משכונת ראס אל עמוד שבמזרח ירושלים, שהה בכלא הישראלי בין השנים 2012-2015 בשל פעולת טרור. בהנהלת המסעדה אמרו השבוע כי לא ידעו על עברו הביטחוני של אבו שועאבן.

למעסיקים כיום אין אפשרות לדרוש מעובדים תעודת יושר במהלך קבלתם לעבודה. עובדים במקום סיפרו השבוע כי הדבר היה ידוע לצוות המלצרים. לדבריהם, אבו שועאבן נהג לענוד תליון בדוגמת מפת ארץ ישראל בצבעי הדגל הפלסטיני.

עובדת במקום סיפרה השבוע: "אני תמיד פחדתי ממנו. הבחור שמסיע את עובדי המטבח הוא בן דוד שלו, ודרכו ידענו על העבר הבטחוני של אבו שועאבן. לדעתי בהנהלה לא ידעו על זה".

עובד אחר סיפר: "הוא היה שוטף כלים והאינטראקציה איתו הייתה יומיומית. ידעתי על העבר הביטחוני שלו אבל לא ייחסתי לזה חשיבות רבה. הוא לא ממש ידע עברית, אבל כל הזמן היה מחייך".

עובדים במקום סיפרו השבוע כי יום לאחר הפיגוע שביצע אבו שועאבן הם הביעו בפני ההנהלה את חששם להגיע לעבודה. בין השאר בשל העובדה כי חלק מעובדי המטבח, חבריו של אבו שועאבן, החליפו את תמונות הפרופיל שלהם בפייסבוק לתמונתו של המחבל. בנוסף הגיע לידי צוות המסעדה סרטון בו נראה אחיו של המחבל מברך על ביצוע הפיגוע, כאשר עימו נמצאים (לפי הבנתם) שניים מעובדי המטבח במסעדה.

בעקבות כך כינסה הנהלת המסעדה את העובדים לישיבת צוות, ניסתה להרגיע את החששות ואף פיטרה שניים מהעובדים הערבים שהביעו תמיכה במעשהו של אבו שועאבן.

בהנהלת הסניף סיפרו כי לא ידעו על עברו הביטחוני של אבו שועאבן והביעו תסכול על כך שאין באפשרותם לבדוק את עברם של העובדים.

מהנהלת המסעדה נמסר: "מדובר בעובד שהועסק על ידינו במשך תקופה קצרה כשוטף כלים.לצערנו, לנו כמעסיקים אין אפשרות לקבל מהרשויות מידע אודות העובדים כפי שהיה נהוג בעבר. אנו עושים כל שביכולתנו לבדוק את העובדים לפני קבלתם לעבודה ואנו תקווה שגורמי הביטחון יאפשרו למעסיקים לקבל מידע על עברם של העובדים, דבר שיסייע לנו מאוד". 

בתמונה: המחבל שדקר אשה בת 72, אחמד אבו שעאבן (השמאלי בתמונה).  עבד כשוטף כלים במסעדה (צילום מתוך דף פייסבוק)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות