הוא לא פוליטיקאי, הוא לא מתבלט, הוא כמעט ולא מופיע לפני קהל. את עבודתו הוא עושה בצנעה ובשקט וכשמו כן הוא: נדיר סגל מנכ"ל עמותת ארגמן. לא קל לחשוף את נדיר, לגלות שקיבל מידי הנשיא שזר והרמטכ"ל רבין את אות המופת עבור פעילות מסווגת מעבר לקווי האויב בעת שרותו בחיל האוויר.
סגל, כיום בן 84, הצטרף להגנה בגיל 15. במלחמת העצמאות הוא שמר על ביתו שנמצא על גבול שכונת טלביה בירושלים, בדיוק מול ביתו של מי שהיה אז מפקד חיל האויר הבריטי בארץ. עם עזיבת הבריטים את ירושלים, ברגע שהאחרון פינה את ביתו, נתפס הבניין ונשמר בידי נדיר יחד עם עוד שני חברי הגנה עד שחרורה של קטמון. מאוחר יותר הועבר הלוחם הצעיר לקו החזית מול העיר העתיקה שנשלטה אז בידי הלגיון הערבי. הוא הוצב בעמדה ששכנה מול שער יפו על בנין בנק ברקליס לשעבר, כיום בכיכר צה"ל.
נדיר סגל. איש המסוקים שלנו (צילום פרטי)
את דרכו בחיל האוויר החל כ"מכונאי כללי", תפקיד אותו יסיים כעבור 25 שנים כקצין מנהלה של כנף 1 בדרגת סא"ל. לא את כל עלילותיו בחיל ניתן. מה שכן אפשר לחשוף הוא הקשר שלו למסוקים, עוד בימים שלצה"ל היו רק שניים כאלה.
לאחר חמש שנים נשלח סגל לקורס קצינים והפך לקצין טכני. הוא נשלח לקורס נוסף לאחזקת מטוסים (קורס שנמשך שנה בחסות חיל האוויר המלכותי האנגלי). בקורס השתתפו גם שני קצינים נורווגים, שניים בורמזים וקצין ירדני. "חלק ניכר מהעבודות המעשיות בקורס בוצעו בזוגות", מספר סגל. "מאחר ואני והקצין הירדני היינו בודדים, הפכנו לצוות".
לאחר שסיים את שירותו הצבאי הקים סגל באזור ירושלים מפעל תעשייתי לתחזוקת מסוקים. לאחר מכן עבר לעבוד בחברה פרטית לאחזקת כלי רכב ועד לפרישתו עבר לעבוד בחברת סוכנויות ליבוא אביזרי מטוסים.
מזה עשר שנים משמש סגל בהתנדבות כמנכ"ל עמותת "ארגמן", הרואה את תפקידה כארגון לקידום מעמד האזרחים הותיקים במודיעין וסביבותיה. את רעיון הקמת העמותה מיחס נדיר לקבוצה בראשות חיים בר לבב ושלמה לשם ז"ל, וטוביה רוזמן יבדל לחיים ארוכים וצוות נוסף. אברהם כץ עוז נבחר על ידם לתפקיד יו"ר העמותה.
בהמלצתם של האחרונים הסכים נדיר על עצמו את תפקיד המנכ"ל. בסוף חודש זה תקיים העמותה אספה כללית ובחירות כשבין תכניותיה (בנוסף לפעילות במועדון "מפגש") פתיחה של מועדון נוסף לאזרחים ותיקים. המועדון יפעל במכבים, בתחילה כמועדון בוקר לוותיקים ובהמשך יהיו בו גם הרצאות וחוגים כדוגמת חוג לברידג', חוג לכתיבה יוצרת ועוד.
כיום מונה העמותה 85 חברים משלמי דמי חבר בסך 50 שקל לשנה, שהנם בעלי זכות הצבעה באסיפה הכללית. תפוצת פעולותיה היא לעוד אלף ומאתיים בתי אב הרשאים ומוזמנים לבקר בפעולותיה השונות. פעולות אלו מנוהלות ומאורגנות כולן בידי חברים וחברות מתנדבים. ובהקשר זה; אי אפשר שלא להזכיר את ה"עזר כנגדו": יעל אשתו, העומדת בראש ועדת התרבות של העמותה.