האם גדי שמני בדרך ללשכת המפכ"ל?

יהודה גולן
2014-10-02 01:00:00
2018-03-22 00:00:00

מתגברים הסיכויים שהאלוף (במיל.) גדי שמני מרעות יהיה מפכ"ל המשטרה הבא. בימים האחרונים עלתה שוב מועמדותו של שמני להתמנות למפכ"ל ולהחליף בתפקיד את רב ניצב יוחנן דנינו, אף הוא תושב מודיעין, ואפילו התקיימו מגעים ראשונים מכיוונה של לשכת השר אהרונוביץ לבירור האפשרות למנות את שמני.

דנינו אמור לפרוש מתפקידו בעוד כשבעה חודשים, אולם שורת ניצבים שפרשו מהמשטרה בחודשים האחרונים, ותחושת אי הביטחון האזרחי שהולכת וגוברת, החישה את הדיבורים על הצורך במפכ"ל חדש, שיוליך את המשטרה בדרך חדשה ויבצע שינויים פרסונליים מרחיקי לכת.

כיום נותרו מספר קצינים במירוץ למפכ"לות בהם סגן המפכ"ל ניצב ניסים מור, מפקד מחוז דרום ניצב יורם הלוי, מפקד מחוז תל אביב ניצב בנצי סאו, וניצב בדימוס שחר איילון שמכהן כיום כנציב כבאות והצלה (ושהתמודד מול דנינו על תפקיד המפכ"ל לפני מספר שנים).

אלא שמאז פרש השבוע מפקד מחוז ירושלים ניצב יוסי פריינטי, גוברים הקולות בתוך המשטרה להצניח מועמד מבחוץ ובאופן טבעי צה"ל הוא חממת הייצור המועדפת לתפקידי המפכ"ל, כשבקו הראשון עומד האלוף במיל. גדי שמני, אלוף פיקוד המרכז לשעבר.

אין זה סוד שלאחרונה החל כבר השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ לחפש מועמדים להחליף את דנינו, למרות שיש לדנינו עוד שבעה חודשי שירות בתפקיד. אהרונוביץ כבר שוחח עם שמני בשבועות האחרונים והציע לו את התפקיד, אולם תשובה עדיין לא התקבלה משמני, שהועדף על פני יואב גלנט.

שמני, בן 55, נולד בירושלים ושירת בצה"ל כקצין צנחנים שהחל את המסלול בגדוד 202. הוא בעל ניסיון צבאי עשיר וגם בעל ניסיון "חצי צבאי" אותו צבר בלשכת ראשי הממשלה אריאל שרון ואהוד אולמרט, עת שימש כמזכירם הצבאי וגם אחר כך כנספח צה"ל בארצות הברית.

בתוך כך נערך השבוע (ביום רביעי) הכנס הקבוע של צמרת המשטרה במרכז הבינתחומי במודיעין. הכנס היה סגור לתקשורת ובאיו הקשיבו – כנראה בפעם האחרונה – לדבריו של המפכ"ל המקומי דנינו.

(צילום: Chad J. McNeeley)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות