"מודיעין היא עדיין לא כל מדינת ישראל"

ערן קמינסקי

כארבע מאות מאנשי הקהילה הגאה במודיעין ותושבי העיר הגיעו אתמול (ראשון) לרחבת הירידים הצמודה לקניון וקיימו עצרת הזדהות וחינוך לסובלנות. זאת בתגובה לרצח במצעד הגאווה בירושלים של שירה בנקי בת ה-16 בידי נחמן שליסל, שדק גם אחרים. מצויידים בחולצות עם סלוגן נגד אלימות שתרם אחד הפאבים בעיר, דגלים ומדבקות בצבעי הגאווה, התכנסו ברחבה מאות בני נוער, משפחות ותושבים יחד עם אנשי "מודי", הקפה הגאה שמפעילה העירייה, שהקימו במקום דוכן.

את הערב הנחה קובי דביר, יו"ר ארגון המשפחות הגאות בעיר: "אלה ימים קשים לקהילה. בזמן שבארצות הברית חוגגים שיוויון ואת הזכות להינשא, אנחנו צועדים בבירת המדינה שלנו ונערה יקרה נרצחת רק בגלל שבאה להזדהות עם הקהילה, בדיוק כמו שאתם עושים היום. בתזמון מצמרר אירעו אירועי המצעד בדיוק שש שנים לאחר הרצח בברנוער, ולכן באנו לכאן לומר לא לאלימות, לא לשנאת חינם וכן לקהילה הגאה. מודיעין יושבת על אם הדרך בין תל אביב הפתוחה והליברלית וירושלים המורכבת כל כך. מודיעין יכולה להיות הגשר בין שתיהן. עיריית מודיעין עושה רבות למען הקהילה, אבל יש לנו עוד הרבה עבודה. הרצח פגע בלב הקהילה – בבני הנוער והצעירים שחשים היום חוסר מוגנות ונתונים לאלימות. אנחנו מחוייבים להביא את השיח בנושא קבלה וסובלנות לכל בית ספר בעיר וזאת התחייבותי כאן היום".

אחריו דיבר ראש העיריה חיים ביבס: "מדינת ישראל היא מדינה בה יש לכל אדם את הזכות לחיות את חייו כמו שהוא רוצה ומבלי שיפריעו לו. במודיעין חרתנו על דגלנו פלורליזם אמיתי, גם בחינוך וגם בתפיסה שאיש באמונתו יחיה. מול בן העוולה שבא לפגוע באנשים שחגגו את שמחתם ואהבתם, אנחנו צריכים לעמוד כצוק איתן. כאן במודיעין נמשיך לקדם סובלנות, נמשיך לחבק אחד את השני כי כולנו תושבי העיר. אנחנו נשמור בקנאות על 'חיה ותן לחיות' ונעמוד על כך".

באירוע השתתפה גם חברת הכנסת ציפי לבני, מס' 2 ברשימת "המחנה הציוני". "כשהגעתי לכאן באו אלי אנשים ואמרו לי 'תודה שבאת'", היא סיפרה. "עניתי להם: 'ממש לא. תודה על מה? תודה לכם על שאתם נלחמים על הזכות לחיות בשיוויון ובכבוד מפני שהמאבק עדיין לא הסתיים. לפעמים זעזוע יוצר שינוי ובפעמים אחרות הוא רק זעזוע שאחריו ממשיכים כרגיל. כל מי שלא התעורר אחרי אירוע הדקירה לפני עשר שנים ואחרי הרצח בברנוער, חייב היה להתעורר בחמישי האחרון. אנחנו אלה שצריכים לדאוג שהרצח של שירה יהיה הרצח האחרון על רקע של שנאה במדינה כולה. מדינת ישראל לא יכולה להסתפק בלהתקיים ולשרוד. אנחנו רוצים מדינה ערכית עם כבוד הדדי ושיווייון מלא כי זה מה שהמדינה צריכה לספק לכל אזרח. כדי שזה יקרה צריך שני דברים – חינוך וחקיקה".

בהמשך התייחסה לבני לעיר המאחרת: "מודיעין היא עיר לתפארת וכך גם מערכת החינוך בה, שבה מכילים ונותנים כבוד הדדי, אבל מודיעין היא עדיין לא כל מדינת ישראל. אנחנו צריכים לדאוג שבכל בית ספר ילמדו ש'אהבת לרעך כמוך' הוא לא חלק מהיהדות ששיך רק לזרם מסויים אלא היהדות של כולנו. עד שהחינוך יעבוד צריך חקיקה כדי למנוע את הרצח הבא. החלטתי להעביר בכנסת את 'חוקי שירה', כאשר נאגד את כל החוקים והצעות החוק בעניין הקהילה הגאה שעלו עד כה, נגבש אותם יחד ונגיד די. ברית הזוגיות, הסדרת הפונדקאות, חינוך לשיוויון, הפעם מוכרחים להתאחד כולם מאחוריהם, להניח אותם על השולחן ולהסתכל בעיניים של אלו שיצביעו נגדם בכנסת. המאבק הוא נגד כל פשע שנאה באשר הוא, בין אם זאת הסכין שהונפה במצעד הגאווה או בקבוק תבערה שהושלך על בני מיעוטים בישראל. לא ניתן לאף רוצח את העונג הבא בלרצוח שוב". 

(צילום: אינגריד מולר)

כתבות נוספות

שבת לפני גביע

נבחרות הרובוטיקה של הישיבה התיכונית ושל תיכון אמית בנים ויתרו על ההשתתפות בשלבי הגמר של התחרות העולמית בארצות הברית בשל השבת: "קצת מבאס, אבל התחושה היא של קידוש השם"

שבת לפני גביע

נבחרות הרובוטיקה של הישיבה התיכונית ושל תיכון אמית בנים ויתרו על ההשתתפות בשלבי הגמר של התחרות העולמית בארצות הברית בשל השבת: "קצת מבאס, אבל התחושה היא של קידוש השם"

המשך קריאה »