גאים, גם במרפאה

רותי בוסידן
לראשונה במודיעין חנכה קופ"ח מכבי מרפאה "ידידותית לקהילת הלהט"ב", בהובלת ד"ר שי דביר, חבר הקהילה המתגורר בעיר עם בן זוגו וילדיו: "אין פה הובלה של מאבק, אבל יש פה אמירה"
צילום: דוברות העירייה

השבוע הושקה, לראשונה בעיר, מרפאה "ידידותית לקהילת הלהט"ב", שתפעל בתוך מרפאת סלומון, אותה יוביל ד"ר שי דביר, חבר הקהילה המתגורר בעיר עם בן זוגו וארבעת ילדיהם.

מדובר על המרפאה הייעודית לקהילה הגאה הראשונה של קופ"ח מכבי במחוז שפלה-ירושלים, כאשר המטרה מאחורי הקמתה היא לאפשר מקום לא שיפוטי ומכיל לכלל הקהילה הגאה במודיעין, על גווניה השונים. המרפאה החדשה תציע ידע והמלצות רפואיות מותאמות לצורכי הקהילה, בנוסף למענה רפואי שוטף ועבודה על פי סטנדרטים מקצועיים עדכניים בתחומים הקשורים בקהילה הגאה.

השבוע הסביר ד"ר דביר למודיעין NEWS מדוע בכלל יש צורך במרפאה ייעודית לקהילה הגאה: "הקונספט היה לייצר סביבה מכילה וידידותית לקהילת הלהט"ב. מרפאות מהמודל הזה קיימות גם בחו"ל וגם בארץ, כמו למשל המרפאה בגן מאיר בתל אביב. מדובר במרפאה שנותנת את השירותים הרלוונטיים לקהילה, כמו למשל טיפול מניעתי לאיידס והמלצות על חיסונים. זה הצד המסביר פנים לקהילה, ללא שיפוטיות ובעל הידע להמליץ על החיסונים הרלוונטיים, לשלוח לבדיקות הנכונות, ולייצר איזושהי נראות לשני הכיוונים – גם להגיד בצורה ברורה שיש צרכים נפרדים לקהילה הלהט"בית, גם מבחינת תחלואה ספציפית וגם מבחינה הצורך ברפואה מניעתית בנושאים הרלוונטיים, ומהכיוון השני – אם יש כאלה שמתביישים לבוא לרופא שלהם, אז שיידעו שהם יכולים להגיע אלינו".

"אנחנו נשאלים למה זה חשוב", מוסיף ד"ר דביר, "והתשובה שלי היא  שחשוב שבן אדם ירגיש בנוח כשהוא בא לרופא, וחשוב שלא תהיה שיפוטיות. יש מחקרים שמראים שבקרב נשים לסביות יש יותר סרטן שד, ויש את הנושא של טרנסג'נדרים שיש להם צרכים ייחודיים משלהם ואינטראקציה עם מרפאות חוץ וכולי. אין פה הובלה של מאבק, אבל יש פה אמירה. ברמה האישית זה חשוב לי במיוחד בימים אלה, כדי שלא תהיה תחושה של הליכה לאחור ופגיעה בזכויות. בנוסף, מודיעין היא עיר שיש בה לא מעט משפחות גאות, ויש לי הרבה מטופלים מהקהילה".

חבר המועצה ומחזיק תיק הלהט"ב, שחר מי און, הוסיף השבוע: "בכל העולם קיימות מרפאות למען קהילת הלהט"ב, ולשמחתי מכבי שרותי בריאות וד"ר שי דביר הבינו זאת ופתחו במודיעין את המרפאה הגאה הראשונה בעיר. "מתברר, לפי מחקרים שנעשו במדינות שונות בעולם, שהומואים, לסביות וטרנסג'נדרים מבקרים פחות אצל רופאים, וכשהם כם מבקרים הם נמנעים מלספר על זהותם המינית/מגדרית. יהיו אלו שישאלו למה צריך את זה. התשובה היא כי, לצערנו, העולם לא מושלם ויש עדיין הרבה רופאים ורופאות שמתייחסים באופן מפלה ולא מכבד לאנשים מהקהילה. המרפאה תפעל למען בשביל אנשים שזקוקים לה, למשל בהסברה על מעקב רפואי מומלץ לטרנסג'נדרים, בנושאי הרחבת המשפחה לזוגות חד-מיניים ועוד".

עוד הוסיף מי און על פעילות העירייה למען הקהילה הגאה בעיר: "בשנה האחרונה השקענו מאמץ רב במתן הרצאות בבית הגאה בעיר בנושאי בריאות של קהילת הלהט"ב, כיצד ניתן לעזור לבני נוער להט"בים במצוקה, וכיצד ניתן לעזור לזוג נשים או זוג גברים שרוצים להרחיב את המשפחה. אמשיך בקידומו של מימוש החזון הזה למען הקהילה, ולשמחתי החזון ממשיך להתממש בעיר".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות