האסון אירע ביום שישי האחרון סמוך לשעה 21:00, כאשר מיכאל איצקוביץ', אשתו זהבה, ובני משפחה נוספים נפשו בחוף חוקוק שבצפון-מערב הכינרת. החום הכבד בימים אלה גורם לנחשים ולמזיקים נוספים העלולים לסכן חיי אדם לצאת ממקומות מחבואם ולפגוע בבני אדם, וכך אכן אירע למזלו הרע של איצקוביץ', תושב לפיד, כאשר נחש ארסי זחל לתוך תיקו, ובשעה שהכניס יד לתיק הכישו פעמיים ביד ונמלט.
בני המשפחה מיהרו להזעיק את מד"א. צוות בראשות הפאראמדיק טאלב עבדאללה, חובש בכיר אריאל קריגר, ו-5 אנשי צוות נוספים שהגיעו לחוף העניקו טיפול רפואי דחוף לאיצקוביץ', שהתמוטט והיה כבר חסר הכרה בשלב זה.
בני המשפחה סיפרו לחובשים כי הבחינו בנחש גדול שנעלם ולא הצליחו לצלם אותו או לזהות את מינו. הצוות הרפואי של מד"א ביצע באיש פעולות החייאה מתקדמות משך למעלה משעה, תוך מתן טיפול תרופתי, אולם בסופו של דבר נאלצו חברי הצוות לקבוע את מותו.
החובש הבכיר אריאל קריגר תיאר את שאירע: "זהו חוף לא מוכרז והגישה למקום הייתה קשה, מלאה באבנים ובסלעים, והמקום היה חשוך לחלוטין. כשהגענו ראינו אוהל ולידו שכב האיש כשהוא מחוסר הכרה עם סימני הכשה בכף היד. במשך כל פעולות ההחייאה היה חשש שהנחש עדיין בסביבה, ולצערנו לאחר שעה ארוכה של מאמצי החייאה נאלצנו לקבוע את מותו".
ביישוב לפיד קיבלו בתדהמה את הבשורה המרה על מותו של איצקוביץ', שהיה מוותיקי היישוב וממקימיו. עובד שטח, חבר ומזכיר היישוב, סיפר על המשפחה: "משפחה של אוהבי טבע. מיקי היה לא רק תושב לפיד אלא גם חבר אישי, אישיות מיוחדת במינה, ססגוני, עם חוש הומור ומצחיק". חברים ביישוב סיפרו כי מיכאל ואשתו זהבה הכירו בגרעין הנח"ל ונישאו. איצקוביץ' ז"ל החזיק בבעלותו חנות 'אנטר' לכלי בית בקניון בבת ים, בו עובדת גם רעייתו זהבה. בני משפחה סירבו להתראיין ורק ביקשו "שאנשים ייזהרו כשהם פותחים תיקים".
מומחים לנחשים ואנשי רפואה ממד"א הדגישו כי ברוב אזורי הארץ ניתן למצוא בעונה זו של השנה נחשים, כאשר הנפוצים ביניהם הם הצפע הארצישראלי, השפיפון והאפעה – השניים האחרונים מצויים בעיקר בנגב. בעונה זו של השנה, מתעוררים הנחשים משנת החורף כשהם רעבים מאוד ובגופם כמויות גדולות של ארס שאגרו במהלך חודשי תנומת החורף שלהם, ועל כן הם מסוכנים מאוד. במרבית הזמן מסתתרים הנחשים מתחת לסלעים ובין נקיקים. על כן, יש להימנע מלהרים או להזיז אבנים כבדות או לחטט בצמחייה עבותה, מחשש שמתחבא בה נחש.
על מנת לסייע לציבור להישמר מפני הסכנה שבהכשת נחש מד"א פרסם הנחיות זהירות והוראות טיפול ראשוניות במי שנפגע מהכשות נחש או מעקיצות עקרב. בין ההנחיות: להקפיד לנעול נעליים גבוהות; להתרחק מסלעים, אבנים וצמחיה עבותה; בטיולים בשטח יש לנער את שק השינה, האוהל, והשמיכות היטב לפני שנת הלילה; בבוקר יש לנער את הבגדים לפני שמתלבשים, ובמיוחד לנער את הנעליים ולא לדחוף את היד פנימה.
כיצד תנהגו במקרה של הכשת נחש?
- הרגיעו את הנפגע והשכיבו אותו במנוחה מוחלטת כדי להקטין ככל האפשר את התפשטות הארס בגוף.
- קבעו את הגפה הפגועה והקפידו על מינימום תנועה על מנת למנוע את התפשטות הארס.
- הזעיקו בדחיפות את מד"א בטלפון חירום 101. הפאראמדיקים במוקד מד"א יעניקו לכם סיוע טלפוני מיידי והנחיות ברורות עד להגעת הצוות הרפואי למקום.
- אין למצוץ את ארס הנחש מגוף הנפגע!
- אין להניח חוסם עורקים על האזור שהוכש.
- אין לקרר את אזור ההכשה. קירור האזור עלול להחמיר את הנזק.
- יש להימנע ממתן משקה אלכוהולי לנפגע.
- יש לתעד את הדוגמא שעל גב הנחש. אין לנסות ללכוד את הנחש, אלא אך ורק לנסות ולצלם אותו, על מנת שהצוות הרפואי יידע להתאים לנפגע את הטיפול הטוב ביותר במהירות הרבה ביותר.